Politik och mellanöstern: President al-Assad: "Segern är nära"

10 januari 2012

President al-Assad: "Segern är nära"

I en presskonferens under tisdagen utlyste Syriens president Bashar al-Assad en folkomröstning om en ny konstitution som ska hållas i mars. Han anklagade senare omvärlden för våldet i landet och lovade att ta i hårdhandskarna mot terroristerna. Presidenten sade också att "segern är nära", vilket bekräftar de senaste rapporterna på tillslag mot extremisterna som ligger bakom våldet.

Al-Assads senaste tal cementerar uppfattningen om att de wahhabitiska terroristerna, vars verksamhet är finansierad av korrupta arabstater och västvärldens stormakter, har misslyckats med att störta regimen i Damaskus. Flera västerländska medier har under den senaste veckan börjat att ändra attityd till en mer neutral position, från att först ha varit drivande bakom våldet. Det är först nu svenska medier börjar medge om att många syrier har demonstrerat för deras president.

Samtidigt rapporterar samma medier om att relationerna mellan USA och Iran aldrig varit sämre än vad de är idag, dels på grund av dödsdomen mot CIA-spionen Amir Mirzae Hekmati och dels på grund av Irans senaste teknologiska framsteg inom anrikningen av uran som gett landet förmågan att producera egna bränslestavar för sina kärnkraftverk.

Detta har inte bara förargat USA, utan även EU som givetvis inte tycker att Iran har rätt att ha civila kärnkraftverk. EU förväntas senare i januari eller i februari genomföra nya sanktioner mot Iran, denna gång riktad mot landets olje- och energisektor. Iran hotade i förra veckan att landets armé kan komma att blockera Hormuzsundet i respons mot de nya sanktionerna.

Inom de kommande veckorna kommer Ryssland att stationera stora delar ur sin flotta vid den syriska hamnstaden Tartous för att bistå landet med hjälp i kampen mot terroristerna. Ungefär 300 km söderut lättar USA:s flotta ankar. USA har nämligen bestämt sig för att stationera närmare 9.000 sjömän och marinkårssoldater i Haifa och förmodligen även i Sderot i ockuperade Palestina (Israel). Både Ryssland och USA har i skrivande stund varsitt hangarfartyg stationerat i östra Medelhavet.

Den senaste västerländska krigsretoriken mot Syrien och Iran går nu mot sin slut och snart måste sionisterna bestämma sig för att ha ett krig, eller för att ha en riktig fred. Väljer de krig, blir det med stor sannolikhet ett nytt världskrig vilket de definitivt kommer att förlora. Väljer de fred kan vi först då drömma om en gyllene ålder som omfattar alla människor. Men sionisterna är inte vana vid fred. Hela deras ekonomi bygger på deras vapenindustri - och krig.

Hizbollahledaren Sayyed Hassan Nasrallah sade i september 2006 att segrarnas era har kommit och förlusternas era har passerat. Just då syftade han på Libanon som på 30 år hade gått från ett blodigt inbördeskrig (startat av israeliska agenter) till att besegra den israeliska armén, som naturligtvis får stöd från nästan hela världen. Bara några år senare kan man med lätthet utvidga hans uttalande till att omfatta hela den anti-sionistiska världen. Inte bara har Iran förödmjukat den politiska eliten i USA med sina ständiga teknologiska och vetenskapliga framsteg - Irak tvingade amerikanerna att kapitulera och Hamas besegrade den israeliska armén i kriget vintern 2008-09. De pro-sionistiska medierna förlorar inflytande när vanliga människor, som jag själv, kan författa egna artiklar på nätet. Idag bekräftade president al-Assad att "segern är nära" - och denna segern är bara en i mängden.

Inga kommentarer: