02 augusti 2011

"Fredliga demonstranter" stal vapen (Syrien, Del 2)

Den statliga nyhetsbyrån i Syrien (SANA) rapporterade i lördags att skjutvapen har stulits från en myndighetsbyggnad i staden Hama. Andra myndighetsbyggnader, bland annat ett polishus, stacks samtidigt i brand. Många medier rapporterar att mer än 100 personer har dödats i helgens strider. Vad de dock inte rapporterar är att många av offren är soldater samt poliser, och att militanta grupper har belägrat sig i staden. Situationen i Hama är väldig lik Nahr al-Bared 2007, som belägrades av wahhabitiska terrorister i mer än tre månader.

Pro-israeliska massmedier i västvärlden har lyckats förvirra sina läsare om konflikten mellan al-Assad regimen och de så kallade "islamisterna". Dessa "islamister" är snarare wahhabiter som får stöd av Saudi Arabien, USA och Israel. Wahhabiterna har länge haft ambitionen att störta al-Assad regimen i syfte att försvaga motståndet mot Israel. Det är ju vad detta handlar om; Israel. I lördags kunde jag avslöja att ett syriskt "oppositionsmöte" som hölls i Frankrike för snart en månad sedan hade många sionistiska gäster som använde mötet för att angripa Iran. Mötet visar oss vilka de är som stöder statskuppförsöket mot Syrien. Och Iran.

Syrien har väldigt tuffa vapenlagar. Jag har också fått veta att man kan bli fängslad i flera år bara för att ha burit en kniv på allmänna platser. Så, sedan många årtionden tillbaka är det bara armén och polisen som har tillgång till skjutvapen. Att militanta grupper lyckats skjuta ihjäl hundratals soldater och polismän visar att de måste ha fått hjälp från utlandet. Den 13:e april skrev jag om att tre personer gripits av syriska säkerhetsagenter misstänkta för att ha fört in vapen i landet. De tre männen avslöjade på TV att de fick hjälp av partiet 'Framtidsrörelsen' i Libanon. Det partiet har länge varit fientligt inställt gentemot Syrien.

Läser man svenska tidningar får man bara en bråkdel av sanningen. En sak som är intressant är att "demonstranterna" har lyckats släppa många bilder och videoklipp under månadernas gång. Trots det har de inte lyckats ta en bild på en pansarvagn i Hama trots att de påstår att staden stormades av pansarvagnar. De bilder som kommer ut är annars ofta suddiga och strikt förvirrande. De flesta pro-Assad demonstrationer ignoreras helt och hållet av medierna - som om de aldrig ägt rum. Resten förvanskas till att bli "anti-Assad".

Jag utgår ifrån att alla människor som vill se att Syriens regim faller antingen inte förstår politiken i Mellanöstern eller att de stödjer Israel. Om man inte förstår politiken i Mellanöstern är det lätt att missa sionistmötet i Frankrike. Jag finner helt enkelt inga andra förklaringar till kritiken mot regimen i Syrien. De folkliga demonstrationerna mot regimerna i Tunisien, Egypten, Jemen och Bahrain använde aldrig skjutvapen mot sina arméer. Anledningen till det är att de flesta familjer har en son i armén. Men de människor som har dödat mer än 500 soldater och polismän i Syrien har troligen inga familjemedlemmar i armén. Dessa militanta män är kanske inte ens syrier. Ponera att en militant grupp hade dödat 500 svenska soldater här hemma. Hur hade Sverige reagerat i jämförelse med Syrien?

4 kommentarer:

  1. Pro-israeliska massmedier i västvärlden har lyckats förvirra sina läsare om konflikten mellan al-Assad regimen och de så kallade "islamisterna".

    http://www.euronews.net/2011/08/05/russia-tells-syria-to-end-protestor-crackdown/

    http://mobile.france24.com/en/20110805-middle-east-syria-prepares-for-ramadan-protests-us-clinton

    SvaraRadera
  2. http://www.youtube.com/watch?v=blJ_1jKJbTY&feature=share

    SvaraRadera
  3. www.youtube.com är INTE nyheter!

    SvaraRadera
  4. Du är en hjälte. Keep up the good work. :)

    SvaraRadera