Politik och mellanöstern: Är USA numera en polisstat?

02 januari 2012

Är USA numera en polisstat?

På nyårsafton skrev president Obama under en ny lag som får många amerikaner att bli minst sagt oroliga. Den nya lagen kallas för NDAA (National Defense Authorization Act) och består av bland annat 2012 års budget till den amerikanska militären och nya riktlinjer för hur man hanterar misstänkta terrorister. Den nya lagen ger USA:s underrättelsetjänster och armén rätt att avrätta misstänkta terrorister som anses hota USA:s nationella säkerhet, vilket i sig inte är något nytt. Men det som är nytt idag är att nu får man också avrätta amerikanska medborgare på amerikansk mark.

Medan president Obama till en början satte sig emot lagen då den tydligt går emot landets konstitution, försvarade delar av hans administration och flertalet myndigheter denna lag. Obama ändrade sig och skrev som sagt senare under. Nu är många amerikaner oroliga över att de kan bli gripna eller mördade av den enkla anledningen att de är kritiska mot hur landets politik och ekonomi förs. USA har sedan tidigare, efter stiftandet av 'The Patriot Act' häktat hundratals medborgare misstänkta för terrorism. 'The Patriot Act' ger landets polisiära myndigheter rätt att isolera de häktade både från familj och rättsprocesser, vilket givetvis var strikt förbjudet tidigare. Men i samband med framväxten av den globala terrorismen har USA likväl dussintals andra länder världen över stiftat anti-demokratiska lagar.

Den senaste lagen har i samband med rykten om massiva fångläger runt om i USA skrämt upp en stor del av den amerikanska befolkningen som nu upplever sig hotad av den federala makten. Dessa påstådda fångläger, kallade för "Fema camps" finns nu överallt i landet och uppges vara redo för att användas - vilket betyder att USA kan vara på väg att häkta hundratusentals människor i dessa fångläger i syfte att "skapa ordning och säkerhet", som det oftast brukar kallas.

Utöver det har den federala makten i Washington sedan ett antal år tillbaka skärpt vapenlagarna vilket kritiker ser som ett försök för att avväpna befolkningen och därmed stjälpa deras förmåga till väpnat motstånd. Den amerikanska konstitutionen ger befolkningen rätt att äga vapen, och tanken bakom detta är att den federala makten inte ska kunna få total kontroll över befolkningen. Det pågår därför en allt intensivare konflikt mellan staten och delar av befolkningen, och de senaste protesterna i Anti-Wall-Street rörelsen bekräftar denna friktion mellan ledarna och folket.

USA har sedan 11:e september dådet 2001 gått mot en allt tuffare lagstiftning, och onekligen har al-Qaida och den övriga verksamheten i den globala terrorn påverkat USA:s inrikespolitiken. Men allt detta är inte en slump. För att lyckas skapa en polisstat måste man först övertyga befolkningen, och det kan man endast göra om man själv är övertygande. De som orkestrerade attackerna mot World Trade Center-komplexet och Pentagon sökte just denna utveckling. Al-Qaida, som än idag samarbetar med Israel och alla dess allierade (inklusive USA), användes som ett verktyg för att övertyga det amerikanska folket att USA var hotat.

Sanningen är dock att hotet inte kommer utifrån, utan inifrån. Det är CIA som leder al-Qaidas verksamhet, dels för att skapa inbördeskonflikter mellan muslimer för att försvaga de och dels för att bana väg för nya lagar i västvärlden - lagar avsedda att skapa en ny världsordning där sionisterna har full kontroll över våra liv. Detta är inte längre en konspiration, utan en verklighet och lika verklig som att solen går upp varje morgon. Verkligheten är också att västvärldens ledare fortfarande stöttar det israeliska projektet trots alla brotten mot mänskligheten. Sanningen är också att al-Qaida har utfört terrorattentat i nästan samtliga 48 muslimska länder i världen, men samtidigt skonat Israel.

Hur utvecklingen i USA blir framöver vet nog ingen. Men som jag ser det lär konflikterna mellan staten och folket bli fler och allt intensivare under den kommande tiden. Nästan samtliga presidentkandidater inför årets presidentval har lovat ännu tuffare politik gentemot Iran vilket bara visar att de verkligen försöker vinna sionisternas stöd för att nå Vita Huset. Mediehetsen mot Iran kommer sannolikt spela en stor roll på hemmaplan, och nästan lika mycket som den ekonomiska krisen. De två frågorna kommer att dominera valet och sannolikt även i flera år framöver.

Inga kommentarer: