Politik och mellanöstern: Bahrains regim mördar aktivister - arabförbundet fortfarande aktiv enbart i Syrien-frågan

26 januari 2012

Bahrains regim mördar aktivister - arabförbundet fortfarande aktiv enbart i Syrien-frågan

Fler mörka siffror når omvärlden från den lilla ön Bahrain i den Persiska viken. Under det senaste dygnet har minst fyra aktivister mördats av regimen i Manama. Särskilt unga och kvinnor är drabbade av regimens våld. Sedan protesterna mot den Saudiarabien-lojala regimen började för ett år sedan har hundratals aktivister mördats av regimen som även får hjälp av saudiska soldater och brittiska agenter. Utöver det har tusentals människor skadats. Det är extremt höga siffror för ett land med omkring en miljon medborgare.

Samtidigt lägger arabförbundet all krut på att skapa inbördeskrig i Syrien då president Bashar al-Assad vägrar att lämna ifrån sig makten till de pro-israeliska krafterna. Nyligen uppmanade Qatar, anklagad för att stödja terroristerna som skapar oro i Syrien, arabstaterna att skicka egna soldater till Syrien för att "skapa ordning". Hyckleriet är verkligen påtagligt.

Arabförbundets observationsuppdrag i Syrien verkar också ha blivit ett totalt fiasko för de som vill se ett Syrien i inbördeskrig. Uppdragets ledare, general Mustafa al-Dabi, anklagade nyligen västvärlden och flera massmedier för att överdriva och ljuga om konflikten i Syrien. General al-Dabi bekräftar att våldet har minskat sedan uppdraget startade, något jag själv påpekat flera gånger.

Medan de wahhabitiska terroristerna i Syrien möter ödet med de framgångsrika syriska trupperna har situationen i Bahrain förvärrats ytterligare. Att landet är en hembas till USA:s femte sjöflotta har inneburit att de USA-allierade länderna och medierna gjort all i sin makt för att mörklägga de fredsfulla demonstrationerna mot regimen. Det är dags för en förändring på det. Nu när arabförbundet har gjort fullständigt bort sig är det dags att vi andra agerar. Kanske är det dags att skicka arabiska soldater till Bahrain för att en gång för alla göra slut på den USA-vänliga regimen?


1 kommentar:

Sakhina sa...

Tack för att du tar upp Bahrain. De slåss emot hela världen känns det som. Ingen lyssnar och ingen bryr sig. Mina elever och vänner är i morgon villiga att gå emot döden för rättvisa. Världen är tyst.