Politik och mellanöstern: Om israelerna själva får välja

12 november 2008

Om israelerna själva får välja

Får Iran inte utveckla vapen?
Den frågan ställer jag efter den kritiken som framförts mot Iran efter testskjutning av en ny missil. Missilen ifråga är inte byggd för att bära en kärnvapen stridsspets. Den är byggd för att slå ut mål på marken.

Just nu håller FN ett möte för att stötta terroristregimen Israel. Något som gör det lite svårare att förstå är att Saudi Arabien ligger bakom mötet. Men varför? Varför stödja en terroristregim? Pengar och makt. Det är svaret. Det finns ingen annan möjlig förklaring.

Dessutom rycker amerikanerna till då Iran utvecklat en missil som inte använder sig av flytande bränsle, utan ett fast bränsle. Vad för bränsle det är vet jag inte. Tydligen vet USA inte det heller, med tanke på deras reaktion. De är kanske rädda för att de inte kan skjuta ner missiler som flyger på fast bränsle.

Så, till det viktiga. Varför får Iran inte utveckla egna vapen? Såvitt jag vet får varenda land göra det, inom vissa ramar. Kärnvapen, kemiska och biologiska vapen får utvecklas, men under striktare regler. Om Iran utvecklar sådana vapen vet ingen mer än iranierna själva. De nekar ju till anklagelserna, som övriga världen borde respektera. Särskilt med tanke på att man låter Israel fortsätta bygga runt 10 atombomber varje år.

Vad är det för värld vi lever i? Vad är det för orättvisa vi upplever? Iran har inte anfallit ett land i mer än tusen år. Israel anfaller sina grannar regelbundet. I Libanon använde Israel t.o.m mini-atombomber. Röda korset och UNIFIL bekräftade även det. De valde dock att neka till det efter ett halvår eller så...p.g.a någon anledning eller nåt...

Jag börjar misstänka att FN är gjord för att tjäna den israeliska staten. Det vore inte förvånansvärt, med tanke på att FN grundades strax innan staten Israel utropades.

Och ja, muslimska länder får tydligen inte utveckla egna produkter.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=63395&language=en

Inga kommentarer: