Politik och mellanöstern: Lugnet före stormen?

25 augusti 2008

Lugnet före stormen?

Varför angrep Georgien Sydostessien? Tidigare kom vi fram till att USA och Israel har ett finger med i spelet. Faktum är att Israel har samarbetat med Georgien i 7 år nu, mest genom att sälja vapen till Georgien och träna upp den reguljära armén i landet. Dessutom har israelerna planerat att bygga permanenta baser i landet. USA har också bistått med vapen.

Enligt Brian Harring, som skrivit en rapport har israelerna planerat att angripa Iran från Georgien. Georgien ligger närmare än Israel. Det är en fördel. Dessutom börjar vissa arabiska medier påstå att Israel vill starta ett krig mellan Ryssland och Iran. USA försöker komma åt Iran, och Israel försöker komma åt Iran. Så, det här låter egentligen smart. Men det fungerade inte.

Vad jag ser har hela konflikten mellan Georgien och Ryssland varit en israelisk konspiration mot Iran, och eventuellt också mot Syrien. Förra veckan vågade Ehud Olmert, Israels premiärminister också hota Libanon. I två år har den mannen varit helt tyst(sen kriget sommaren 2006), och det är inte konstigt då Israel fick uppleva stora militära förluster.

Franska utrikespolitikern
Bernard Kouchner, som ofta är på besök i Libanon varnade idag för ökad spänning vid gränsen mellan Libanon och ockuperade Palestina.

Inga kommentarer: