Politik och mellanöstern: december 2008

31 december 2008

Libanon igår, Gaza idag

Efter kriget mellan Hizbollah och regimen Israel sommaren 2006 lärde Israel sig en läxa. Så sa de, i alla fall. Planerna var att under 3 dagar krossa Hizbollah och skapa en buffertzon i södra Libanon. Istället höll sig kriget i 34 dagar och det enda Israel lyckades ta var en bit av Ghajar, som de snart måste lämna ändå. Hizbollahs uthållighet och militära precision skakade den israeliska militären.

När Israel angrep Gaza-remsan i lördags sa de inte hur länge "operationen" skulle hålla på, men Ehud Barak sa för ett par dagar sen att "den kan hålla på i flera veckor". Kanske för att inte folk ska ställa för mycket krav på den israeliska regeringen, men jag tror inte att det håller. Hamas raketer når bara allt längre in på den ockuperade Palestina. Allt fler illegala bosättare hamnar under raketbeskjutning. Men i princip alla israeler vill att regeringen går ännu hårdare mot Gaza-remsan, vilket innebär att man antingen kan fortsätta genomföra folkmord eller göra inget alls. Vad man än väljer kommer Israel att förlora.

Hamas nyckel till seger är hur länge den väpnade konflikten håller på, som det var med Hizbollah. Den israeliska regeringen vill att "operationen" ska hålla på under en så kort tid som möjligt, men då är kravet att man slår ut Hamas stridsstyrka. Men inget verkar fungera. Vi går in på den femte dagen, Hamas har skjutit iväg över 400 raketer (150 av de bara igår), vilket visar att Hamas bara blir allt starkare. Israel var dömd att förlora även den här gången...

Palestina imorgon
Nu börjar kritiken hagla mot Barack Obama. Han har hållit en låg profil. Men nu är det så att det inte är han som bestämmer egentligen, även när han blir insvuren den 20:e januari kommer han bara vara en president. De som verkligen bestämmer i USA är AIPAC (American Israeli Public Affairs Committee), som är den största lobbygruppen i USA. Det var AIPAC som styrde massorna av kritiken mot Obama när han sa att han ville stötta det palestinska folket för något år sedan.

Vad vi alla (nästan) börjar inse är att USA kommer att vara densamma om tre veckor, även när en ny president sitter i det Ovala rummet. Någon förändring i mellanöster lär vi inte se. Palestina kommer fortsätta vara ockuperat. Palestinierna kommer fortsätta bli terroriserade. Kampen för Palestina kommer att fortsätta, och vi kommer att se grupper som Hamas gå segrande ur strider allt oftare. Det kommer att hända nu, och även imorgon.

Folk tänker med enkla siffror, vilket egentligen är fel. Hizbollah vann inte för att de förstörde hela den israeliska infrastrukturen eller något sånt. De vann för att de kämpade i 34 dagar och var beredda på att strida i ytterligare 34 dagar, om inte mer. Israel tvingades ingå i en vapenvila med Hizbollah för att de trodde att kriget skulle hålla på i 3 dagar. Det var felkalkyleringarna som ledde till den israeliska förlusten, som nu händer igen.

Mer än 1100 civila libaneser dog under kriget, men de kvarvarande 4 miljoner invånarna fick uppleva en storslagen seger över den sionistiska regimen. Många palestinier kommer att mördas brutalt inom de kommande dagarna, men det är resultaten som avgör konflikten. Och tro mig, kanske imorgon eller någon dag inom de kommande veckorna kommer Hamas gå segrande ur konflikten. De må har förlorat mycket, men segern över den sionistiska regimen kommer att väga mer än förlusterna. Det är även då världen lär inse att Israels dagar är räknade.

30 december 2008

Skärp dig, Federley!

newsmill.se skriver centerns riksdagsledamot Fredrick Federley om att "Israel har rätt att försvara sig". Visst, det kan man tycka om man inte läst historia i skolan. Har inte då också Hamas rätt att skydda sig? Nej, tycker de flesta.

Federley försöker tydligt skuldlägga Hamas och påstår att i Västbanken (där Fatah styr) är allt lugnt och fridfullt.

"För att förstå komplexiteten i det hela måste vi skilja på palestinskt ledarskap och palestinsk oreda. På Västbanken råder lugn, tillväxten är god och stämningen mellan Israeler och palestinier blir allt bättre. Där finns ett ledarskap som arbetar konstruktivt för fred och en självständig stat."
Fredrick Federley verkar inte ha öppnat en tidning på senaste tiden. De senaste månaderna har flera palestinier på Västbanken angripits av israeliska bosättare och misshandlats. Fridfullt? Palestinierna på Västbanken lever också i misär. Deras land är också ockuperat, de är ju palestinier!
Visst har de det lite bättre jämfört med de på Gaza-remsan, men det är ju bara för att stötta Mahmoud Abbas. Det senaste året har Israel släppt ett antal hundra palestinier, de flesta som tillhör den militanta grenen av Fatah. Politik Federley, politik...
"I Gaza där Israel avslutade sin ockupation för flera år sedan har det allt jämt rått kaos. Interna stridigheter bland palestinier med inget ledarskap som klarar av att styra upp området har attacker på civila mål i Israel fortsatt konstant. Sällan rapporteras det om detta i svenska medier. Det är ju trots alt bara israeler som drabbas och i den svenska kontexten är inte israeler människor med känsla, smärta, kärlek och ömhet. De är ockupanter och en krigsmakt och därför behöver man inte görs skildringar som denna kring israeler:"
Ja, svenska medier föredrar hellre att skriva om vad hollywoodkändisar hade för kläder på sig igår. Palestina-konflikten får medieutrymme enbart när väpnade konflikter äger rum. Och så är det bara, tyvärr. Men alla vet nog att Hamas vann det demokratiska valet i Januari 2006, vilket ger de rätt att styra de palestinska områdena Gaza-remsan och Västbanken. Men Israel och västvärlden bojkottade Hamas och stöttade Fatah för att genomföra en statskupp. Detta är olagligt!

Federley påstår även att Hamas vägrat låta skadade föras till egyptiska sjukhus. I stort sett alla medier förnekar detta och medger att Hamas visst låter de skadade vårdas i Egypten för sina skador. Jag har stött på detta påstående förut, och alla som gillar att använda det som argument är strikt pro-sionistiska. Är inte förvånad över att vi har pro-sionister som rör sig fritt i riksdagshuset...

Sen kan ingen vettig människa förvänta sig att palestinierna inte gör motstånd när de ständigt terroriseras av israelerna. Vill ni stoppa våldsspiralen i Palestina får ni för f*n kräva av Israel att sluta terrorisera sina grannar!
Jag hoppas att den svenska regeringen tar avstånd från den sionistiska regimens folkmord på det palestinska folket.

Jag minns fortfarande tydligt Fredrick Federleys svek mot det svenska folket när riksdagen klubbade igenom FRA-lagen.

http://se.youtube.com/watch?v=B1DMQPv8C3w&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=jHwQ63sZAfs&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=WO5_d0-rahY&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=TzF9H8bZW6k&feature=related


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/2008121385612523924.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7774988.stm

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2073919.svd

29 december 2008

Friendly fire

Rykten cirkulerar om att Gilad Shalit, kidnappad av Hamas sommaren 2006, skadades under de israeliska attackerna mot Gaza-remsan. Huruvida Shalit mår vill Hamas inte yttra sig om. Israeliska försvarsministeriet nekar till det och påstår att de kände till "manipulationen" och sa att de uppmärksammat Shalits familj om detta.

Demonstrationerna sprider sig till Europa och Oslo, Genevé och Lyon. Den israeliska ambassaden i London har som sagt attackerats, och ikväll angreps även den israeliska ambassadsbyggnaden i Oslo.

Den libanesiska presidenten Michel Sleiman svarade på Sayyed Hassan Nasrallahs uppmaning tidigare idag och svarade för att snabba på AL:s (Arabic League) möte, som ska hållas på fredag. Kritiker menar att mötet planerades att hållas så sent för att undvika att hamna i kollisionskurs med USA, som har ju sin egen agenda för mellanöstern. Sleiman vill att mötet ska hållas så fort som möjligt och kräver att alla medlemsländer tar hårdare tag mot regimen Israel.

Markinvasion väntar
Israelerna överväger att invadera Gaza-remsan, och samlar sina trupper vid gränsen just nu. Detta trots stridslystnaden bland palestinierna och deras allt bättre infantrivapen. Sist israeliska trupper försökte ta sig in på remsan stupade 6 soldater och en pansarvagn skadades. Det här var för två år sen. Liksom Hizbollah har Hamas lärt sig mycket och skaffat sig allt bättre vapen sen kriget 2006.

350 palestinier har mördats i den här massakern. Många har förlorat sina anhöriga och vänner. Gaza brinner och det palestinska folket kokar av vrede, och det gör även många i andra länder runt om i världen. I och med demonstrationernas omfattning runt om i världen och en ny chans för det palestinska folket att enas mot den sionistiska regimen kommer allt fler palestinier att plocka upp sina vapen för att bekämpa ockupanterna. Det här är slutet för Mahmoud Abbas (som egentligen ska sluta som president i början av nästa månad), vilket innebär slutet för Fatahs pro-israeliska politik. Fatah kommer att ta en ny riktning och börja samarbeta med Hamas.

Israel begår ett stort misstag. Ett "krig" som egentligen skulle ha sopat bort Hamas från existens kommer istället stärka Hamas ställning och inflytande i världen. Allt fler människor kommer att vara kritiska mot västvärldens blockad av Hamas, vilket jag misstänker kommer att starta konflikter på den internationella politiska arenan. Men samtidigt kommer fler också att vara emot Hamas, vilket skapar två bestämda sidor i konflikten. Förut tvekade de flesta i Hamasfrågan.

Israel förväntade sig att massakern skulle hålla på i ett par dagar. Men så är inte fallet. Ehud Olmert gjorde det misstaget med Libanon 2006, och kommer att göra om det den här gången också. Det här "kriget" lär nog hålla på i ett par veckor, kanske mer. Men situationen är svårbedömligt. Kanske får vi veta mer när AL ger sitt officiella uttalande.

Den politiska agendan

Tiotusentals libaneser samlades i Beirut för att demonstrera mot massakern i Gaza-remsan. De samlades där för att också lyssna på Hizbollahs ledare, som idag höll ett till tal. Talet var ungefär 30 minuter långt.

Om den amerikanska politiska agendan och motståndet mot den sionistiska regimen och ockupationen av Palestina:

Arabvärlden enas allt mer

Under morgonen och förmiddagen fortsatte det numera kallade "kriget" (Så tycker israelerna. Ordet massaker verkade inte vara lämpligt). Palestinierna slog tillbaka ännu hårdare vilket i flera attacker resulterade i att 2 israeler dödades och drygt 20 skadade.

I Egypten gick mellan 50.000 och 100.000 personer ut på gatorna för att protestera mot massakern i Gaza-remsan och Hosni Mubaraks pro-israeliska politik. Siffrorna är lite osäkra, men vi kanske får veta mer exakta siffror senare idag.

Sen rapporterar al-Manar om vilka vapen Israel använder mot civila palestinier. GBU-39 är en "bunker buster", en missil vars syfte är att gå igenom flera meter tjocka cementväggar och bergsväggar och sedan explodera inne i byggnaden/berget. GBU-39 är amerikanskbyggd och testas för tillfället. Israel har under hela sin livstid testat nya amerikanska vapen mot civila människor i mellanöstern.

Syrien meddelade också att deras fredsförhandlingar med Israel "läggs på is". Värt att nämnas...

28 december 2008

Världen väntar på en reaktion

Uppdatering först. Omkring 270-280 palestinier uppges ha dödats och 700 är skadade. Medicinerna är slut, så fler kommer att dö inom de kommande dagarna. Hamas har skjutit hundratals raketer som har nått som mest till Ashdod och Ashkelon, 40 km bort från Gaza-remsan.

Det är svårt att hitta information om hur pass mycket skador palestinska raketer gjort. Alla medier verkar koncentrera sig enbart på Gaza-remsan, eller så vill Israel inte att världen ska veta att tusentals israeler tvingats fly sina hem.

FN har fortfarande inte valt att göra något åt saken. De har bara bett "alla parter att sluta föra våld". Den arabiska unionen (Arabic League) ska hålla ett möte på fredag nästa vecka. Hundratals fler palestinier lär dö innan något händer. Men AL har en lång historia av passivitet då AL grundades av väst för att stärka pro-sionisterna i mellanöstern.

Men tydligen tänker IDF ändå sätta in marktrupper mot Gaza-remsan. Nu börjar istället slakten av israeliska soldater.

Och ja, någon lyckades faktiskt utföra en självmordsbombning mot en anti-israelisk demonstration i Mosul. Måste vara al-Qaida.

Inför den muslimska högtiden 'Ashura som startar imorgon höll Hizbollahs ledare Sheik Sayyed Hassan Nasrallah ett tal till minne av Imam Hussein och hans släkt, som mördades av förrädare för omkring 1300 år sedan.

Men massakern i Gaza-remsan blev huvudämnet i talet och han gick till angrepp mot Egyptens förrädiska, pro-israeliska politik. Då Egypten är det enda landet som gränsar till Palestina och Gaza-remsan har Egypten fått massiv kritik för att man stängt vägspärren i Rafah. De enda 500 soldaterna som får vistas på Sinai-halvön finns stationerade vid gränsen mot remsan och har även skjutit skarpt mot de palestinier som försökt ta sig över till Egypten.

Nasrallah uppmanade det egyptiska folket att störta presidenten och förrädaren Hosni Mubarak och hans regering, och öppna vägspärren i Rafah så att mat, mediciner, vatten och även vapen kommer in till Gaza-remsan.

Sayyed Hassan Nasrallah uppmärksammade även ökningen av de israeliska trupperna vid den libanesiska gränsen och han varnade om att "Libanon är redo för krig" om israelerna skulle provocera fram ett krig. Israel lär inte mucka gräl med Libanon, då Libanon idag är ett enat land. För två år sen var Hizbollah i princip ensam. Idag är Hizbollah flera gånger starkare, och har den libanesiska armén bakom sig.

Vad jag tror kommer att hända inom de kommande 48 timmarna är att Egypten kommer att drabbas av större demonstrationer som kommer att innebära slutet på Mubaraks regimstyre. Hur fort det går vet ingen, men det här är ju en kritisk tidpunkt. Den muslimska världen kommer att agera allt hårdare för varje dag som går, så pro-amerikanska regimer i Jordanien, Saudi Arabien och Egypten kommer bara att försvagas med tiden.

Allt fler i mellanöstern har insett möjligheterna som finns. USA är bankrutt och EU är handlingslöst. Skulle USA hota med krig mot mellanöstern kan man bara sluta leverera olja till USA. Men det är inte troligt att det blir så, USA har inte råd med fler krig. Men Bush kanske hittar på något dumt innan han lämnar Vita huset, men Iran är ju alltid redo isåfall.

27 december 2008

Förintelsen

Mer än 205 palestinier uppges ha dödats och över 400 skadats i vad som inte kallas något annat än en massaker. Siffrorna kommer att öka eftersom Hamas har slagit tillbaka. Israelerna har glömt bort 33-dagars kriget med Hizbollah och tror att de kan ta Hamas utan några som helst konsekvenser.

Under dagen har Hamas avfyrat/skjutit minst 53 raketer och granater mot israeliska orter, och samtidigt slog man nya rekord när man lyckades slå mål 20 km bort från Gaza-remsan. Enligt vissa källor tänker israeliska IDF ta över och skicka in marktrupper, men det verkar inte vara så troligt då israeliska soldater är lättskrämda. Israeliska terrorister gillar att skjuta från luften, fullt medvetna att ingen missil kan nå de där uppe.
Sist förlorade IDF en handfull soldater när man försökte ta sig in i Gaza-remsan.

Demonstrationer hölls idag i Beirut, Amman, Ramallah och Teheran och fler demonstrationer väntar imorgon. Muslimska brödraskapet i Egypten valde att kritisera Hosni Mubaraks vänskap med Israel och 29 ministrar i Jordanien krävde att den israeliska ambassaden i landet ska stängas.

Det talas även om en tredje intifada, och de pro-israeliska politikerna i de arabiska länderna verkar vara riktigt pressade. Det hör man på de när de pratar.

Omvärlden valde också att kritisera massakern...eller snarare fördöma (som vanligt) utan att göra något åt saken. Trots att FN har implementerat en massa resolutioner som rör staten Israel har FN aldrig försökt kontrollera att de efterföljs. FN är alltså maktlös och det här visar vem som egentligen bestämmer i vår värld; det är Israel. Så, en terroristregim styr vår värld. Inte konstigt att allting går käpprätt åt helvete.

Undrar hur länge det här kommer att pågå utan att någon reagerar. Jag menar, någon gång måste det väl spricka? Det måste vara ganska snart.

Jag undrar också hur länge folk kan leva med samvetet och faktum att de låter israelerna genomföra en ny förintelse på ett helt folk. Syftet med FN och de internationella lagarna var att undvika fler massaker sen andra världskriget, men nu händer det igen. Förintelsen på det palestinska folket började redan under 1920-talet, och fortsätter än idag som om de internationella lagarna aldrig existerade.

Vad hade världen sagt och gjort om 200 israeliter dött? Vår planet hade stått stilla i veckor för att kompensera förlusten. Men 200 palestinier dör och allt ska fortsätta som vanligt (vilket innebär att ytterligare 200 palestinier kommer att mista livet snart). Vad är det för värld vi lever i, där vissa människor är mer värda än andra? Israel är ett rasistiskt land och FN är en rasistisk organisation. Hela den internationella politiska arenan är rasistisk!

Massaker i Gaza-remsan

Minst 140 palestinier dödades och omkring 200 skadades enligt de senaste rapporteringarna. Enligt vissa källor är siffrorna uppe i 152 respektive 250. Jag misstänker att majoriteten av de drabbade är civila, eftersom civila är alltid målet för sionisterna, alltid.

Hamas skjöt tillbaka raketer och granater, vilket dödade en israelit och skadade ytterligare 4 personer.

För att fortsätta på ämnet jag skrev om igår, vilket är ignoransen bland arabiska medier kollade jag igenom en del av de arabiska TV-kanalerna. Hälften har valt att inte följa utvecklingen i Gaza-remsan.

Jag tänker fortsätta skriva mer om utvecklingen i Gaza-remsan regelbundet.

26 december 2008

Arabisk tystnad Del 2

Hade inte planerat att göra en del två, men så såg jag att en vän på youtube hade skickat ett videoklipp till mig som jag tycker passar väldigt bra till det jag skrev om bara för någon timme sen.

I videoklippet talar personerna på arabiska, men bilderna kanske säger tillräckligt för er som inte talar arabiska. Klippet visar hur vissa människor lever i en dröm med mode, dyra bilar och annat som tillhör det typiska "american dream" medan andra människor svälter och dör som flugor. Det här kan även jämföras med övriga världen där en del människor lever rena drömmen medan andra svälter ihjäl.

Jag vill också att ni uppmärksammar att det står MBC uppe i högra hörnet som dyker upp regelbundet i videoklippet. MBC står för "Middle east Broadcasting Centre" och är ett privat saudiarabiskt TV-kanal.

(OBS! Stötande bilder förekommer. Känsliga tittare varnas)

Arabisk tystnad

Den israeliska utrikesministern Tzipi Livni besökte Egyptens president Hosni Mubarak igår och kommenterade konflikten i Gaza-remsan därifrån. Hon sa bl.a. "enough is enough" och sade sig vilja fälla den demokratisk valda Hamas-regeringen.

Det är olagligt enligt internationella lagar att ta makten från ett demokratiskt vald parti med militära medel, men av någon märklig anledning är det okej så länge det är Hamas som man tar makten ifrån.

Men Hosni Mubarak valde att inte göra något. Inte för att han faktiskt inte får bestämma, men i den verkliga världen är det Israel som styr Egypten, och detta i enlighet med de "fredsavtal" de länderna skrivit på. Han valde också att ignorera Hizbollahs uppmaning om att öppna vägspärren i Rafah, inte för att han får bestämma för det gör Israel åt honom som sagt...

Trots att den arabiska befolkningen i regionen kokar av vrede för att palestinierna fortfarande efter 60 år terroriseras väljer deras ledare att inte göra något åt saken. De enda ledare som faktiskt sagt att de vill förändra förutsättningarna för det palestinska folket finns i Libanon, Syrien och Iran. Nu kanske ni inser varför just de länderna är "axis of evil" (citat - George W. Bush) tillsammans med Nord Korea, men Nord Korea har inget med det här att göra.

Alla de länder som öppnar sig mot Israel får acceptans från väst. Trots att Saudi Arabien är en förtryckarregim anses landet vara mycket bättre än exempelvis Iran, och detta bara för att Saudi Arabien är slav till Israel medan Iran stöttar det palestinska folket istället.

Att vissa ledare väljer att ignorera palestiniernas situation än idag slår rakt in i hjärtat på den arabiske medborgaren, och just därför har demonstrationerna blivit större och även mer våldsamma. Jag skrev i ett tidigare inlägg om att mellanöstern väntar en revolution, och den här revolutionen kommer att genomföras av den vanliga medborgaren mot de pro-israeliska ledarna. I princip bara Iran kommer slippa revolutionen. Libanon och Syrien har ju sina pro-israeliska politiker även om de syriska politikerna kanske är mindre villiga att dela med sig sina åsikter.

Revolutionen kommer att stärkas av det faktum att väst inte längre har inflytande över mellanöstern, tack vare just finanskrisen. Alla vet att Israel är beroende av väst. Utan väst, inget Israel. USA är bankrutt, och EU överväger att stärka sin relation i mellanöstern. Ett gyllene tillfälle för den arabiske medborgaren som vill förbättra sin situation.

Att Hosni Mubarak ännu en gång träffar en israelisk politiker som vill utplåna den palestinska befolkningen i Gaza-remsan utan att protestera kommer bara att leda till mer frustation bland Egyptens invånare samt alla andra i regionen. Mellanöstern är en tickande bomb, och snart smäller det.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=867697


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/20081225135736265470.html

25 december 2008

Ahmadenijads jultal

Den brittiska TV-kanalen Channel 4 valde att sända ett jultal som minst sagt chockade det brittiska folket. Kanske inte hela folket, men åtminstone en del människor.

Channel 4 motiverade valet av Ahmadenijad med följande ord:

"(As) the leader of one of the most powerful states in the Middle East, President Ahmadinejad's views are enormously influential".
Inte mycket att tjata om, men sen tycker många att han har "extrema åsikter" p.g.a. någon okänd anledning...nej förlåt, p.g.a. att massmedierna utmålat honom just som en extremist.

När jag jämför hans ord med exempelvis George W Bush finner jag Bush mycket mer extrem, så jag tycker inte ett dugg om att Ahmadenijad skulle vara extrem. Nu har han åsikter som inte är populära här i väst, men i mellanöstern är han den näst mest populära ledaren, efter Hizbollahs Sayyed Hassan Nasrallah.

Att Ahmadenijads jultal vållar rabalder i Storbritannien är inte konstigt. Folk tror att han bara vill mörda judar.
"The decision angered some MPs, who branded him a "dangerous fanatic" with anti-Semitic and anti-gay views. "
T.o.m. brittiska ministrar tror att han hatar judar. Informationssamhälle, någon? Judar i Iran behandlas faktiskt mycket bättre än de i Israel, så länge de inte stödjer just staten Israel. Men det bryr sig medierna inte om...

Jag hittade jultalet på youtube. Klippet är nästan 10 minuter långt, men talet börjar runt 2:21.



Jag tycker att kritiken mot Channel 4 är oberättigade. Det må vara lättare att låta en imperialist hålla jultal i dagens samhälle med fördummade folkmassor, men det är dags för en förändring.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7799652.stm

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=867700

Israel tänker anfalla Gaza-remsan

Sen eskaleringen tog fart förra veckan har Hamas och staten Israel börjat bråka på allvar. Igår fick israeliska armén "grönt ljus" om att starta en militärkampanj mot Hamas, vilket betyder att Israel kommer att mörda många civila avsiktligen. Det gör de ju alltid.

Demonstrationerna som ägde rum den 19:e december i Libanon gav inte samma effekt som man hade hoppats på. Idén var att hela den muslimska världen skulle demonstrera mot ockupationen av Palestina. Men de allra flesta arabiska medier struntade fullständigt i demonstrationerna och sände bl.a. halvdåliga program i repris istället. Här i västvärlden var det så tyst att demonstrationerna aldrig ägde rum. Världen sviker det palestinska folket, och sveket kommer bara att bygga upp de militanta palestiniernas styrka.

Hamas kommer inte göra en Rambo och krossa de israeliska trupperna, men de kommer definitivt få israelerna att fundera över deras beteende gentemot Iran...som har 20 miljoner frivilliga soldater.

Att omvärlden ignorerar ockupationen av Palestina visar också hur pass dålig internationell politik fungerar. Vi hör ju alltid FN och andra internationella organisationer gapa för solidaritet och sånt, men inget händer ju. Ja, "Iran ska vi införa sanktioner mot". Iran upplever världens värsta ekonomiska sanktioner genom tiderna. Till och med Nazityskland behandlades bättre. Men när det kommer till verkliga regimer (som inte existerar i våra drömmar, utan i verkligheten) blir det stopp. För den ekonomiska eliten i västvärlden tjänar på långvariga konflikter som t.ex. ockupationen av Palestina. De demonstrerar ständigt sina allra senaste vapenmodeller som de senare säljer till andra länder som Sydkorea, Saudi Arabien, Ukraina, Marocko, Brasilien o.s.v.

Jag hoppas att palestinierna enas om att sionisterna är deras fiende och att Fatahs ledare slutar låter sig köpas av Vita huset.

23 december 2008

Geagea och hans politik

Under ett möte om hur man ska lösa problemen med den libanesiska arméns brist på vapen, ammunition och träning kom Samir Geagea med sina idéer. Han gick till attack mot den förre generalen och den numera mycket respekterade politikern Michel Aouns kommentar om att fortsätta stärka folket motståndsorganisationer (som Hizbollah, Haraket Amal m.fl.), och så presenterade Geagea sina egna idéer, s.k "Swiss-model strategy".

Samir Geagea fortsatte med att påstå att Israel är "mycket starkare än Libanon ekonomiskt och militärt", trots att Hizbollah visade för ett par år sen att detta inte behöver påverka Libanons framtid till det negativa. Trots att Israel får massvis med pengar och vapen från USA och EU lyckades Hizbollah med 300 man hålla 30.000 israeliska soldater stången i 34 dagar, och oftast med hjälp av 50 år gamla vapen.

Samir Geagea vill att araber ska fortsätta vara rädda för Israel, och vill att den libanesiska armén ska fortsätta vara svag. Hizbollah vill däremot att libaneiska armén ska stärkas, med omvärldens hjälp eller ej. Hizbollah har föreslagit att man bör köpa vapen på den svarta marknaden om omvärlden vägrar beväpna den libanesiska armén med moderna vapen. Samir Geageas LF (Lebanese Forces) har tränats upp av Israel (vilket naturligtvis gör honom till en förrädare) och enligt konspirationsteorierna försöker han bygga upp en egen armé, kanske för att genomföra en statskupp och ta över landet. Vem vet?...

Samir Geagea dömdes efter inbördeskriget till livstids fängelse för förräderi och mord då han under inbördeskriget stöttade Israel och för att han var ansvarig för mord på tusentals libaneser och palestinier. Han benådades dock av president Emile Lahoud efter påtryckningar från LF och politiker utomlands. I en intervju för några år sen beskrev Emile Lahoud benådningen som sitt största misstag som president.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67969&language=en

Too late pope...

För 300 år sedan hade påven säkert fått jättemycket stöd om han ville "rädda mänskligheten från homosexualitet". Men det går ju inte idag. Man kan bara inte göra sådana uttalanden år 2008 utan att få många människor emot sig.

Man börjar undra vad han håller på med. Han gör ju det bara svårare för de kristna att fortsätta leva med sin tro. Jag tror de flesta tycker att det homosexuella gör i sängkammaren är lite äckligt, eller liknande, men man måste ju lära sig vara tolerant. Jag tycker att skövlingen av regnskogarna är ett mycket allvarligare problem. Dessutom kan homosexuella hjälpa oss att kontrollera befolkningsökningen i världen.

Igår kväll skrev jag ett inlägg om Maria Hasselgrens artikel på newsmill.se (finns också på DN.se) och om att religiösa människor har det svårt idag. Skrev inte exakt så, men det var ju min poäng. De ateistiska krafterna i samhället är väldigt starka, och blir bara starkare för varje gång religiösa personer kommer med sådana intoleranta kommentarer.

De flesta människor har lärt sig att visa tolerans och trots att medierna bara älskar att skriva om extremister/fanatiker syns de toleranta mest i samhället. Ateistiska ledare har lärt sig visa tolerans, och det är därför de har så många anhängare. Om religiösa ledare lär sig samma sak lär de också få många anhängare. Så är det helt enkelt.
Det finns ju också massvis av människor som tror på Guds existens, men som inte vill tillhöra någon religion. Oftast tycker dessa människor att de befintliga religionerna är för "extrema".

Så länge påven slänger ur sig intoleranta kommentarer lär Vatikanen få mindre politiskt inflytande i världen. Det kanske slutar med att Vatikanen blir ett museum som ger de kommande generationerna en bra bild av vår värld.

22 december 2008

Förtryck i Sverige?

Läste en artikel på DN.se som jag tycker är riktigt intressant. Misstänker att många inte delar med skribentens åsikter. Men läs gärna.

"Idag tål inte de som i allmänhet har tolkningsföreträdet - den politiska och kulturella eliten - att någon tar avstånd från den sexuellt utlevande kultur som präglar vårt lands samhällsklimat sedan ett par decennier.

Att en kvinna aktivt och av fri skulle kunna söka frizoner där hon slipper ifrån det sociala tryck som råder på att vara sexuellt tillgänglig och aktiv i princip från 15-års ålder (med en viss tillvänjningsperiod dess för innan) till hon går i graven är något helt ofattbart.

En muslimsk kvinna som väljer slöja, en katolsk kvinna som går i kloster måste helt enkelt vara skadad på något vis, lida av sexualskräck och allehanda neuroser. Och en munk? En större utmaning mot dagens mantra "Jag är sexuellt aktiv alltså finns jag" torde inte existera."
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=867141

Skokastaren allvarligt skadad

För drygt en vecka sen blev Muntazar al-Zaidi världskänd strax efter en presskonferens där han kastade sina skor på Bush. På videoklippen kan man se hur man brottades ner av flera män.

Under den gångna veckan har varken hans advokat eller anhöriga fått träffa Muntazar, men igår fick advokaten äntligen träffa honom.

"Dhiya'a al-Sa'adi, al-Zaidi's lawyer, told Al Jazeera on Monday: "Muntazer al-Zaidi considers what he did when he threw his shoes at President Bush as exercising his freedom of expression, in opposing and rejecting the occupation, which has brought misery to Iraq."

Al-Sa'adi said al-Zaidi was not considering giving an apology to the US president, "not now, nor in the future"."

Utöver det rapporterar advokaten att Muntazar misshandlats brutalt.

""There are visible signs of torture on his body, as a result of being beaten by metal instruments," al-Sa'adi said.

"Medical reports have shown that the beating he was subjected to has led to him losing one of his teeth as well as injuries to his jaw and ears.

"He has internal bleeding in his left eye, as well as bruises over his face and stomach. Almost none of his body was spared.""

Det här kommer bara att slå tillbaka mot Bush och de ansvariga. Folk lär ju bli ursinniga när de får se hur allvarligt skadad Muntazar är. Han är ju en hjälte till de.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/20081222151452457599.html

Ambassader öppnas i Syrien och Libanon

Syrien har redan tre diplomater som jobbar i Libanon, och innan årets slut kommer båda ambassaderna i Libanon och Syrien att öppnas. Detta är resultatet efter månader av hårt jobb mellan länderna.

Libanon och Syrien har alltid varit allierade, men vänskapen har stundvis varit iskall under 70- och 80-talet. Under inbördeskriget 1975-1990 och den israeliska ockupationen av landet från 1982 har syriska soldater varit stationerade i delar av Libanon, vilket vissa ogillade. De allra flesta ville inte ha syriska trupper i Libanon på obestämd tid, men en del ville inte ha syriska trupper i landet i överhuvudtaget.

Strax efter mordet på Rafik al-Hariri den 14:e Februari 2005 lades skulden på Syrien. Walid Jumblatt och Samir Geagea, de två största Syrien-motståndarna i Libanon gick till attack mot Syrien bara ett fåtal timmar efter mordet. De sista syriska trupperna lämnade Libanon i April samma år.
Många undrar fortfarande över vilka som ligger bakom mordet på Rafik al-Hariri. I Mars nästa år startar rättegången mot de sju misstänkta gärningsmännen, varav fyra av de är libanesiska officerarna, kända som "the four officers".

De allra flesta libaneserna tror dock att Israel ligger bakom mordet. Enligt Seymour Hersh (N.Y Times) planerade USA och Israel att anfalla Libanon redan i början av 2006, och vissa tror att Israel planerade kriget redan innan 2006. Innan mordet på Rafik al-Hariri fanns nästan 30.000 syriska soldater stationerade i Libanon, som hade med all säkerhet stöttat Hizbollah i det krig Israel planerade.

Rafik al-Hariri var vän till Syrien, men jobbade aktivt för att få Syrien att dra bort sina soldater från Libanon. Syrienfientliga politiker utnyttjade mordet och använde det för att tvinga bort syriska soldater från Libanon, och för att göra det lättare för Israel att ta kontrollen över södra Libanon. Israel vill använda södra Libanon som ett plattform i ett planerat krig mot Syrien, och som man även planerat kommer Israel då att få stöd av amerikanska trupper i Irak.

Men som det ser ut just nu har planerna gått i graven. USA kommer att lämna Irak 2011. Och Israel lyckades bara ta delar av byn Ghajar, som de snart lämnar. Israel uppträder fortfarande väldigt aggressivt mot Syrien och Libanon. Nästa år är det val i Israel, och redan har kandidaterna gett sig in i spelet om rösterna. Alla kandidater har hittills visat en aggressiv politik gentemot alla sina grannar. Så, vi får se vad som händer under det kommande året. Personligen tror jag att det blir ett nytt krig mellan Israel och Hizbollah, och att det blir en ny intifada i Gaza-remsan.

20 december 2008

Halal-TV:s sista avsnitt stoppas

Jag har inte sett ett enda avsnitt om jag får vara ärlig. Har inte tid att kolla på TV-program som är så präglade av "bråk om åsikter", eller vad man nu kan kalla det. Sen 11/9-attackerna har Islam ansetts vara ond. Att SVT valde att sända Halal-TV borde ha förändrat den synen på Islam. Så, nyckelpunkten i Halal-TV, som ett kontroversiellt TV-serie borde ha varit just de frågorna om Islam. Att diskutera om muslimer i Sverige kommer i efterhand.

Jag har svårt att förstå varför många motsatte sig idén bakom Halal-TV. Jag tycker att det var en bra idé, trots att man diskuterade mindre relevanta problem. Det var ju som sagt mycket diskussioner om muslimer i Sverige, men det minsta de kunde ha gjort var att göra klart för folk vad Islam står för...så att man tar död på alla konspirationsteorier.

Vad jag förstått är att det inte är därför vissa ogillar Halal-TV. Många tycker att SVT gjorde fel i att låta tre muslimska kvinnor synas på TV. Muslimska kvinnor ska vara förtryckta, tycker dessa människor. Att tre muslimska kvinnor visar hur rättvis Islam är i det verkliga livet får de att gå upp i taket. Hörde att en av tjejerna brukade stödja stening, vilket är emot Islam. Så, just det får vi hålla utanför just nu.

Men jag hoppas att de sänder fler avsnitt i framtiden. Så länge anti-islamisterna går i taket är jag nöjd. För då betyder det att samhället gör sitt ansvarsfulla jobb att arbeta mot extremism.

Igår kidnappades två libanesiska bönder från byn Blida i södra Libanon av israeliska trupper. Israel påstod att bönderna hade tagit sig över till ockuperade Palestina, på andra sidan blåa linjen. Blida ligger ungefär 2 km från gränsen, vilket betyder att det var de israeliska soldaterna som bröt mot de regler som gäller. Det finns inga åkermarker precis intill gränsen mellan Libanon och ockuperade Palestina, så männen måste ha befunnit sig nästan 2 km från gränsen.

Så, antingen valde dessa män helt plötsligt att gå hela 2 km för att bråka med israeliska soldater eller gjorde israelerna något de alltid gör (passerar gränsen för att de tror att det är de som bestämmer här i världen) och valde även att kidnappa två oskyldiga libaneser i samband med demonstrationerna mot den israeliska ockupationen av Palestina som ägde rum i Libanon samtidigt.

Efter kritik från Hizbollahs håll släpptes männen senare.

19 december 2008

Anti-islamisk politik bakom bråket

Läste lite fort om upploppen i Rosengård. Egentligen är bråket inte mycket av intresse; de flesta bråkmakare bor inte ens i Rosengård. De flesta är sådana som bara vill slåss med poliser.
Men vad ligger bakom hela bråket? Jo, hyresvärden lät stänga en källarmoské. Inte mycket att bråka om, även om man kan undra varför hyresvärden valde att göra så efter att lokalen varit en moské i hela 16 år.

Men jag förstår även varför de drabbade är arga. Inga klagomål framfördes mot moskén. Men ändå, med tanke på att dagens moskéer bränns ner och får sina gräsmattor fyllda av grishuvuden märker man hur mycket massmediernas anti-islamistiska propaganda genomsyrar samhället. Inte nog med att muslimer framstår som fanatiker varje gång en minister talar om att ta hårdare tag mot "extremister"...inte för att det måste vara så, men bara för att Rosengård alltid ses som en "islamiserad" ort i utlandet, särskilt i USA och andra länder där islamofobiska massmedier verkar.

Fox News uppmärksammade de bråk som ägde rum för några år sen, och då lades skulden på "muslimska fanatiker som försöker islamisera Sverige". Problemet är att med den här inställningen kommer bråk fortsätta att uppstå. Muslimer känner sig diskriminerade, och många tycker att det är okej att muslimer diskrimineras. Det går inte att undgå faktum att flertalet extrema organisationer verkar här i Sverige. Nej, jag snackar inte om muslimer. Jag snackar om såna som bränner ner moskéer.

Anledningen till att svenska politiker låter diskrimineringen av muslimer fortsätta är för att de vill bli av med de. De vill att muslimer ska känna sig tvungna att åka hem. Det är inte fel tycker jag. Jag tycker att folk ska åka tillbaka till sina hemländer. Men så länge USA bombar land efter land lär det inte kunna hända. Då sitter vi här och tvingas se på när 150.000 irakier flyttar hit varje år. Och Fox News och de andra lär bara fortsätta smutskasta muslimer och Islam.

I slutsats skulle det även vara kul om massmedierna höll ett öga på hyresvärdens planer med den numera tomma moskélokalen. Inte för att de kommer att göra det, men man kan ju alltid hoppas...

Free Palestine

Idag tog vapenvilan mellan den israeliska regimen och Hamas slut, och det visade Hamas tydligt genom att nå ut till massmedierna. De vägrar förnya vapenvilan, tydligen eftersom den inte gör någon skillnad. Vapenvila eller ej, palestinierna terroriseras av israelerna ändå. Hamas skyller på Israel, och Israel skyller på Hamas.

I måndags sände al-Manar Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah direktsända TV-tal, där han uppmanade till en världsomfattande demonstration för att stoppa blockaden av Gaza-remsan och stoppa ockupationen av Palestina. Efter middagsbönen för bara några timmar sen började demonstrationerna i den muslimska världen.

Demonstrationerna kommer att bli bara allt större och till slut påverka politiken på den globala nivån. Folk har fått nog av ockupationen av Palestina. Folk har fått nog av tystnaden. Folk har fått nog av skitsnacket. Nu börjar folket agera och alla regeringar som stöttar Israel kommer att falla, både i arabvärlden och i övriga världen.

Israel fortsätter hota bl.a. Libanon, och snackar fortfarande om ett kommande krig. Det kommer alltså inte bli fred sålänge Israel existerar.

18 december 2008

Klimathotet har blivit en religion!

Häromdagen snackades det en hel del om en global koldioxidskatt. Med koldioxidskatt kan staterna dra in stora pengar, inte för att koldioxid är ett hot mot oss...bara för att man uppgett att det är så bara så att den ekonomiska eliten kan tjäna mer pengar och bli ännu rikare.

Klimathotet har blivit en religion, och den ekonomiska eliten försöker pressa in sina åsikter på folkmassorna. Och under den senaste tiden har allt fler experter insett detta.

"Ledande alarmister har gått längre än IPCC och har med framgång lyckats föra ut bilden att deras påståenden är grundade på vetenskaplig konsensus. Men vetenskapliga fakta bestäms inte genom omröstning. Alarmismen har skapat en situation där det vetenskapliga samtalet är på väg att ersättas av hårklyverier

Påstående om vetenskaplig konsensus, angående den antropogena koldioxidens roll för klimatet, är inte endast ovidkommande utan också felaktigt. Detta illustreras av att den IPCC-kritiska Manhattandeklarationen undertecknats av mer än 600 kvalificerade akademiker, varav 200 är direkt engagerade i klimatforskning. Utvecklingen är ett allvarligt hot mot hela vetenskapssamhällets trovärdighet."

Jag vet inte hur det här har kunnat så långt, att folk har blivit så pass lurade att de seriöst tror att enbart koldioxid (och även metan) har blivit vårt största hot. Ingen bryr sig längre om de verkliga hoten, som dumpning av gifter i världshaven och användningen av hälsofarliga kemikalier och grundämnen i vår mat och vatten. I USA är 66% av dricksvattnet tillsatt med ämnet fluorir. Fluorid är visserligen bra för tänderna, men är giftigt mot allt levande organismer.

Allt fler forskare har dessutom kommit fram till att koldioxid egentligen har en omvänd effekt, alltså kyler ner jorden. Med en global koldioxidskatt kan alla stater i världen tvinga in orimligt höga koldioxidskatter som skulle kunna tvinga folk att sluta köra bil. Det skulle göra lättare för demokratiska länder att begränsa rörelsefriheten, och därmed införa regimstyre. Det är det här det handlar om från första början, att styra folkmassorna.

"20 toppforskare i unikt upprop: koldioxiden påverkar inte klimatet"
http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/17/vetenskapen-ar-inte-enig-om-klimatlarmen

Israelerna känner "oro"

I förrgår skrev jag om Rysslands och Libanons nya militära samarbete, och att Ryssland tänker ge 10 MiG-stridsplan till Libanon.
Det tog inte lång tid efter att Ryssland bekräftat det samarbetet tills Israel valde att kritisera upprustningen av libanesiska LAF. Israel uttryckte "oro" just för att flygplanen då kan stoppa de israeliska stridsflygplanen från att flyga in över Libanon. Tänk vad ärliga de kan vara ibland.

Israel får inte flyga in över Libanon, då det bryter mot bl.a. resolution 1701. Men de gör det ändå, och FN vägrar göra något åt saken.

Ryssland uppger även att de 10 MiG-stridsplanen som värderas till ca 30 miljoner USD per flygplan är en sorts present till Libanon, alltså gratis. Ryssland uppger att de hoppas på ett samarbete, där Libanon köper ryska pansarfordon och luftvärnssystem i framtiden. Ryssland har erbjudit att sälja T-90 pansarvagnar, deras flaggskepp.

De 10 MiG-29 stridsplanen ska vara levererade till Libanon innan 1 Augusti 2009, enligt ryska källor. Men det sägs att premiärministern Fouad Saniora kommer att sätta stopp för det, vilket jag tror inte är troligt. Sist Fouad Saniora försökte göra som han själv ville blev han nästan skickad till Paris för gott.

17 december 2008

Med oljan runt 45 dollar per fat och den minskande efterfrågan på olja har OPEC-länderna kommit överens om att minska produktionen med 2 miljoner fat per dag. Tidigare vägrade Saudi Arabien att göra det för att hålla oljepriset så lågt som möjligt, för USA:s skull. Med hotande recession i västvärlden och särskilt i USA var det menat att löjligt låga oljepriser skulle göra det möjligt för USA att lagra olja för en billig peng. Det är ju oftast under lågkonjunktur man vill lagra olja, när man har chansen att lagra det billigt för att senare sälja det till befolkningen mycket dyrare under högkonjunkturer.

Ryssland och Azerbaijan, som inte är medlemmar i OPEC, var också med på mötet och kanske kommer att minska deras produktion med omkring 600.000 fat per dag.

16 december 2008

Censur på TV

Hittade ett par videoklipp på youtube som jag tycker är intressanta. Videoklippen visar hur omfattande censuren är på amerikansk TV, och jag tycker att de ger en bra bild hur det är här hemma i Sverige. Visserligen vågar svenska TV-kanaler inte sända inslag med kritik mot Israel. Då och då kommer någon med lite kritik, men det är väl mer av vad vi redan vet, som t.ex. ockupationen av Palestina och omvärldens fortsatta stöd till Israel.



Tio MiG-29 stridsflygplan till Libanon

Libanesiska försvarsministern Elias el-Murr har under tisdagen träffat Anatoliy Eduardovich från den ryska regeringen och presenterat ett militärt samarbete mellan länderna. El-Murr avslöjade snabbt att Ryssland kommer att sälja tio MiG-29 stridflygplan till Libanon, som ännu har bara omkring 70 helikoptrar av äldre modeller som utgör LAF, Lebanese Air Force. MiG-29 är också rätt gamla stridsflygplan, men anses vara bra. Ni kanske minns alla dessa hollywoodfilmer som fick MiG-29 att framstå som ett hot mot västvärlden.

Men jag tror att Libanon kommer satsa ännu mer på att bygga ut luftvärnssystemet i landet, då inte ens 500 stridsflygplan kan möta hotet från Israel, som för tillfället har omkring 1500 funktionsdugliga stridsflygplan. Med ett fullständigt och modernt luftvärnsförsvar skulle man lätt tackla ner hotet från Israel, då flygangrepp är den enda möjligheten Israel har i ett framtida krig mot Libanon. Israeliska IDF kommer aldrig kunna göra sitt jobb i ett krig, med tanke på Hizbollahs överlägsenhet och även libanesiska truppers och UNIFIL:s närvaro i södra Libanon.

Faktiskt, israeliska militären sa idag att de kommer att "besegra" Hizbollah "väldigt fort" i det kommande kriget. Israel har övat på att göra kommunikationen bättre mellan säkerhetstjänst, spaning, trupper och generaler, då den har varit bristande under kriget 2006.
Men Israel har även erkänt faktum att Hizbollah har blivit 3-4 ggr starkare sen kriget för två år sen. Men israelerna vill inte se sig besegrade, så vi får räkna med ett nytt krig ganska snart.

Men jag tror att allt fler satsar på att Hizbollah går segrande ur även nästa krig. Visserligen har Israel skaffat sig bättre vapen, men det har Hizbollah också gjort. Hizbollah har enligt vissa källor missiler som kan slå ut Dimona, där Israel bygger sina kärnvapen.

"Russia to provide Lebanon with 10 MiG-29 fighter jets"
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67306&language=en

"Israel vows 'Swift victory' in next war with Hezbollah"
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67307&language=en

En världsomfattande demonstration

"The Arab National Conference, the Islamic National Conference and the Arab Parties Conference invite you to take part in the “Days of Lifting the Siege of Gaza” which begin on Friday."

Ja, nu får vi veta mer om demonstrationerna för Gaza-remsan. Demonstrationer ska hållas i ett antal länder, och lär vara de största sen demonstrationerna mot Irakkriget under 2003, när de var som störst. På fredag gäller det.

"The program includes:
- Devoting Friday sermons for the occasion.
- Demonstrations and rallies following Friday prayers.
- Public festivals and seminars.
- Sit-ins outside Egyptian embassies across the world to demand the opening of the Rafah crossing.
- Addressing Arab parliaments to pressure their governments to assume their national duty.
- Sit-ins outside United Nations and Arab League headquarters across the world.
- Delivering memos to the Arab League, Arab Foreign Ministers, the United Nations, the Egyptian government and the Palestinian President to take responsibility regarding the Gaza blockade.
- Raising Palestinian flags during all events and in all possible locations.
- Demanding Palestinian Authority President Mahmoud Abbas to halt negotiations with Israel.
- Dispatching convoys to break the siege."
"Program For the "Days of Lifting the Siege of Gaza""
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67285&language=en

15 december 2008

Muntazer al-Zaidi

Så heter reportern som kastade sina skor på president Bush igår kväll. Under dagen har han hyllats som hjälte i hela arabvärlden. Folk har även krävt att han släpps, men som det ser ut lär Muntazer sitta inne länge. Men det här börjar nog bli känsligt, för de allra flesta ogillar ju Bush. Väljer den irakiska regeringen att låta frihetsberövningen av Muntazer fortsätta kan vi inom snar framtid få se vad jag skrev i föregående inlägg; revolution.

Ja, folk är trötta på Israel och USA. Men allt fler människor känner av USA:s minskande inflytande i världen, och de lär ta hårdare tag mot ockupationen av Irak, Afghanistan och även Palestina på egen hand. USA, som nyligen skrivit på ett avtal om att lämna Irak senast 2011 lär tvingas lämna landet mycket tidigare.

Även Hizbollah kommenterade händelsen igår och kallade Muntazer al-Zaidi hjälte.

"Free Bush shoe-thrower, Iraqis urge"
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/20081215144834440817.html

"Muntazer al-Zaidi: The Shoe-Thrower of Baghdad"
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67259&language=en

"Hezbollah Praises Iraqi Journalist al-Zaidi as Hero "
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67251&language=en

En ny intifada

Halv åtta ikväll höll Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah ett TV-sänt tal, som var ovanligt kort. Hans tal brukar vara en och en halvtimme långa, men idag ville han bara prata om blockaden i Gaza-remsan. Talet var ungefär 25 minuter långt.

Nasrallah vädjade till både kristna och muslimer världen över att agera för att stoppa blockaden i Gaza-remsan. Han koncentrerade sig mest på Egypten, då Egypten gränsar till Gaza-remsan. Han bad den egyptiska regeringen att öppna vägspärren i Rafah och försäkrade de att om FN, Israel eller någon annan vågade kritisera beslutet, skulle det egyptiska folket och övriga arabvärlden stötta regeringen i Egypten. Skulle regeringen vägra, kommer det egyptiska folket ändå att agera, och då mot deras egen regering också.

Folket i mellanöstern har fått nog av Israel och ockupationen av Palestina. Jag tror att en revolution väntar mellanöstern, och när det väl börjar lär folk storma parlament i vissa arabiska länder och ta ner dessa amerikanska marionetter från makten. De länder jag tänker på är Egypten, Jordanien, Saudi Arabien och troligen även Marocko, Irak och vissa länder på den arabiska halvön.

Medan USA håller på att falla ihop p.g.a finanskrisen lär många ta chansen att bryta sig loss på USA:s styre. Men problemet är att de flesta arabiska länder har passiva ledare, som i vissa fall även stöttar USA och Israel. Efter 60 år av korruption väntar alltså en revolution mellanöstern, och vinnarna är de länder som redan har omtyckta ledare, som Libanon, Syrien och Iran. De lär få nyckelpositioner i den nya mellanöstern.

Gaza-remsan har varit isolerade från omvärlden i snart en månad och två veckor. Även om Israel har tillåtit ett antal transporter med mat och vatten till Gaza, har det varit otillräckligt. Israel vill uppmuntra gazaborna att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda Hamas-regeringen. Tidigare idag släpptes även över 200 palestinier, de flesta med i Fatahs militära enhet för att stötta Fatah att ta makten från Hamas.

*Notera att artikeln publicerades före talet.
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=67257&language=en

Svårt stoppa datalagringslag?

Ja, självklart ju. Vi bestämmer inte över våra liv, det gör EU åt oss!

EU-"experter" menar att det kan bli svårt att stoppa lagen eftersom vi då riskerar att hamna i EG-domstolen och få stryk, milt sagt. Men varför inte bara kämpa för vad vi tror på, demokrati och mänskliga rättigheter? Varför inte bara strunta i denna stasi-lagen?

Det skulle bli lite kul att hamna i EG-domstolen. Jag har mycket kritik som jag vill framföra gentemot EU och deras nya lagförslag. Jag vill gärna fråga de varför de vill göra boskapsdjur av oss.

"Svårt stoppa datalagringslag"
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2202433.svd

14 december 2008

En "avskedskyss"

Under en presskonferens i Bagdad blev en journalist så arg att han tog av sig skorna och kastade de på president Bush. Skorna missade honom, vilket är synd. Men vilken syn. Världens mäktigaste president fick ducka undan för ett par skor.

Bush tog händelsen med ro och påstod att han inte kände sig hotad. Visserligen var Irak-besöket en överraskning, och väldigt kort. Men jag antar att besöket blir ännu kortare nu.

Bush blev även kallad "hund" på arabiska.

"Bush attackerad av flygande skor"
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3995153.ab

Hamas firar 21 år

300.000 palestinier samlades idag vid en arena för att lyssna på Hamas ledare Ismail Haniya. Haniya sa att Hamas inte kommer att förnya sommarens vapenvila sålänge Israel inte accepterar alla villkor. Vapenvilan slutar gälla den 19:e december.

"There have been sporadic violent clashes along the Israeli-Gaza border in the past two months, with both sides accusing each other of violating the truce.
Israeli troops have carried out raids within the Strip while Hamas fighters have launched rocket attacks on southern Israel.
Israel has since stepped up its blockade of Gaza, which has attracted widespread international criticism, until, it says, Hamas puts an end to rocket attacks."
"Hamas 'will not renew' Gaza truce"
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/2008121414433365449.html

Ökat samarbete mellan EU och Israel

Trots den pågående ockupationen av Palestina, Sheeba-gårdarna, byn Ghajar och Golan-höjderna väljer EU att öka sitt samarbete med Israel "politiskt, ekonomiskt, tekniskt och säkerhetsmässigt". Jag vet inte vad de menar med "tekniskt". Låter lite skumt. Men hela samarbetet är ju skumt. Varför vill en union som står för demokrati och mänskliga rättigheter samarbeta med en rutten regim?

Ja, EU står för demokrati och mänskliga rättigheter, men tydligen gör inte våra politiker det. De verkar inte bry sig om att Israel mördar en massa oskyldiga människor. Dessutom vill EU öka sitt samarbete med Marocko, en annan ockupant. Marocko har på senare tid samarbetat med USA och EU på "jakten efter terrorister", som i verkligheten är just oskyldiga människor som råkade vara "terrorister" bara för att Marocko ska verka progressiv och kanske få gå med i EU...eller nåt.

Men om EU nu verkligen vill göra världen en bättre plats kan de ju åka till Beirut och skapa sådana band med Libanon. Libanon har ju lyckats utradera en verklig terrorcell, Fatah al-Islam och dessutom gripa de flesta terrorister/spioner som samarbetar med den sionistiska rörelsen runt om i Libanon. Varför föredrar man att samarbeta med Israel då, som är terroristerna själva?

De säger "ja, ingen sa emot detta samarbete", som om det är vårt fel att det blivit så. I verkligheten har andra händelser överskuggat samarbetet, så att man i "hemlighet" kan genomföra det här utan att möta motstånd. Och innan man hinner säga "Europeiska unionen" är Israel indirekt med i EU...

Vad vi kan se är att EU:s politiker inte har samma idéer och åsikter som vi har, trots att vi valt de. Det kanske är så för att vi inte vågar diskutera om Israel ur en kritisk synpunkt. Det ska ju alltid "vara synd om judarna" och så är det bara. Det finns inget som heter "det är synd om palestinierna", eller "det är synd om libaneserna"... inte ens "det är synd om israelerna". Bara "det är synd om judarna". Och varje gång någon högt uppsatt person kritiserar Israel (vilket dock inte händer särskilt ofta) möter den personen själv hård kritik. Han/hon anklagas för att vara antisemitisk och stämplas som en jubelidiot för resten av sitt liv.

Självklart får man kritisera Iran hur länge man vill. Man kanske får ett fredspris om man gör det tillräckligt länge. Men Israel, nej nej. Man är en hjälte om man stöttar den terroristregimen. AIPAC ringer och vill så gärna att man hälsar på under nästa möte, och där applåderar alla pro-sionister som om man räddat hela världen från onda utomjordingar från filmen 'Independence day'.

EU har rättvisa lagar idag, varför kan inte judar flytta tillbaka dit då? Judar flydde från Europa p.g.a alla fascister. Visserligen finns det många fascister kvar, men de har åtminstone inget emot judar. Eller har jag fel?
Palestina är för palestinier, och jag snackar inte om muslimer, kristna eller judar. Faktum är att många palestinier var judar, men kallas israeliter idag bara för att de är judar. Men de som flydde från Europa bör lämna Palestina, för det är inte ens deras land. Deras länder ligger i Europa. Samma gäller de som flydde från Ryssland och USA. Vill de hälsa på i Palestina är de välkomna. Men nu får det vara slut på det här eländet med ockupation och terror. Och EU, skärp er!

"EU stärker samarbetet med Israel"
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2198933.svd

13 december 2008

700 får inte studera vidare

Elva palestinska studenter som blivit antagna till olika universitet i Europa och Kanada, fick inte lämna Gaza-remsan av Israel. Då valde de att fly med en båt till Cypern, och de lyckades. Men kvar i Gaza-remsan finns ytterligare 700 studenter som inte får åka utomlands för att studera.

Det är inte svårt att förstå varför det är så. Visserligen skulle israelerna bli överlyckliga om alla palestinier lämnade Palestina, men jag antar att dessa studenter vill återvända efter avslutade studier. Det skulle förklara mycket. Det är faktiskt olagligt enligt internationella lagar att neka människor rätten att få studera. Men som vanligt bryr sig ingen, eftersom Israel är förövaren.

Så, bojkotta den israeliska regimen. Köp inga produkter med streckkod som börjar på 729.

"Ship smuggles out Gaza students"
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/20081213133742718982.html

20-20-20-målet

EU har precis kommit överens om ett klimatpaket. Utsläppen av giftiga ämnen (ja, de snackar nästan bara om koldioxid) ska minska med 20% fram till 2020. Vi har alltså drygt 11 år på oss att minska våra utsläpp med en femtedel. Är det möjligt?

Ja, vi kan ju begå "massjälvmord". Är alla människor döda lär naturen få vara ifred. Tror många börjar gilla den här idén...som Al Gore t.ex...

Men annars kan vi börja satsa på hållbar teknologi, som t.ex vätgas/bränsleceller, kraftfulla kärnkraftverk i väntan på fusionskraften och andra smarta lösningar. Folk som bor i länder med 350 soliga dagar om året kan köra solcellsdrivna bilar. Men annars i övrigt är vätgas en väldigt bra lösning. Jag skulle faktiskt inte föredra att köra runt med en bil med 50 kg komprimerad vätgas, därför är det bättre med en elektrolys ombord som tar vatten och elektrolyserar det så att man har en mindre mängd rent vätgas i bilen. Vatten exploderar inte, men det gör vätgas.
Vad en elektrolysator gör är att den delar upp vattenmolekylerna i rent vätgas och syrgas. Biprodukten av förbränning av vätgas är vatten.

Framtidens främsta energikälla är fusionskraftverk. Den tekniken finns redan, men är fortfarande i utvecklingsstadiet. Så, satsa mer pengar på det då. Då lär något bra hända.
Under tiden är kärnkraftverk det bästa alternativet vi har. Blir vi oroliga för det radioaktiva avfallet kan våra barnbarn skicka upp det i rymden när vi väl har möjligheten att göra det. Sen har man också lärt sig att återanvända en del av avfallet igen, vilket är ju bara perfekt.

Sen vill jag gärna se smarta vägsystem. Köer bildas oftast p.g.a det är för mycket bilar på vägarna, så varför inte avlasta de med fler vägar? Med sensorer på alla bilar kan integrerade datorsystem också få bilarna att hålla jämnare hastigheter, vilket skapar färre köer. Det är för många människor som har svårt att hålla jämn hastighet på vägarna. De bara gasar och bromsar hela tiden, vilket gör att de bakomvarande gör samma sak.

De här tre sakerna tycker jag är de viktigaste för en civilisation som lever på en enda planet. Men sen kan det naturligtvis finnas fler, som kanske tillkommer senare.

"Utsläppen ska ner 20 procent"
http://aftonbladet.se/nyheter/article3979424.ab

"Elektrolys"
http://sv.wikipedia.org/wiki/Elektrolys