Politik och mellanöstern: Bråk i Sergels torg, allt blir tydligare här i världen

20 september 2009

Bråk i Sergels torg, allt blir tydligare här i världen

Två demonstrationsgrupper drabbade samman i centrala Stockholm idag. Ena gruppen demonstrerade mot Ahmadinejad-regimen och den andra mot den sionistiska ockupationen av Palestina. Därmed har de anti-iranska demonstranterna visat sin sanna ansikte.

Jag har länge haft en teori; motståndare mot Iran är Israelvänner. För det är faktiskt så enkelt som det låter. Antingen är man på Irans sida, eller Israels. Det finns inget mittemellan. Det finns inga som ogillar Ahmadinejad och Israel samtidigt. Ogillar man Israel måste man stötta den starkaste ledaren mot sionisterna i världen, Ahmadinejad. Detta även om man delvis ogillar hans politik. P.g.a. detta har de som delvis gillar hans politik vägrat att delta i anti-iranska protester, eller anti-Ahmadinejad protester rättare sagt.

Den senare gruppen som demonstrerade i Sergels torg protesterade mot den sionistiska ockupationen av Palestina. Jag hade ingen aning om att det var idag, annars hade jag också varit där nere. Men grejen är, som jag skrivit tidigare, kampen om mellanöstern. På ena sidan finns USA, EU, FN, Israel, Saudi Arabien och Egypten. På den andra sidan finns Iran, Syrien, Hizbollah och Hamas. Medan västvärlden och saudierna förespråkar den wahabistiska ideologin föredrar motståndarna en ideologi som inte smutskastar Islams 12 imamer...vilket wahabisterna gör.

Att det finns "regimmotståndare" i Iran är inte konstigt. Vad det är, är en statskupp. Man har inte ens bytt namn på dessa sen sist, när regimmotståndare tog makten från shahen 1979. Det var politiskt korrekt att göra det då, och är fortfarande politiskt korrekt idag. Detta för att det gynnar den wahabistiska ideologin, och därmed på längre sikt även sionismen. Jag har träffat på många iranier som är sura på den islamiska regimen i Iran. Egentligen förstår jag de som var sura på 80-talet, då situationen var mycket svårare. Saddam Hussein sprang ju ärenden åt USA och invaderade Iran, ett krig som resulterade i att minst två miljoner människor miste livet. Muslimer, som miste livet. Det var ju mesta delen shiamuslimer som stred på båda sidor av en gräns som västvärlden ritat.

Efter alla dessa påståenden om att Iran gömmer al-Qaida terrorister (som egentligen hatar Iran) och att Iran bygger kärnvapen (vilket Israel gjorde redan för 50 år sen) fattar folk fortfarande inte. Har de inte läst historien? Iran tvingas byta regim var 30:e år. En så stor befolkning är utom kontroll för USA och Israel, därför är regelbundna regimskiften en nödvändighet för att stoppa Iran från att utvecklas teknologiskt och ekonomiskt.

Låt oss titta på Palestinasituationen. Är det Israel (ockupanten) eller Palestina (den ockuperade) som är föremål för västerländska sanktioner och bojkott? Enligt de demokratiska "lagarna" bör Israel vara under bojkott, naturligtvis för att det är israelerna som slaktar och stjäla land och resurser. Men i verkligheten är det palestinierna, offren, som bojkottas av "det fria" väst. I verkligheten bojkottas de demokratisk valda partierna medan Mahmoud Abbas får beröm trots att han förmodligen bryter mot hälften av de palestinska lagarna. I verkligheten är det västvärldens allierade som får beröm och får stämpeln "demokrati" på pannan. Fienderna bojkottas och demoniseras.

Saudi Arabien har inga demokratiska val, som i Iran. Saudi Arabien är mycket sämre i fråga om mänskliga rättigheter. Men sitter TV-folket och kritiserar Saudi Arabien eller Iran? Varför hålls inga demonstrationer mot förtrycket i Saudi Arabien? Varför är bara Iran uppe på agendan? Varför Iran, Iran och Iran?

Tro mig, om Ahmadinejad idag gick upp på TV och sa: "Okej, vi ska vara Israels vänner", skulle hela kampanjen mot Iran vara historia redan imorgon. Västvärlden hade helt enkelt förlåtit Iran och stämplat landet som en fullvärdig demokrati. På 2009 års "democracy index" hade Iran klättrat upp från längst ner i listan till bland de högsta, detta efter Ahmadinejads garanti om att Iran allierar sig med sionisterna. Men det kommer inte att hända, oavsett hur många oskyldiga muslimer CIA slaktar. Hizbollah klarade av det. T.o.m. Hamas gjorde det. De höll ut mot västvärldens massiva bombning av ett isolerat kustområde i mer än tre veckor. Det är därför sionisterna är desperata. Det är därför Ehud Barak och kompani provocerar Libanon med jämna mellanrum.

I somras spenderade Saudi Arabien mer än en miljard dollar på det libanesiska parlamentsvalet. Hundratusentals väljare mutades till att rösta på Saad al-Hariri. Vissa fick 300 dollar, andra fick mer än 5000 dollar för att lägga en röst på Hariri's block. Hur gick detta obemärkt bland västvärldens medier? Ja, försök förklara det ni. Hade oppositionen (med Hizbollah) vunnit hade massmedierna vrålat "VALFUSK, VALFUSK", med stora bokstäver. För självklart får inga muslimer med självrespekt vinna några val. Bara mutade får vinna val. That's the democrathic way!

Det finns ingen demokrati någonstans i hela världen. Demokrati finns bara i våra huvuden i form av värderingar. Ändå ställs omöjliga krav på Iran. För det är så det är. Man ska ställa omöjliga krav, och ignorera Israels brott mot mänskligheten. Så har det alltid varit, och så kommer det vara så länge västvärldens dubbelpolitik gäller.
Jag tror att världen kommer bli en mycket tydligare plats i framtiden. Allt kommer att vara antingen eller. Antingen är man på Israels sida, eller emot. Att motståndare mot den nyvalde iranske presidenten börjar bråka mot med de som stöttar palestinierna var ju alltid bara en tidsfråga. Jag hade aldrig trott att det skulle hända här i Sverige. Jag trodde att sånt skulle hända i mellanöstern.

Ja, massmedierna lär ignorera dagens händelse. Det är jag helt övertygad om.

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_3549043.svd


http://www.dn.se/sthlm/brak-mellan-demonstranter-pa-sergels-torg-1.956564

21 kommentarer:

L sa...

"Ogillar man Israel måste man stötta den starkaste ledaren mot sionisterna i världen, Ahmadinejad. Detta även om man delvis ogillar hans politik."
Det var det mest obegåvade jag läst på länge! Du menar att om man är irakier och ogillar Israel, då får man stå ut med ofrihet och förföljelse i sitt hemland?

Anonym sa...

Struntprat. Man kan mycket väl vara kritisk mot Israels behandling av palestinierna och Iranregimens våld mot oliktänkande.

Rolf Norberg

Anonym sa...

tack!intressant och bra!

David Jakobsson sa...

Ja, håller man inte med revisionister som Omar och Wilhelmson och demonstrerar tillsammans med nazister och samtidigt inte tycker om en odemokratisk regim så måste man ju vara 100% för Israels politik... För allt är svart och vitt, eller hur?

Ibrahim sa...

Iran är inte bäst i världen när det gäller mänskliga rättigheter, men Iran är faktiskt ett av de friaste länderna i regionen. Frågan är väl snarare då varför den iranska oppositionen tar till så våldsamma metoder jämfört med i andra länder. Innebär det att oppositionsgrupper i de mer demokratiska länderna är mer våldsamma? Det är en intressant fråga.

Krastavac sa...

Hehe, lessen att göra dig besviken men det skreks pro-palestinska slagord från andra sidan avspärrningarna också.

"Länge leve palestina, ner med hizbollah" bland annat.

Palestina/Mellanöstern är inte nåt sagoland där politiken är svart och vit. Precis som här finns olika politiska grupperingar.

Idag så var det ett fåtal Hizbollahanhängare och nazister som samlades på Sergels Torg och de var omringade av över 1000 iranier och pro-palestiner.

Anonym sa...

Vad har vi svenskar gjort för att behöva genomlida detta?

Tag inte med Er konflikterna från Edra efterblivna regioner till Sverige!

Ramadan, bläää...

David Jakobsson sa...

Iran tar väl till ungefär lika våldsamma metoder som de andra länderna i regionen...

Men sen om Iran skulle vara friare än de andra länderna i regionen är omtvistat... Sen om de skulle vara det så är det inget argument för att man ska stödja eller acceptera en regim som gång på gång bryter emot de mänskliga rättigheterna...

Ibrahim sa...

Har svårt att se palestinier skrika slagord mot Hizbollah. Inspiration hämtas från bl.a. Hizbollah. Är man emot Hizbollah undrar jag vad fasiken man gör med en palestinsk flagga. Man kan lika gärna vifta en israelisk flagga i sådana fall.

Att hela världen ska kämpa och slåss för att förändra Iran med skiter samtidigt fullständigt i vad som händer i övriga världen, det där räcker för att jag ska veta hur jag ska orientera mig i den politiska världen. Den franska polisen fick ju använda våld för att skingra arga ungdomar för inte så länge sen. Används olika måttstockar?

David Jakobsson sa...

Ibrahim, läs en bok om frågan istället för att dra en slutsats efter eget huvud...

Många ser Hizbollah som en grupp som förstör i processen, vilket de gör och förstör för befolkningen i områdena. Så som Hamas har gjort för de som bor i Gaza exempelvis.

Att Israel gör fel, rättfärdigar inte att andra gör det..

Anonym sa...

"Iran är den friaste regionen i världen"

Jo så länge man inte demonstrerar mot den valfuskande sittande regeringen för då blir du skjuten i huvudet på öppen gata.

Krastavac sa...

Ibrahim.
Du har svårt att se det, men det hände.

Dessutom var folk från International Solidarity Movement och Palestinagrupperna var med och skrek och buade mot hisbollah-anhängarna som slagit sig samman med svenska nazister.

Att vara emot sionism betyder inte att man är emot judar

Ibrahim sa...

Som sagt, de som kämpar för Palestina förlitar sig på motståndsorganisationer (Hamas, f.d. PLO, Hizbollah) eftersom världens stater ignorerar palestiniernas rättigheter. Jag tror att sionister slagit sig samman med palestinademonstranter för att sprida förvirring. Bättre förklaring än så finns det nog inte. Möjligtvis har dessa demonstranter blivit mutade som de iranska demonstranterna i somras.

David, de enda som förstör "processen", eller möjligheterna till världsfred är sionisterna. Hizbollah har räddat Libanon från att bli ett nytt Palestina. Alla libaneser bör stötta Hizbollah. De behöver inte stöttade militära handlingarna, inte ens i närheten. Men att visa tacksamhet, där går minimumgränsen. Alla de libaneser som är emot Hizbollah är israeler i mina ögon.

Anonym sa...

Det är nästan lite gulligt med konspirationsteoretiker, men bara en sekund eller två. Sen inser man att dom är många... Dina resonemang runt judar är inget annat än nazism. Du kanske borde kontakta NSF eller liknande, ni muslimer och nazister verkar ju komma bra överens, båda grupperna är våldsamma, mordiska och hatiska, går hand i hand.

Ibrahim sa...

Har inte sagt något om judar, så jag vet inte hur du vet vad jag tycker om judar. Du gissar ju. Sionister gissar ju bara hela tiden.

Adolf Hitler var själv sionist. Han ville skicka judar till Palestina, det var därför han mördade de. Jag räknar med att historiker snart börjar acceptera den här sanningen.

Less sa...

Episk stjärtsmärta och ett jävla gnäll från en massa folk som gör dum skit utan att tänka på konsekvenserna och därefter grinar och buar när det börjar ömma.
Begriper inte ens varför jag orkar bli irriterad över denna efterblivna situation som upprepas gång på gång men då jag känner djupt för människorna som är tvungna att leva i Gaza hoppas jag att någon där nere tar sig i kragen och städar upp lite i lokalstyret. En gång för alla.
Det är inte Israel som är problemet för människorna där nere, det är tomtarna på toppen i de egna leden som konsekvent gräver befolkningen längre ner i skiten.
Det är fanimej på tiden att man tar steget ur sandlådan nu och reder ut det här tramset, till och med en sådan samling förvirrande individer som Hamas borde vid det här laget begripa att den strategi som brukats de senaste 50 åren inte ger något mer än ont i stjärten. Leta fram 20 vuxna kvinnor från vardera sida vars barn strukit med i det här tramset och sätt dem i ett rum tillsammans och jag lovar att det har saken utredd på en helg.


Jävla trams.

Anonym sa...

Jag förstår inte problemet.
Slutar palestinierna tjafsa så lär väl högst sannolikt israelerna sluta fitta sig tillbaka. När kukerierna från båda sidor klingat av kan man utan problem som vuxna människor med lite diplomati ordna fram en lösning som ingen gillar men som i alla händelser är bättre än att en massa folk tvingas leva kukiga liv och dö som flugor utan vettig anledning.

Ibrahim sa...

Det finns vissa, däribland mig själv, som tycker att Israel är det enda problemet bakom konflikten. Fatah, Hamas, och de alla andra motståndsorganisationer är bara svar på sionistisk ockupation.

Anonym sa...

Tyvärr blir det mer och mer sånt här när fel folk för "asyl". Nästan inga av dem som invandrar har asylskäl, många blir avvisade flera gånger i flera länder och vägrar åka tillbaka, ljuger om var de kommer ifrån och dylikt. Se bara "http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____231104.aspx"

Anonym sa...

Jag har alltid intresserat mig för främmande kulturer och tyckt om utbyte, men är det orimligt att undra var det här kommer sluta?

Ibrahim sa...

Jag vet inte vad hur invandringen kan ställa till med just dessa problem. Det är ju inte det ämnet den här artikeln behandlar. Det handlar snarare om hur sionister försöker sabotera al-Quds demonstrationer med hjälp av religionsförnekande exiliranier.