Politik och mellanöstern: Konflikten mellan Ryssland och Georgien

18 augusti 2008

Konflikten mellan Ryssland och Georgien

Det verkar vara svårt att förstå just den här konflikten. Alla verkar vara sura på Ryssland trots att det är Georgien som provocerar. Kanske är det för att Georgien ligger närmare väst politiskt sätt, eller så är det för att Ryssland åter blivit en supermakt att räkna med.

Jag visste inte mycket om vad som pågick då jag var på semester. I Libanon hinner ingen med att titta på nyheterna. Men när jag började läsa lite på olika hemsidor uppdagades det hela. Georgien har sen ett tag tillbaka velat gå med i NATO, vilket Ryssland inte gillar. Men för att Georgien skulle få gå med i NATO fick landet en uppgift; att angripa Sydostessien. Medierna i väst började anklaga Ryssland, vilket fick folk i väst att stödja Georgien ännu mer.

Efter konflikten kommer Ryssland se ut att vara den skyldige medan Georgien får gå med i NATO helt villkorslöst.

"Georgia will become a member of NATO if it wants to -- and it does want to"

"Russia's reputation as a potential partner in international institutions, diplomatic, political, security, economic, is frankly, in tatters"

Citat: Angela Merkel
Källa: http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=53689&language=en

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vart läste du om att Georgien fått en attack i uppdraga av NATO? Skulle vara intressant att läsa.

Ibrahim sa...

Tror att ganska få medier känner till det här. NATO vill växa här i Europa, och att skrämma de från "den ryska björnen" verkar fungera.

http://freeandindependent.wordpress.com/2008/08/12/bloody-cost-of-the-new-world-order-in-georgia/