Politik och mellanöstern: Wahhabismens desperata terror

04 april 2011

Wahhabismens desperata terror

Igår i söndags detonerade en bomb i provinsen Punjab i Pakistan.[1,2] Bomben exploderade intill en muslimsk tempel där många människor vistades när bomben detonerade. Omkring 40-50 personer rapporteras ha mördats i attentatet. Samtidigt har wahhabiter vandaliserat andra helgedomar i Egypten, oftast inne i moskéer. Muslimska Brödraskapet har fördömt vandaliseringen och kräver nu en utredning för att gripa gärningsmännen.[3] Samtidigt har västallierade regimer och diktatorer i de revolutionsdrabbade arabländerna slagit hårt mot demonstranter under den senaste tiden. Bara igår natt skadades över 400 civila människor i Jemen. Brutalt våld riktat mot civila demonstranter rapporteras även i Bahrain, Saudi Arabien, Jordanien och Libyen. I de övriga länderna har det också rapporterats om våld mot demonstranter, om än inte i samma skala ännu.

Ju mer människor har demonstrerat för förändring, desto mer våld har wahhabiterna brukat. Det är paradoxalt att de säger sig representera Islam, när det enda de gör är att försöka utplåna muslimer och Islam. Inte nog med wahhabiternas redan intima förhållanden med de skurkaktiga ledarna i västvärlden - wahhabiterna har aldrig ifrågasatt den israeliska apartheid- och ockupationsregimen. Utöver det lägger wahhabiterna ner mycket tid och resurser på att utplåna Islams historia. Det centrala politiska dilemmat i Mellanöstern är just ockupationen av Palestina och palestiniernas lidande under de europeiska "israeliternas" terrorvälde. Medan de allra flesta muslimer stödjer palestiniernas kamp för frihet bekämpar wahhabiterna just dessa muslimer.

En politisk förändring är redan på gång i den muslimska världen. När wahhabiterna i Saudi Arabien och Bahrain i förra veckan anklagade Iran för att vara delaktig i "störandet av ordningen" på den Arabiska halvön synade folket i alla muslimska länder de falska anklagelserna. Iran har nekat till anklagelserna, och har uppmanat diktatorerna att lyssna på folkets krav. Vad man också kan säga om Iran är att de enda pågående demonstrationerna i landet är till stöd för de förtryckta folken i många arabländer. När den gröna rörelsen under februari-mars försökte störta styret i Teheran avslöjades rörelsens kopplingar till CIA och Mossad. Nu går det liknande rykten i Syrien. President Bashar al-Assad har anklagat en del av demonstranterna för att vara lierade med USA och Israel. Avslöjanden om israeliska vapen i diktatorn Ghaddafis vapenarsenal och om britternas delaktighet i våldet mot civilbefolkningen i Bahrain spär på ryktena.[4]

Den stora maktkampen mellan Islam och wahhabismen, vilket jag förutspådde redan för omkring två år sedan, har troligtvis börjat på allvar. I de nya striderna om makten finner man nästan alla sorters aktörer. Till och med den svenska regering (utan det svenska folkets tillåtelse) marknadsför den delvis statlig finansierade Jas-39 Gripen i Libyen. Men de viktigaste förändringarna sker på de politiska arenorna. Och vad vi kommer att se redan fram till sommaren är troligen en tydligare islamisk kamp mot wahhabismen och anhängarna bakom den. I alla de länder där demonstranter slagits ner med brutalt våld är det amerikanska och israeliska intressen som styr. Bortsett från Syrien.

Som jag ser det är detta en krigsförklaring mot Islam som religion. Vi är vittnen till tusentals mördade och ännu fler skadade - med amerikanska, europeiska och israeliska vapen. Det är dags att västvärldens ledare tar avstånd från diktatorernas tyranni, och att de slutar stötta de olika sidorna.




Intressant läsning om en överenskommelse mellan Saudi Arabien och USA och Libyen och Bahrain:

3 kommentarer:

aktivamuslimer sa...

Du har väl inte missat hemsidan som håller koll på vad som händer i Sverige: http://aktivamuslimer.se/

Anonym sa...

Hävdar du även idag att allt är "normalt" i Syrien?
http://aljazeera.net/NR/exeres/157572C9-A1AE-4909-8437-6FC1838763DE.htm?GoogleStatID=20

Muslimska brödraskapet i Syrien påstår att de avstår från våld...

Ibrahim sa...

Tack för tipset aktivamuslimer.

Inget är normalt i hela Mellanöstern. Definitionen "normalt" avser inte CIA- och Mossad-operationer.