Politik och mellanöstern: Färska bevis på terrorister på syrisk mark

27 november 2011

Färska bevis på terrorister på syrisk mark

Den som tidigare läst denna blogg känner redan till min inställning gentemot våldet i Syrien. Jag erkänner den syriska oppositionen som med fredliga medel söker reformer i sitt land. Men jag erkänner inte de våldsamma terroristerna som en del av denna legitima opposition eller som en del av det syriska folkets inställning gentemot president Bashar al-Assad - vore majoriteten på hans sida eller ej.

Det är dessa terrorister som blivit skiljelinjen för hela världen. Medan halva världen påstår att dessa terrorister inte existerar, väljer den andra hälften att påpeka dessa som problemet. Jag tillhör den andra hälften, och jag i egenskap som bloggare vill gärna dela med mig bevis på deras existens och deras våldsamma handlingar. Jag är en ledsen vittne till massmediernas historiska svek mot de demokratiska principerna, respekt till de mänskliga rättigheterna och respekten till den nationella suveräniteten - den syriska nationella suveräniteten. Suveräniteten som ger ledaren för landet, presidenten, oavsett om han vore populär eller ej rätten och plikten att bekämpa terrorismen utan att hindras av den hypokritiska hälften av denna värld.

Med det sagt röstade 19 av de 22 medlemmarna i Arabförbundet för sanktioner mot Syrien. Endast Libanon och Irak var emot sanktionerna, men valde snarare att lägga ner sina röster. Den 22:a medlemmen är Syrien, som idag insåg att den har 19 arabiska fiender. Jag som har arabisk bakgrund upplever mig sviken av de arabiska ledarna för att de fortfarande springer Israels ärenden, istället för att visa solidaritet med det syriska folket mot de väst-finansierade terroristerna.

Jag tror att tid är den mäktigaste förstöraren i vår universum. Tid förstör allt. Med tiden dör stjärnor och planeter. Men på vår Jord är ignorans den största förstöraren idag. Trots beviset, ignorerar stora massor människor dessa terroristers existens. Men det hindrar inte mig. Jag är inte frustrerad över våldet mot Syrien. Våldet i Syrien har förutsetts i hundratals år. Men jag är frustrerad över hur pass hypokritiska vissa människor kan bli, att de ignorerar och vänder bort från sanningen. Sanningen om att wahhabitiska terrorister med bas i det strikt wahhabist-dominerade Saudiarabien sprider våld runt om i regionen. Det är dessa al-Qaida terrorister västvärlden, inklusive Sverige, nu stödjer. Samma terrorister som man för bara några få år sedan sade sig "slåss mot". Men jag insåg dessa lögner väldigt tidigt, för jag vet att om västvärlden verkligen ville slåss mot al-Qaida hade man invaderat Saudiarabien och inte Afghanistan. Saudiarabien är västvärldens närmaste allierad efter Israel. Två regimer som bygger på terrorism är den "demokratiska" västvärldens bästa vänner.

Man behöver inte stödja den syriska regeringen bara för att deras fiende är al-Qaida. Men det minsta man kan göra är att sprida ordet. Om terroristerna stoppas kan Syrien genomgå fredliga reformer, vilka redan äger rum i skuggan av terrorn. Som tidigare påpekat i denna blogg får Syrien en ny konstitution tidigt i nästa år, vilken är ett resultat av en dialog mellan den legitima och fredliga oppositionen och president al-Assad. Anledningen till att så många ledare stödjer terroristerna är för att de vill störta Bashar al-Assad med våld i syfte att säkra Israels säkerhet. Det är vad detta handlar om. Israel.

Västvärldens och Israels stöd till terroristerna:


Hycklande ledare i Bahrain uppmanar sina medborgare att lämna Syrien samtidigt som deras egen befolkning torteras och mördas hemma:


Allt fler amerikanska politiker vill stödja terroristorganisationen MKO:


USA öppnar sina al-Qaida-fängelser och släpper terrorister för att slåss mot Syrien:


Nato rekryterar wahhabiter:


Befolkningen i Bahrain protesterar mot Arabförbundets dubbelmoral, men ignoreras som vanligt:


Och fortfarande växer stödet till Bashar al-Assad:

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det förvånar mig inte ett dugg att sionistlakejerna i gulfstaterna stöttar terroristerna i Syrien. De har tvingats av Väst för att säkra "Israel" och centralbankerna i området till förmån för dollarn.

Anonym sa...

Nu vet HELA världen att det finns en stor spricka mellan de olika krafterna i Iran - www.aljazeera.com/news/europe/2011/11/20111130135525214958.html

Angreppet på ambassaden förvärrar lägget i Iran!

Ibrahim sa...

Vad vi ser hända just nu är förberedelser på vad som tidigare bara hände i Hollywood-filmer. Ekonomin i hela världen försvagas, samtidigt när USA snart stiftar en lag som ger presidenten fullständig makt att utlysa undantagstillstånd. Protester äger rum överallt, och sionisterna är bara ett steg från ett globalt krig som de definitivt kommer att förlora.

Jerry. Jag har också ett länktips till dig: http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=34986&cid=23&fromval=1&frid=23&seccatid=32&s1=1

Anonym sa...

Angreppet på ambassaden förvärrar lägget i Iran, inte några påhittade "attacker" på Iran!

Angreppet på ambassaden bevisar att Iran är splittrad i flera grupperingar!

Sådana angreppet på ambassad tillåtas vanligtvis inte att dokumenteras med kameror om "han" inte godkänner det.

Nu har fler EU länder kallat hem ambassadörerna, vad tror du kommer de att besluta?

Anonym sa...

Nasrallah försöker just nu släta relationerna med Framtidens rörelsen.
Klagar på medierna som hävdar att Hezbollah är inblandat i Syrien, samt Iraq's Saft rörelsen förnekar inblandning i Syrien....

"Vi är utsatta för psykologisk krig...
bla bla bla bla....

zulqarnain sa...

Jerry
Vilken är det? Är väst så dumma att de går på Irans tricks varje gång eller är Iran magiker som får er och glömma sina tidigare tricks som de har kört med väst.
Iran har en gammal taktik och det är att en del av styret är för en sak och det andra mot eftersom man vill gardera sig för framtida beslut. Reformister och konservativa har samma utrikes politik men man använder olika ton vid olika situationer.
Vi vet att alla var medvetna om UK protesterna men när olika avdelningar fördömer och applåderar så har man endast en sak i tanken och det är att göra folket nöjda tex nu har niro entezami (polisen) fått en bra rykte bland iranier eftersom det stod emot studenterna och slog de gul och blå och studenterna är nöjda med Larijani eftersom man ansåg att han var reformist men det verkar som han är ändå konservativ på något sätt.

Ibrahim sa...

Iran är inte så splittrat som du påstår Jerry. Du kan fråga vilken iranier du vill, och du kommer ändå att få ungefär samma svar: att de alla är irriterade på Storbritanniens beteende på senare tid. De flesta må inte vara intresserade av att själva storma deras ambassad, men jag tror att de flesta tycker att det var rätt gjort.

Västvärlden har i mer än 30 år spelat rävspel med Iran. Jag tror inte att iranierna bryr sig så mycket om att de stänger sina ambassader nu. Västvärlden isolerar bara sig själv numera. Förr brukade omvärlden alliera sig med väst p.g.a. rikedomarna, men nu när ekonomin är på havets botten finns det absolut ingen anledning till att alliera sig med västvärlden. Därför är min uppmaning att västvärldens ledare lägger ner skitsnacket och försöker föra dialog på riktigt istället.

Hizbollah har sagt tusentals gånger att deras intresse är nationell enighet. Därför försöker de samarbeta med alla politiska partier i landet, även med Framtidsrörelsen. Det är snarare Saad al-Hariri som viftat bort samarbetet.

Varför skulle Hizbollah och Sadr-rörelsen ha stridande män i Syrien? Ärligt talat? Inte ens den smartaste sionisten på jordens yta kan komma med ett någorlunda bra argument...

Dessa anklagelser kommer från wahhabiter och är riktade främst mot shiia-dominerade grupper (vilka de två nämnda grupperna är) i syfte att skapa splittring (Fitna) i Syrien. Ett gammalt trick beprövat i Libanon 1975 och Irak 2004. Wahhabiterna har nämligen utlysta Fatwa som uppmanar till att mörda alawiter i Syrien. Det intressanta är att västmedier ignorerar även detta. Men förvånar det oss? Verkligen inte.

Anonym sa...

Arabförbundet har aldrig enats om någonting förut. De har aldrig enats om till ex om Palistina. Nu enas de mot Syrien, vilka hycklare. Syrien som var ledande för att bildandet av Arabförbundet. Nu vet vi var de står.

Anonym sa...

Som jag har skrivit tidigare, inte några påhittade "attacker" på Iran!

- http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-15960456, du måste hålla med om att Zionisterna är skickliga!

Ibrahim sa...

Alla spioner kommer att gripas och ställas inför rätta. Det kan du skriva under, Jerry. Iranierna kan skylla på sionisterna, men de gör det inte bara för att provocera dem.

Anonym sa...

Tiderna ändras, nu har du iran.usembassy.gov/ فارسی ...

Ibrahim sa...

Så nu är det den amerikanska regeringen som försöker närma sig Iran? Säger mycket.

zulqarnain sa...

Ja tiderna förändras
amrikanerna kommer krypande till Iran och nu vill man ha diskussion.
32 års sanktioner,krig och stöd till terrorister gav inget så nu försöker man närma sig iran med fredliga medel.
Vi får se vad Iran säger, förmodligen kommer de sparka USA där de ligger eftersom iranska folket vet vad USA har orskat och hur mycket lidande de har tillfört

Ibrahim sa...

Vad jag vet har USA pressat Iran på alla möjliga sätt (främst genom sanktioner) för att tvinga Iran till förhandlingsbordet. Iranierna har sagt nej varenda gång. Att de också betraktar USA som "den stora Satan" fäster också relationerna på det vis att USA hamnar i underläge - den kommer att ses som en fiende oavsett vad.

Jag personligen tror att USA måste byta riktning i 180 grader för att förtjäna Irans, och övriga muslimska världens, trovärdighet. Men allt sker inte över en natt. Det är en ny politik som USA verkligen måste arbeta på.