Politik och mellanöstern: Angående terrorhysterin igen

30 december 2010

Angående terrorhysterin igen

Det rapporteras av flera nyhetsmedier att tre svenska medborgare greps i Danmark och är nu misstänkta för planering av terrordåd. Vad vi får veta att åtminstone en av svenskarna tidigare gripits för förmodade terrorplaner men som senare släpptes. Nu är mannen alltså gripen för misstänkt terrorbrott igen. Planerna var att angripa Jyllands-Postens kontor, säger den danska polisen enligt flera nyhetsmedier. JP har onekligen många läsare verkar det som, med tanke på alla de terrorister som gripits.

Terrorn har alltid varit känd för sin brutalitet och sina barbariska metoder. Terrorister är inga normala människor, utan vrickade typer som gjort dödande till sin favorithobby. Men här i Europa har terroristerna till synes fått ett nytt ansikte. Nu kan jag inte tala om terrorism i allmänhet, med tanke på ambassadbomberna i Rom i helgen. Jag tänker mer på de som utger sig för att vara "muslimska" terrorister. Icke-muslimska terrorister är gärna noga med att dölja sina motiv, men dessa "muslimer" är allt annat än försiktiga och noggranna. Dem är inte bara slarviga som attans, med tanke på alla dessa sista-minuten-gripanden. När dem väl sitter i häkte är dem också öppna med sina motiv.

En soldat på slagfältet beter sig inte så. Men är man inte en riktig soldat, utan snarare mer som en PR-konsult (vilka dessa slarviga terrorister är) är man definitivt mer öppen med sin marknadsföring - mot Islam och mot världens muslimer. Jag kan inte sluta jämföra dessa terrorister med Salman Rushdie, som påstår att "Islam är Satans religion". Terrorister är nämligen Satans soldater. De arbetar utifrån en agenda att förgöra Islam, genom att iklä sig Islam och utföra barbariska dåd i dess namn.

Att Islam mot sin vilja representeras av terrorister på TV-rutorna vet alla numera. En religion som existerat i 1400 år och som bidragit till den europeiska renässansen kan omöjligen representeras av barbarism och massmord. Islam lär människor att inte döma andra och att vara toleranta. Alla som har läst Koranen med öppna ögon förstår detta. Men sen finns det många människor som byggt upp en hel världsbild runt en odåga till tolkning av Koranens innebörd. Jag hamnade nämligen i en så kallad debatt med några SD-anhängare för ett par veckor sedan. Debatten gav mig inget mer än att jag faktiskt förstod lite bättre om hur folk lyckas försätta sig i en falsk världsbild.

Det pågår en terrorhysteri idag - bland rasister såväl som journalister och hos terrorister. Terroristerna fick inte samma uppmärksamhet under Kalla Kriget. Idag får dem den uppmärksamhet dem söker. I jakten efter läsare försöker journalisterna överdriva alla terrorhot. "Tvåhundra extremister planerar att slå till" stod det i tidningarna för inte allt för länge sedan. Ja, var är dem? Sover dem? Det undrar jag. Även rasister och islamofober utnyttjar hysterin för egna syften. Nu kan man nämligen anklaga en hel folkgrupp utan att behöva riskera juridiciella följder.

De vanliga medborgarna verkar ha hamnat i en ond cirkel som de inte kan komma ut ur. Dem försöker leva ett vanligt liv, men så kommer någon av dessa tre grupperna (rasisterna, journalisterna och terroristerna) som slår till med sitt hat och sin girighet. Med antingen en "rapport på hur våldsamma invandrare är", "massvis med terrorister bygger bomber hemma" eller överdriven och korkad öppenhet försöker dessa typer sprida varsin respektive agenda. Så länge vi väljer att lyssna till dessa grupper kommer detta elände att fortsätta. Jag tycker att det är dags att lägga dessa människor bakom vår rygg - samhällets rygg.

Jag har förövrigt väldigt svårt att förstå varför man skulle vilja angripa JP med våld. Jag känner lite: "Orka bry sig". Ja, JP publicerade kränkande bilder. Men de kommer att hamna i helvetet för det. Vi människor är menade att vara toleranta, men Gud kommer högst sannolikt döma JP:s ledning för att dem kränkte en av  Guds sändebud. Gud säger i Koranen (och även i GT och NT) att Han är Barmhärtig och Förlåtande, men kränker man en av Hans sändebud vid flera olika tillfällen lär man hamna i helvetet. Vad tjänar då en människa på att spränga sig i luften? Självmordsbombaren hamnar ju också i helvetet för att han mördade oskyldiga människor. Båda grupperna har begått fel. Det är helt enkelt bäst att bara släppa det och gå vidare...

Läs gärna artikeln som inspirerade till detta inlägg:

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det finns saker som verkar konstiga här, exempelvis kopplingarna till Pakistan. Frågan är då omedelbart: är de skumma figurerna i ISI inblandade och drar i trådarna på något sätt? Och finns någon av USA:s underrättelsetjänster i bakgrunden och styr (kanske via pakistanska mellanhänder) dessa amatörterrorister som så sällan lyckas med sina planer?

Ibrahim sa...

ISI verkar ha en nyckelroll vad gäller att hitta dessa tokskallar och sätta bomber på de.

Jag kan tänka mig att wahhabiter har det rätt svårt att hitta folk som är villiga att spränga sig i luften. Wahhabiterna har ju haft det svårt att indoktrinera den propagandan hos människor. Men det är mycket möjligt att ISI bara har hand om de materiella behovet, t.ex. att få tag i information, som de senare förser bl.a. al-Qaida med.