Politik och mellanöstern: Förtryck och demokrati

26 januari 2010

Förtryck och demokrati

Idag får vi veta att Frankrike ska nu besluta om att förbjuda heltäckande slöjor "delvis", alltså enbart i offentliga byggnader och i kollektivtrafiken. Förtryck och diskriminering är ett faktum.

Anledningen till detta är p.g.a. hotet från al-Qaida (vilket är irrelevant eftersom al-Qaida idag mördar bara muslimer) och för att heltäckande slöjor är "omoderna", lika mycket som kippor är omoderna. Men fransmännen får fortsätta bära kippor, tydligen. Anledningen till att man väljer att förbjuda heltäckande slöjor "delvis" är för att det är en form av en "kompromiss". Man talar om att reaktionerna har varit mindre än när Schweiz röstade igenom förbudet mot minaretbyggen.

Jag tror snarare att muslimer har börjat tröttna på att protestera mot dessa kränkande lagar. Och inte bara det, Koranen nämner faktiskt att i "historiens kväll" (i slutet av människans historia på jorden) kommer förtrycket mot muslimer att öka, så vad spelar det för roll att protestera?

Men det här är inte slutet, historien fortsätter i några år till. Jag är övertygad om att de här lagarna som går igenom i flera europeiska länder kommer att skärpas. När tumultet lagt ner sig i Frankrike, kommer deras lag om slöjan att skärpas, kanske till att gälla samtliga typer av slöjor. Redan idag är ens möjligheter begränsade för den som tror på Allah. Tusentals muslimska kvinnor boende i det "demokratiska" Europa får inte utbilda sig om de tror på Allah och bär slöja. Det kommer bara att bli värre i framtiden. Jag misstänker att kvinnornas minskande utbildningsnivå kan komma att få bäras av de muslimska männen. Jag skulle inte bli förvånad om någon om 10-15 år började skuldsätta männen för kvinnornas minskade möjligheter att utbilda sig. Det är alltid muslimer som får skulden, även för icke-muslimers beteende.

På tal om demokrati, jag kom nyss hem från ett seminarium om demokrati. Just nu läser jag en delkurs som heter 'Studiet av demokrati'. Den kursen verkar passa bra i den här debatten om Europas prioritering av "säkerhet" och demokrati, "säkerhet" inom citattecken eftersom det för det mesta är en illusion av säkerhet. Att al-Qaida nästan aldrig genomför attentat i Europa, men ändå används i syften att skrämma de europeiska folken är ju en illusion, en falsk säkerhet. Att vi låter vaktbolag skanna oss in på huden på flygplatser p.g.a. en "kalsongbombare" som enligt vissa jobbar med Israel är ju en falsk säkerhet. Är inte det bättre att tvinga Israel sluta skicka al-Qaida på oss så att vi slipper genomgå kränkande säkerhets-barriärer? Är inte det bättre att ställa CIA och Mossad mot väggen så att vi kan försvara demokratins principer?

En sak är klar. Andra länder runt om i världen har tappat tron på den här formen av demokrati. De har insett att allt prat om demokrati och mänskliga rättigheter har varit mer eller mindre skitsnack. I verkligheten har allt handlat om kampen mellan gott och ont, kampen mellan Allahs religioner och Satan. Vad som händer i Frankrike just nu är Satansdyrkarnas försök att implementera mer förtryck mot en av de religioner som tror på en Allsmäktig, en Skapare. Tro inte att judar och kristna kommer undan. Det var ju samma Satansdyrkare som lät mörda tusentals judar under andra världskriget, allt bara för att legitimera staten Israel. Allt handlar om det...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6490757.ab

Inga kommentarer: