Politik och mellanöstern: Libanon avvisar USA:s kritik

12 augusti 2010

Libanon avvisar USA:s kritik

Förra veckans attack mot byn Adaise i södra Libanon visade världen ännu en gång Israels sanna ansikte. Attacken har lett till ökat stöd till den libanesiska armén, som nu upplever försämrat anseende i västvärlden. FN valde att ta Israels parti, som påstod att de drog upp träd på egen mark. Flera bilder visar hur pass allvarligt FN:s beslut är. Följande bild visar klart och tydligt en israelisk soldat på fel sida av stängslet.


(Källa: The independent)[1]

Men det är inte bara FN som nu "straffar" Libanon för att ännu en gång ha nekat israelerna tillgång till libanesiska egendomar. Även USA finner Libanons ovilja att dela sina tillgångar med apartheidregimen i söder beklagligt. USA har därför valt att sluta leverera vapenbistånd till landet.[2] Biståndet består till mesta delen av begagnade bepansrade bilar och skjutvapen till värde av 100 miljoner USD årligen. Israel har lobbat mot leveranser av mer avancerade vapen till Libanon. Att Hizbollah nu bestyckat armén med avancerade pansarvärn- och luftvärnsmissiler har inte överraskande orsakat mycket oro i Washington och Tel-Aviv.

USA och Israel vill att Libanon ska ha en stark armé som klarar av att mörda egna landsmän (de som går emot sina mästares vilja), men som inte är tillräckligt stark att skydda sig mot israeliska invasioner. Det är USA:s intresse i Libanon. USA:s talesman för statsdepartementet Philip Crowley sa följande kort efter gränsstriden den 3:e augusti:

"The firing of the Lebanese armed forces was wholly unjustified and unwarranted[...] We have provided support to Lebanon to strengthen the ability of the Lebanese government to exercise its own sovereignty. This is in our interest."[3]

Vad Crowley och andra pro-sionister menar med "it's own sovereignty" är självklart inte att landet ska skydda sig mot alla invasioner. Det var passande att kritisera Syrien när landet hade 29.000 soldater i Libanon för bara några år sedan. Men USA har alltid stöttat Israels krig och ockupation i Mellanöstern, även i Libanon. Amerikanerna har också insett, liksom israelerna, att Israel inte klarar av att ockupera hela Mellanöstern med egna trupper. Därför söker USA och Israel marionettregeringar i hela regionen.

Efter USA:s utspel bestämde sig Iran för att stötta Libanon. Irans stöd ger inte bara Hizbollah mer legitimitet inom Libanons nationella gränser, det stärker också landets armé. När västvärlden successivt misslyckas med att försvara nationella suveränitet i Mellanöstern skapar nya närmare allianser ännu starkare arméer, något som USA och EU förlorar på lång sikt.

Visserligen kan varken amerikanerna eller européerna göra något åt de länder som motsätter sig Israel. Det enda de kan göra är att kompromissa med de allt starkare arabstaterna. Men sionisterna i Israel gör detta till en omöjlighet. De vill ta med hårdhandskarna, vilket bara leder till allt kraftfullare motstånd från araberna. Detta ser vi hända i Libanon idag. Det är dags att västvärlden överger statsprojektet Israel innan det misslyckandet också slukar västvärlden.

1) http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-israellebanon-tensions-flare-after-skirmish-leaves-four-dead-2042501.html?action=Popup&ino=1

2) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=149806&language=en

3) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=149239&language=en

Mer om detta:
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/08/201081255738315663.html

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=149913&language=en

2 kommentarer:

Max sa...

Precis som FN bekräftat så ligger stängslet SÖDER om den internationella gränsen. Att en israelisk soldat befinner sig på andra sidan stängslet är irrelevant, eftersom gränsen inte ligger förrän flera hundra meter norrut.

Kan du inte läsa innantill? Är lögner allt ni islamister och Ahmadinejad-fans kan komma med?

Ibrahim sa...

FN styrs av sionister, så deras påståenden är inte värda något. Man har satt upp ett stängsel av en viss anledning, vilket israelerna tydligen inte känner till. Dessutom, om israelerna verkligen vill vara fredliga kan de åtminstone be den libanesiska armén ta hand om de träden.