Politik och mellanöstern: Varför jag röstar blankt i Riksdagsvalet

14 september 2010

Varför jag röstar blankt i Riksdagsvalet

Valrörelsen har pågått på allvar under någon månad nu. Även under sommaren uppmärksammades årets val. Men jag bestämde mig för hur jag skulle rösta redan innan sommaren. Valet var ganska simpelt, men att förklara varför är betydligt svårare. Men jag ska försöka.

Lättast är att undersöka ideologierna bakom de partier som deltar i valet. Det spelar ingen roll vilket parti man undersöker - alla har sin grogrund i industrialismens tidsålder i Europa. Verkligheten är att alla partier förutom Kristdemokraterna är baserade på ideologier från 1600-, 1700-, och 1800-talet. Vi talar om kapitalismen, liberalismen, marxismen, socialismen och fascismen. Nu ignorerar jag sionismen då det finns indikationer på att den ideologin existerat i 3-4.000 år, minst. Under 1900-talets gång har dessa ideologier utvecklats till att också hysa feminismen etc. Detsamma gäller även för Kristdemokraterna, som jag annars hade röstat på om de inte hade övergivit de kristna värderingarna.

De flesta kanske skulle hålla med mig om att alla ideologier och politiska partier har både för- och nackdelar. Men att nackdelarna strikt överväger fördelarna kanske många inte håller med mig på. Jag talar givetvis om exkluderingen av Gud. Som muslim reagerar jag starkt på att alla dagens partier exkluderar vad jag anser är det viktigaste i vårt liv. Det är just denna exkludering alla dessa ideologier är byggda på. Kortsiktigt kan man, även som religiös, stötta en Gudsförnekande ideologi. Men långsiktigt sett är detta en omöjlighet. För mig känns det att jag har nått den tidspunkten där jag omöjligen kan stötta någon av dessa modernistiska ideologier som bygger politiska och ekonomiska teorier på direkt Gudsförakt.

Jag har alltid haft svårt att välja sida i detta politiska system. Jag identifierade mig mer med vänstern förut. Här i Sverige har dock högerpartierna varit de bättre alternativen sedan tillväxten i den tredje världen tog fart för 30-50 år sedan. Både politiskt och ekonomiskt. Under de senaste åren har ett nytt block växt upp och slukat delar av både vänstern och högern - nämligen "de gröna". Miljöintresset har i många år varit stort, men när massmedierna på allvar drog igång domedagsprofetiorna under 2006 blev det helt enkelt för mycket. Trots att Miljöpartiet tippas vinna en skrällseger (tillsammans med Sverigedemokraterna) i år misstänker jag att detta i längden slår tillbaka, dvs att folk tröttnar på den ständiga skrämselpropagandan om att jorden kommer att brinna upp av stigande temperaturer. Folk gillar att bli uppskrämda, men bara lagom mycket.

Att Miljöpartiet till synes vill släcka ner Sverige gillar jag definitivt inte. Istället bör man satsa mer på infrastruktur och kärnkraft, vilket Alliansen verkar vilja göra. Som stockholmare har debatten om den planerade förbifarten från syd till norr om staden varit väldigt intressant. Folk förstår ju att den vägen behövs för att annars kvävs hela huvudstaden av de växande bilköerna. Men det finns ett fåtal partier som ändå ogillar förslaget. De vill satsa på kollektivtrafiken istället. Varför inte satsa på båda? För dyrt? Varför inte sluta dalta med ungdomsarbetslösheten så att fler människor kan försörja sig själva då? Har vi fler skattebetalare kan kostnadsfrågan säkert lösas.

Vad jag gillar är att det har blivit mer fokus på ungdomsarbetslösheten i år. Förr talade man mer om arbetslöshet i allmänhet, vilket gjorde det svårare för Sveriges unga att få jobb. Dessutom, som ekonomstudent, får man lära sig att en stor del av arbetslösheten beror på förflyttning av arbetstillfällen. Detta beror på den teknologiska utvecklingen och även på globala förhållanden. Unga har det inte lika lätt att byta jobb då de ofta blir utkonkurrerande av äldre arbetstagare.

Något mer jag finner problematiskt är invandringsfrågan. Sverigedemokraterna har en gång för alla rätt i att vi tar in allt för många invandrare. Problemet stärks med att de invandrade bosätter sig i områden där det redan råder hög arbetslöshet. Det är egentligen inte konstigt att människor gärna bosätter sig i de områden där många av deras landsmän bor. Det som är problematiskt är att det inte finns tillräckligt många jobb i bostadsorterna. Tänk om man kunde skapa jobb där. Men hur? Det bör man fundera på.

Vad gäller invandringen har Sverigedemokraterna verkligen gått överstyr till ren islamofobi. De etablerade partierna försöker distansera sig från SD genom att vägra ta tag i invandringsfrågan. Inte bara leder distanseringen till att SD blir mer populär bland förstagångsväljare. Ett annat resultat är att Sveriges ekonomi sätts under ett allt högre ekonomiskt tryck. Sverige har egentligen bara två alternativ:
1) pressa de övriga EU-länderna att ta emot fler flyktingar.
2) eller att uppmuntra EU och USA ge upp sitt krig i den muslimska världen.

Många flyktingar är just muslimer. Jag tycker inte att de ska behöva fly från några krig. Alla bör hålla med mig på den punkten. I dagsläget är det EU och USA som skapar förutsättningarna för krig, delvis genom att stötta Saudi Arabien (som finansierar al-Qaidas krig mot Islam) och delvis genom stöd till apartheidregimen Israel, som också bär ansvar för eländet i Mellanöstern.

Hittills finns det inget parti, förutom det Antisionistiska Partiet som ej deltar i årets Riksdagsval, som (vad jag vet) berör denna viktiga fråga. Inte nog med det...för det är ju mycket värre än så. Alliansen är för deltagandet i Afghanistankriget. Och vinner de valet kan de då komma att skicka ännu fler soldater till det meningslösa kriget, som egentligen kan stoppas genom att man slutar köpa saudisk olja. Jag tänker inte beskylla endast Alliansen för detta, då det var Socialdemokraterna och den förre statsministern Göran Persson som skickade svenska trupper till Afghanistan runt nyåret 2002/03. Deltagandet i det kriget är en av de värsta brotten Sverige begått i modern tid, vare sig våra politiker vågar erkänna det eller ej.

Våra politiker motiverar kriget med att "vi måste hjälpa kvinnorna få sina rättigheter". Sanningen är att det var USA som skapade talibanregimen i Afghanistan. Det var visserligen på 80-talet, då Sverige fortfarande distanserade sig från USA:s maktbegär. På sätt och vis. Men sedan dess har många politiker glorifierat USA och dess handlingar i den övriga världen. Hit hör till mesta delen högerpolitiker. Som jag ser det har Sverige övergivit neutralitetsprincipen för att istället ta direkt ställning i internationella frågor. Tydligast var detta ifjol när Sverige aktivt stöttade huliganerna på Teherans gator. Det var då Sverige hamnade i samma kategori som supermakten USA, fast kanske med andra syften som motivering. Att USA har lett statskupper i andra länder är inte något nytt. Fast varför stöttade Sverige ett statskuppförsök i ett annat land? Det är inte bara Alliansens fel. Även oppositionella politiker tog ställning mot Irans statliga och nationella suveränitet.

Svaret på den sista frågan är lätt. Det är ju bara att lyssna på vad politikerna säger; de vill "störta regimen" i Iran. Att Sverige ignorerade andra diktatoriska regimer som härjat sedan andra världskriget är ju intressant i sådana fall. Men visst, jag kanske är lite orättvis. Det var ju inte längesen Burma/Myanmar var något alla medier och politiker skrev och pratade om. Men Iran var fortfarande annorlunda just för att Sverige inofficiellt bojkottade ett demokratiskt val som ingen kunde bevisa ha gått snett till. Det hände också Hamas när de vann det palestinska parlamentsvalet i januari 2006. Skillnaden är att Burma är en riktig diktatur, medan Iran och Hamas är "diktaturer" för att de styrs av islamister. Och islamisterna buntas ihop med al-Qaidas anti-islamistiska krig, vilket väst självt finansierar genom att köpa saudisk olja. Och svenska politiker brännmärker fortfarande islamister trots att det var riktiga islamister som räddade Libanon från att bli en israelisk provins...två gånger!

Exemplen är många, tack vare den Islamiska republiken i Iran. Det är ju Iran som stöttar motståndsorganisationer i den muslimska världen. Det är Iran som har räddat förmodligen miljontals människor från ockupation, krig och misär. Säg mig, vad säger Falluja och Gaza dig? Var det Iran som bombade Falluja med utarmat uran och Gaza med fosforbomber, eller var det de två länder Iran är i ordagrann konflikt med idag? Sanningen är att i dagens Sverige har dina åsikter ingen vikt, då våra politiker skickar soldater till ett annat land utan att utlysa en folkomröstning. Nej, det var inte Sverigedemokraterna som gjorde det. Det var Socialdemokraterna, som idag får medhåll från de flesta partierna i Riksdagen. Men Sverigedemokraterna hade inte hanterat detta på ett bättre sätt, särskilt med tanke på att de högsta hönsen i partiet hyllas av israelerna.

Anledningarna till att jag röstar blankt är många. Jag röstar blankt för att jag tror på demokratin, men också för att jag inte tror på något av de partier som man kan rösta på idag. Vill man inte rösta på ett parti finns det väl bara ett alternativ. Att ligga kvar i soffan är inte det. Men man kan rösta blankt som tur är. I framtiden kanske det kommer bättre alternativ. Men fram tills dess uttrycker jag mitt missnöje genom att inte lägga min röst på något av partierna. Det är definitivt bättre än att rösta in nya skojare...

17 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

I röstbåset kan ingen höra dig skrika ... eller det kan man i och för sig. Bra att du röstar, rösträtten är ingen gåva som vi fått av snälla härskare utan det är något som folket tvingat fram. Därför måste vi slå vakt om rösträtten och försöka se till att den inte förstörs (vilket ändå sker hela tiden).

Vänsterfolk som ogillar Vänsterpartiet har ändå kommit på att man kan ta deras riksdagslista och kryssa för Dror Feiler, en av våra hjältar från Ship to Gaza. Om tillräckligt många kryssar för honom kanske det finns en chans att han kom komma in i Riksdagen och sopa golvet med israellobbyn. Det verkar vara en kille med mod och integritet.

Zionismen uppstod i slutet av 1800-talet och kan alltså inte ha funnits i tusentals år.

Ibrahim sa...

Såvitt jag vet kan bara "moderata" Israelkritiker få plats på den politiska arenan. Dror Feiler kan tänka sig stötta ett Israel som ändå "någorlunda" respekterar palestiniernas rättigheter. Då vänstern har så mycket makt finns det ingen plats för någon som vill se en enstatslösning där palestinierna får tillbaka alla sina rättigheter, inklusive sina ägodelar.

Den moderna sionismen tog form i slutet av 1800-talet. Men sionisternas heliga bok är Talmud, som skrevs av rabbiner i Babylon. Talmud strider emot deras judarnas allra heligaste skrift, Toran. Ändå har Talmuden fått mycket uppskattning av "avhoppade" judar genom tiderna. Ett exempel är de judar som följde profeten Moses (frid över honom) från forna Egypten. Många av dessa började tillbe statyer gjorda i guld snarare än Gud, vilket sionisterna alltid sökt. Sionisterna/frimurarna har alltid representerat organiserad anti-religionskorståg mot Judendomen, Kristendomen och idag Islam. Judendomen infiltrerades av dessa för många tusen år sen. Kristendomen blev också infiltrerad, vilket resulterade i Vatikanstaten. Idag finns al-Qaida, vilket är en sionistisk organisation som försöker sprida ett falskt budskap. Sionismen är förmodligen lika gammal som de äldsta religionerna.

Björn Nilsson sa...

Här var det många varningssignaler på en gång. Jag har sett det förr, när en herre i Uppsala hamnade helt snett och slutade i det bruna lägret. Se upp.

Ibrahim sa...

En muslim kan inte bli hotad för ofta i denna dekadenta värld.

Lasse wilhelmson sa...

De marxistiska judarna Dror Feiler och Henry Ascher är vänsterns idoler i valet. De stödjer idag den judiska stat som upprättade av marxistiska judar 1948. Sionister och därmed rasister, då som nu.

Läs vidare här:

http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/09/09/arabnyheter-intervjuar-lasse-wilhelmson/

MVH

Lasse W

Anonym sa...

Bra skrivet (men jag håller inte med om förbifarten, fler vägar betyder mer trafik. Vi får nog snällt låta bilen stå om vi ska tänka på miljön).

Jag tror på din tanke om zionismens grund. Att WZO's första möte hölls 1897 betyder ju inte att de grundades då och deras tankar och agenda har sannolikt funnits betydligt längre tillbaka i tiden.

Lasse A

Ibrahim sa...

Tack. Jag tror att biltrafiken kommer att öka oavsett vad. Staden växer. Förbifart Stockholm kommer när den är färdig att avlasta Essingeleden och förbättra luften i centrala delarna av staden. Fram tills dess har bilarna mycket sannolikt blivit mer bränslesnåla.

Björn Nilsson sa...

Enkelt fall. Israel gillar inte en bred front mot deras övergrepp. Alltså fixar man fram några ultraradikala "anti-israeler" som sedan raskt glömmer Israel men med desto större glöd angriper alla inom fronten som inte kan betecknas som bindgalna islamister eller nazister. Förhoppningen är naturligtvis att den breda opinionen mot israeliska illgärningar skall bryta samman. Smart ur israelernas synpunkt kanske, men varför skall andra ställa upp på det? Det är konstigt med folk som sväljer ohistoriska påhitt om konspirationer som verkar ha pågått i årtusenden (nej, zionismen som politisk rörelse kan inte ha äldre rötter än det koloniala Europa i slutet av 1800-talet), men inte upptäcker uppenbara trix som pågår mitt framför våra ögon.

Ibrahim sa...

Björn, påstår du att sionisterna ligger bakom islamisternas och nazisternas kritik? Eller har jag uppfattat det fel?

Sionismen har förändrats lite över åren. Förr var den mer som en religiös rörelse, idag politisk. Drömmen om det "förlovade" landet och världsherravälde, vilket utlovas i samband med återerövring av det landet är något sionister drömt om väldigt länge.

Björn Nilsson sa...

Ställ den grundläggande frågan "till vems fördel?" så kanske en del saker klarnar. Vilka andra än sionister skulle vara intresserade av angrepp mot namnkunniga icke-sionistiska judar på Gaza-fartygen? Den sörja av konstiga individer som härjar exempelvis på Uppsalapoetens blogg är äkta nog - en blandning av enfald och brunfärg - men de är till nytta för sionisterna. Det skulle inte förvåna mig om en eller annan dollar från sionistiskt håll rinner in bland de här grupperna för att hålla grytan kokande. Att Israel kan ha en del med det så kallade al-Qaida i Jemen kan man misstänka. Så varför inte stödja skumrask i Europa också?

Och igen: något världsherravälde är det inte tal om, däremot att en del sekulariserade judar i Europa började drömma om ett eget land när antisemitismen började breda ut sig i slutet av 1800-talet samtidigt som den europeiska kolonialismen stod på sin höjdpunkt. Utan de antisemitiska idiotierna skulle det inte finnas någon politisk sionism. Det skulle finnas några människor som av tradition skulle säga "nästa år i Jerusalem" utan att mena något särskilt med det. För varför skulle folk flytta iväg om de kunde känna sig trygga där de var?

Att angripa icke-sionistiska judar är att stödja det israeliska landstöldsprojektet. En judisk grupp planerar ett eget skepp till Gaza. Undrar vad herr W och hans kompis i Uppsala säger om det?

Ibrahim sa...

Vem syftar du på när du talar om "herren i Uppsala"? Honom har du nämnt några gånger nu.

Det är bra att du ställer dig den frågan "vem gynnar den här händelsen", men jag tror faktiskt inte att svaret är så glasklart på just denna fråga. De som vinner mest är Israelkritikerna, som lyckades visa världen Israels sanna ansikte. Att Israel angripit och t.o.m. mördat judar är inget nytt. Politiska mord är Israels favoritmetod att hantera känsliga situationer. Hade man släppt förbi skeppen till Gaza-remsan hade Israel framstått som svag, samtidigt när man tappar kontrollen över inflödet till remsan. Något som är bekymmersamt för sionisterna då miljontals muslimer vill donera pengar och vapen till Hamas. Israelerna ville faktiskt framstå som om dessa Gaza-skeppen var ett direkt hot mot Israel, vilket är felaktigt då skeppen bara var lastade med förnödenheter. Men i det långa loppet var det bara Israel som förlorade på Gaza-initiativet.

Antisemitismen har alltid funnits, och det beror till mesta delen på sionismen. De flesta rykten är ändå baserade på någon form av fakta och sanning. Den moderna sionismen baserades på moderna ideologier, såsom nationalism, vilket är därför behovet av en judisk stat blev starkare. Som du också säger hade kolonialismen påverkat sionisterna till en viss del - koloniseringen av Palestina kunde smälta in bland koloniseringen av dussintals länder världen över. Sionisterna stack därför inte ut lika mycket, vilket var passande.

Att det finns de judar som bekämpar den sionistiska regimen är väldigt bra tycker jag. Folk förstår bättre att förtrycket inte beror på Judendomen, utan snarare feltolkningen av den, vilket ledde till bildandet av sionismen.

Björn Nilsson sa...

Mohammed Omar i Uppsala och gänget som huserar på hans blogg. En blandning av devota beundrare och "historerevisionister" som känns igen på sin uppblåsta och hånfulla ton.

Det är en kronlogisk orimlighet att sionismen skulle ha kunnat orsaka antisemitism. Judehat (hat mot den judiska religionen) fanns i början av 1800-talet. Antisemitism (hat mot människor som kunde kallas judar vilken tro de än hade) kom inte förrän mot slutet av 1800-talet. Det var en avläggare av den moderna "vetenskapliga" rasismen som kom ungefär vid samma tid. Och som reaktion mot denna allt mer aggressiva strömning skapades de sionistiska ideerna. Att enstaka judar tidigare utvandrade till Palestina hade inget med sionism att göra, de fick helt enkelt en religiös fristad i det Ottomanska imperiet.

Ibrahim sa...

På vilket sätt har Mohamed Omar och "hans gäng" fel? Såvitt jag vet har ingen vågat möta Omars argument vad gäller sionismen och antisemitismen?

Jag tror att de flesta judar skulle påstå att antisemitismen har funnits lika länge som deras religion. Själv vet jag inte hur länge antisemitismen funnits. Men jag tror att "antisemitismen" är en produkt av hundratals år av propaganda riktad av både sionister och hårdföra antisionister, hårdföra på det sättet att deras beteende gynnar sionisterna mer än någon annan.

Största beviset på sionismens existens är just infiltrationen av de tre viktigaste religionerna. Ta t.ex. wahhabismen, som hör hemma runt sekelskiftet 1700-1800-talet. Wahhabismen är för Islam vad Vatikanstaten är för Kristendomen, och sionismen för Judendomen. På samma sätt som Vatikanstaten förvanskat den kristna tron, har wahhabismen förklarat krig mot alla troende muslimer. Muslimer är helt enkelt tvingade att följa wahhabismen, annars dör de. Al-Qaidas våld mot muslimer visar infiltrationens sanna ansikte.

Jag säger såhär: så länge Illuminati och frimurarna funnits, har sionismen funnits. De äldsta indikationerna riktar misstankarna mot Babylon. Det intressanta är att sionisternas heliga skrift, Talmud, skrevs just där.

Björn Nilsson sa...

... och eftersom frimurare har funnits i max fyrahundra år och illuminati är svårare att påvisa än jultomtens existens ... nej, jag tror det får räcka så här. Omar och hans gäng diskuterar inte. Deras sätt att "vinna" debatter är att förneka fakta och vara uppblåsta, så folk tröttnar och går. Och sedan kan de bygga upp sin egen alternativvärld som inte har många likheter med den reellt existerande. Vad det gäller Palestina är målet dock uppenbart: att sätta en stor fet kniv i ryggen på palestinierna och försöka isolera dem från den breda opinionen i väst som förskräcks över vad israelerna håller på med. Det är inte snyggt.

Ibrahim sa...

Ingen kan med säkerhet säga hur länge frimurarna funnits. Vissa säger 100 år, andra 200 år och sen finns det de som säger 5.000 år. Vad som stärker argumenten om att organisationen funnits så länge är likheterna med forna civilisationer vad gäller ritualer osv. Det finns inga länder idag som håller ritualer och ceremonier där djur och människor offras, men frimurarna är de ändå som gör det.

På vilket sätt förnekar de fakta?

Jag antar att du vill beskylla islamister för att "vilja avskärma" palestinafrågan från västvärlden. Som jag ser det är snarare tvärtom, att det är väst som försöker isolera alla andra från den frågan. Jag vill minnas al-Quds demonstrationen ifjol när huligan-stödjande exiliranier kastade saker på pro-palestinska demonstranter och som fick stöd från många figurer ur det svenska kulturetablissemanget.

Att kasta skräp på islamister som bryr sig om palestinierna har blivit en metod sionister använder för att ge liberalerna en pluspoäng i denna värld där islamismen drabbar samman med liberalismen/sionismen, även i de allra viktigaste frågorna som dominerat det politiska systemet sedan andra världskrigets slut.

Björn Nilsson sa...

Jag har klargjort mina egna intryck från al-Qudsdemonstrationen här. http://bjornbrum.blogspot.com/2009/09/vinnare-pa-al-qudsdagen-israel.html

Om somliga "anser" det ena eller andra om frimurare (som du nu påstår håller på med djuroffer också, eller ...?) är fullständigt oväsentligt. Postmodernt trams om att alla åsikter (=lösa påhitt, fantasier, faktafel eller rena lögner) är lika mycket värda ger jag inte ett smack för. Lika oväsentligt som något religiöst trams som påstås ge dagens judar "rätt" att invadera Palestina och jaga bort befolkningen. Mot detta måste ställas solidaritet från alla hyggliga människor. Men det är den solidariteten med palestinierna som någon slags koalition mellan islamska toskallar och hel- eller halvgalna nassar, kanske med visst dolt stöd från Israel, försöker förstöra. Till vems fördel?

Ibrahim sa...

Det är inte så komplicerat som du försöker få det att framstå. Sionister vill ha lydiga arbetare som håller klaffen hela tiden, och ja, i demokratiska tider rösta på "rätt partier". Men det är ju klart att det inte heller finns "fel partier" även i demokratiska stater.