Politik och mellanöstern: Libanon firar - dags att befria Palestina

26 maj 2008

Libanon firar - dags att befria Palestina

Igår, den 25:e Maj var en stor dag för Libanon. Efter 7 månader utan president, fick landet äntligen en. Med 118 av 127 röster valdes generalen Michel Sleiman till president. Sen 1998 var han chef för den libanesiska armén, och har förtjänat stor respekt från befolkningens sida. Han har länge ansetts vara neutral, då han många gånger valt att inte delta i vissa konflikter. Under kriget sommaren 2006 valde han att inte gå in i kriget, just för att inte ge pro-sionistiska politiker i Libanon skäl att göra Libanon till ett nytt Irak.
Under den senaste konflikten som ägde rum denna månad valde han att göra detsamma. Varje stad oppositionen tog över från pro-sionistiska militanta grupper gavs tillbaka till armén, som lyckades behålla stabiliteten och återigen göra Libanon till en av världens säkraste länder.

Den 25:e Maj är också en ytterst viktig dag för Hizbollah, då man firar israelernas tillbaka dragande från libanesisk mark (förutom Sheeba-området). Den 25:e Maj 2000, efter flera år av stora förluster valde den israeliska krigsmakten att lämna Libanon och överge sina planer på ockupation av Libanon. Sheeba-området är fortfarande ett undantag, som Hizbollah dagligen påminner israelerna om att det området tillhör Libanon och det libanesiska folket. Varje år beger sig hundratusentals, om inte miljontals libaneser ut och visar sitt stöd till Hizbollah, och dess kamp för frihet, självständighet och suveränitet. Och just det...för de libaneser som fortfarande sitter i israeliska fängelser.

Efter kriget 2006 har israelerna insett Libanons maktposition, och särskilt sedan igår har israelerna insett att Libanon aldrig faller ner på knä. Just nu pågår en internationell kampanj (styrd av Israel) för att underminera Hizbollahs ställning. Rykten och falska påståenden florerar medierna och i Israel tränas israelerna inför ett nytt krig, som israelerna tydligen själva vill starta.
Men hur som helst, Israel kanske överger även detta. För enligt uppgift har Israels regering påstått att man tänker släppa samtliga libanesiska fångar ur sina fängelser...

Sedan 25:e Maj 2000 har Hizbollah koncentrerat sig på att stödja palestiniernas kamp för självständighet och frihet. Samtidigt när omvärlden struntar i att hjälpa palestinierna, och istället fira terrorregimens 60 års dag har Hizbollah stått sida vid sida det palestinska folket. Omvärlden, särskilt dessa länder som erkänner stöd till Israel sitter still och bryr sig inte om att hjälpa palestinierna från misären. Varje dag massakreras civila palestinier. Varje dag diskrimineras palestinierna av världens mest avancerade apartheid-apparat. Varje dag tvingas palestinierna acceptera omvärldens ignorans. Men när Israel firar sin självständighet, samlas hela världen på palestinsk mark (Israel enligt atlasen), och firar den värsta terrorregimen sen Nazityskland. Hur kan en värld, som bryr sig om fred, demokrati och frihet stödja en terrorregim? Enkelt. Den här världen bryr sig inte om varken fred, demokrati eller frihet...

Det är därför organisationer som Hizbollah och Hamas finns.

(Notera att jag inte syftar på al-Qaida. Al-Qaida är en organisation som kämpar för israeliska intressen. Fatah al-Islam, en gren till al-Qaida finansierades av Saad al-Hariri, med amerikanska pengar...)

Inga kommentarer: