Politik och mellanöstern: Kriget kommer, men först efter väst-sponsrad terrorism

16 november 2011

Kriget kommer, men först efter väst-sponsrad terrorism

Svenska medier rapporterar idag att "desertörer" har attackerat en syrisk militärbas, vilket givetvis är lika sann som den att månen skulle vara helt gjord i ost. Det finns desertörer inom den syriska armén, men de har varit extremt få och därför inte klarar av att attackera en hel bas på egen hand. Därför är angriparna inga desertörer utan snarare militanta grupper. Medan denna händelse uppmärksammas, skriver den iranska tidningen Fars News att Saudiarabien, Qatar och Turkiet finansierat och tränat de militanta grupperna som nu är aktiva i Syrien.[1]

Dessutom rapporterar den iranska tidningen att Black Water, som nu heter Xe Services, vaktar de "baser" där de militanta grupperna tränas upp. Det skandalomsusade säkerhetsföretaget anklagades först för brott mot krigslagarna i Irak kort efter invasionen av landet. Efter skandalerna tvingades företaget flytta sin verksamhet till Abu Dhabi och byta namn. Black Water rapporteras vakta flera sådana "baser", varav en sägs vara i Beirut. Jag har tidigare skrivit mycket om vapensmugglingen från Libanon till Syrien. Då de militanta grupperna ockuperade städer i västra Syrien är det logiskt att utgå från att de tog sig till Syrien från Libanon.

När jag först i början var osäker på vad som sker i Syrien, är jag idag istället stensäker på vad som pågår i landet. President Bashar al-Assad har gett de fredliga demonstranterna vad de vill ha - reformer. Men trots det trummar västvärldens ledare på krigstrummorna. Massmedierna, likväl de i väst samt ett antal stycken i arabvärlden, är nyckeln bakom krigshetsen mot Syrien. Det är de som föder befolkningen med lögnerna om att Syrien behöver en utländsk intervention. Som i Libyen. Vad Syrien egentligen behöver är ett internationellt samfund som fryser tillgångarna till dessa terrorister som tar sig in i landet. Men istället stödjer många länder de!

Du som är van med mina påståenden om att västvärlden alltid varit allierad med al-Qaida har nu ett gyllene tillfälle att försöka koppla ihop dessa olika aktörer i krigshetsen mot Syrien. De militanta grupperna är nämligen wahhabiter varav många direkt involverade i al-Qaidas verksamhet. Det intressanta är att samma hände i Libyen - övergångsregeringen (NTC) består av ett antal al-Qaida medlemmar.[2] Al-Qaida har gjort sig känd för att ha attackerat nästan samtliga muslimska länder i världen, men samtidigt skonat Israel. Därmed, Israelsympatisörer stödjer al-Qaida då det är ett verktyg som försvagar muslimer samtidigt som det stärker Israel. Och Israel är vad allting handlar om. Det är därför man vill invadera Syrien.

Fler händelser som ignoreras är demonstrationen till stöd för Bashar al-Assad som ägde rum på Medborgarplatsen i Stockholm den senaste helgen. Jag hann tyvärr inte delta själv, men jag har fått höra att mellan 700 och 800 personer deltog i demonstrationen. Med tanke på att 8.000 personer demonstrerade samma dag som israeliska soldater bordade Mavi Marmara på internationellt vatten ifjol, är 700 personer väldigt mycket. Här i Sverige finns det ingen demonstrationskultur tror jag. Så, 8.000 personer är exceptionellt mycket. Och när 700 personer demonstrerar för Bashar al-Assad när hela västvärlden till synes är emot honom blir jag imponerad. För mig är det en form av bekräftelse på det folkliga stödet till honom.

Men återigen, ledarna vill ha krig. Kanske är detta ett sätt att dra bort uppmärksamheten från EMU:s misslyckanden. Kanske är detta ett sätt att få folk att glömma bort faktum att USA:s ekonomi är ett sjunkande skepp. För presidentkandidaterna inför det amerikanska presidentvalet är hetsen mot Syrien och Iran kanske ett sätt för de mäktiga Israelgrupperna att sålla ut sina favoriter för att ge de stöd i valet nästa år. Men vad jag vet säkert, tack vare en artikel, är att ledaren för den iranska "oppositionen" Sayyed Mohammed Khatami, som blev populär här i väst i samband med konflikten över det iranska presidentvalet 2009 själv har sagt att han kommer att stödja den iranska regeringen om landet blir attackerat.[3]

Sannerligen, iranierna är väldigt patriotiska. Och jag vågar tro att syrierna är lika mycket patriotiska som iranierna. I fall Syrien blir attackerad kommer Bashar al-Assad att få stöd från alla medborgare, bortsett från de militanta grupperna som tränats i Black Water's baser. Den dagen kommer. Israel är väldigt pressat och behöver ett nytt krig. Men först kommer vi att se fler terrorattentat. Då får vi se hur västvärldens befolkningen verkligen förhåller sig till al-Qaida.



10 kommentarer:

Zulqarnain sa...

Mycket bra skrivet, fattar inte hur du kan relatera allt till varandra och få det så förståeligt.
Men en sak förstår jag inte, på ett ställe skriver du att syriska armen har besegrat militanterna men samtidigt tror du på att en statskupp kommer att ske.
Seyed Khatami som är de grönas ledare har problem med ahmadinejads regering men inte med stats skicket som en del från väst tror.
Tillägg är att jag lik många andra har redan anmält oss som Basiji ifall det blir krig men jag det lär det inte bli eftersom USA måste räkna med att de kan förlora allt de har byggt upp och den risken är rätt stor och USA vågar inte satsa.

Ibrahim sa...

Tack. Det jag menar att fler militanta män kan komma in i landet, främst via Libanon och Jordanien. Den syriska armén drog sig ut ur exempelvis Hama för ett tag sedan. Dels var det efter ett uppmanande från Arabförbundet, men dels också för att de militanta grupperna i staden försvagats avsevärt efter den militära insatsen. Väst och Saudiarabien kommer inte att släppa taget, och vi lär se nya statskuppförsök inom de kommande veckorna.

Det finns som du säger en sannolikhet att det kommande storkriget inte kommer att kräva så pass mycket soldater. USA och väst försöker nu förmå extremistiska grupper att göra grovarbetet. Men en dag kommer dessa grupper att misslyckas. Kanske då väljer USA att riskera allt?

Zulqarnain sa...

Tack för förklaringen.
Syrien och andra länder borde lära sig av Iran om de vill ha stabilitet i sina länder eftersom allt som händer i mellan östern har provats först på Iran 10 gånger värre.
Tex så startade man dessa extrem grupper i Iran men innan man slog hårt mot de samlade man information så att befolkningen i Iran fick veta vilka dessa var.
Typ Jundullah så kallas de för frihets kämpar i Voice of amerika men folket Iran förbannar de och till och kurder i Iran hatar PJAK eftersom man satsar stort på att visa dessa gruppers sanna ansikte.
Du vet under 2009 upploppen så hade iranska underrättelse tjänsten endast en uppgift och det var att samla in information gällande de olika aktörer som ställde till med upplopp, man kunde ha arresterat de men man valde och inte göra. När tillräckligt med information hade samlats så släppte man de som en bomb i samhället och folk tog avstånd från musavi och karubi och vid flera tillfällen då de gröna lovade koma ut men inte kom då arresterade man musavi och karubi och ingen kom till deras räddning eftersom många hade tagit avstånd från de gröna och många som fortfarande kallade sig själva för grön var väldigt tveksam eftersom många visste inte om man klassades som reformist eller landsförrädare.
Assad borde identifiera sina motståndare vilket han har gjort men allmänheten måste veta vilka det är, även vi utanför måste veta mer och därefter kan han slå till mot de som vill göra syrien till en lyd stat

Ibrahim sa...

Exakt, jag håller med dig. Om al-Assad vill ha stöd från alla människor bör han släppa den information han har. Visst, väst lär fortsätta förneka den informationen som vanligt. Jag misstänker dock att al-Assad känner sig säker hemma just för att så många syrier stödjer honom. Det är en möjlighet...

Araberna måste lära sig leva utan västvärlden, som Iran gjort i mer än 30 år. Problemet är låtsas-araber som har problem med sin lojalitet. Se bara på Arabförbundet.

Zulqarnain sa...

Jag äcklas av arabförbundet, jag börjar misstänka att de stolta araberna som stod emot korsfararna kom från en annan planet.
De dog hellre än att man knäböjde för någon.När västlämningar lägger sanktioner på Iran hur man inte ett knyst om arabländernas regering men i för sig man hör inget hellre när palestinier dör dagligen och inte hör man de när amerikaner slaktar araber i Irak.
Någon dag måste de fatta att så här kan man inte fortsätta, när oljan tar slut kommer inte någon arabland vara värd något, jag lovar dig när USA och dess allierade inte behöver araber mer så gör de en stor pR kampani och ingen komemr sätta sin fot ens i Dubai och där sitter de med sina tomma byggnader och då är det försent och bilda en allians eftersom det är de fattigas allians.
kan de inte lära sig av historien, shahen av Iran blev hatad av folket eftersom när han borde ha stödjt arabiska länder så gjorde han inte det och när han tog sin förstånd 1976 då han sa rakt ut att nu räcker det jag tänker inte betala tribut till de blå ögda då var det försent eftersom han hade inte folket med sig och väst lämnade honom i sticket (de hade inget val)

Ibrahim sa...

De flesta arabländer styrs idag av ledare som antingen är fega eller som inte bryr sig om sina egna medborgare. Det är det vi ser ändring på. Arabförbundet är ett desperat försök att ena araberna under den israeliska kontrollen. Det är just därför förbundet fått en sådan roll i protesternas tid. När israelerna bombade Gaza, försökte dessa korrupta ledare samla FN istället. Trots att de visste USA skulle använda sin veto-rätt. Riktigt sjukt om man funderar noga på deras taktiker...

Zulqarnain sa...

Helvete det hade jag inte tänkt på alls.
Du har fullständigt rätt, när det passar Israel går de genom FN där de vet att USA, Frankrike och UK finns men om de skulle gå genom FN gällande syrien sak så vet de att nu kommer Ryssland och Kina lägga sina Veto så det är lika bra att vi tar tag i detta själva.
Vilka jävla avskum, jag har tusen gånger mer respekt för en sionist än för en Iranier eller arab som springer deras ärende

Ibrahim sa...

Det är tråkigt att arabvärlden har massvis med förrädare. Det finns fortfarande en grupp syrier som vill att deras land invaderas som Irak invaderades, bara för att de ska få makten. Det de bryr sig om är pengar och makt, och om deras egna familjer slaktas spelar ingen roll.

zulqarnain sa...

Förrädare finns överallt, vi har Iranska rojalister som skulle ge upp sin högra hand för att få USA som sina herrar igen.
Iransk kärnkraft aktiviteter blev avslöjad av MKO svin och då hade Iran hållit det hemligt under 18 år.
Tyvärr använder USA och Israel detta mot oss, Hizbollah blev rentvådd gällande Hariris mord och de bevisade att Israel låg bakom mordet men ändå finns det en del araber som påstår att Hizbollah låg bakom det.
vår största fiende är inte USA eller Israel det är förrädarna som finns inom våran led.
fattar inte hur stor makt pengar har över en del människor

Ibrahim sa...

Det fanns "muslimer" som till och med bekämpade profeten Muhammed (frid över honom och hans familj). Hur mycket då bekämpar samma sorts människor oss vanliga människor?

Jag tror faktiskt inte att pengar och makt är allt som styr de. De har ett hat inom sig, ett hat som är mäktigare än de själva.