Politik och mellanöstern: Israel - en demokratiförklarad terrorregim

17 maj 2008

Israel - en demokratiförklarad terrorregim

Nyligen firades Israels 60 åriga självständighet, och som tidigare åkte massor av människor ner dit för att fira det. Samtidigt öste medierna på artiklar och reportage om "demokratin" Israel, och ingen kunde undkomma propagandan som spreds.

Jag har länge funderat över varför det är så. Varför får israelerna så mycket credits när verkligheten är annorlunda. Israel är en apartheidstat som terroriserar massor av människor. Varje dag mördar israeliska trupper civila människor i Gaza och Västbanken, och ständigt startas nya krig där fler civila offer skördas. Under 33 dagars kriget år 2006 mellan Hizbollah och Israel mördades mer än 1.000 civila libaneser. De allra flesta dödades utan förvarning. Ambulanser bombades, sjukhus bombades, civila som flydde sprängdes upp i luften. Olagliga vapen användes i israelernas krigsföring mot det libanesiska folket.

Israel förtrycker det palestinska folket, och trots att de flesta israeler inte stödjer sionisternas politik, väljs sionistiska ledare. Valfusk?

Situationen i Palestina är så illa att man kan säga att Iran är ett mycket bättre land än Israel, att Iran är betydligt bättre än Israel gällande mänskliga rättigheter och demokrati.

Israel har omkring 300 atombomber, och det finns bildbevis på det. Trots att Israel har i 40 år varit misstänkt för att inneha illegala massförstörelsevapen har varken FN eller annan global organisation drivit fram något beslut för att avväpna Israel. Inte ens några sanktioner har kommit på tal. Trots det har Iran i 30 år drabbats av hårda sanktioner. Varför? För att George W. Bush tror att Iran har kärnvapen, eller tänker utveckla kärnvapen. Men seriöst, Bush invaderade Irak för att han trodde att det fanns kärnvapen där...men det fanns ju inget.

Nu är det Syriens tur. På något magiskt sätt lyckades Nordkorea skeppa över kärnmaterial, trots omvärldens strikta kontroll av deras frakt, till Syrien. Men Israel? Dem har 300 atombomber, tänker ingen införa sanktioner mot Israel? Nej just det, gör man det är man ju anti-semit...

Varje gång man framför kritik mot Israel är det minst en person som påstår att man är anti-semit. Varför? Får man inte kritisera en terrorregim? Får man inte visa stöd till palestinierna?

Barack Obama gjorde det för ett par månader sen. Han visade stöd till palestinierna. Efter två dagar tvingades han be ursäkt för det. Medierna tyckte att det var fel att stödja terrorister, samtidigt när han "ignorerade israelernas lidande".

Israel är ingen demokrati, och kommer inte ens i närheten sålänge "icke-judar" har bara ett parti (som inte får yttra i parlamentet) och Israel kommer definitivt inte ens i närheten sålänge det landet beter sig som Nazityskland gjorde under sin tid.
Ingen demokrati bygger koncentrationsläger (Gaza och Västbanken), ingen demokrati förtrycker andra folkgrupper och ingen demokrati har rasistiska lagar i syfte för att terrorisera hela regionen.

Sålänge Israel finns, kommer det alltid finnas krig i mellanöstern. I varje konflikt ser man att Israel ligger bakom. Irakkriget startades av lobbygruppen AIPAC. Inbördeskriget i Libanon (1975-1990)startades av Samir Geagea och hans kompanjoner, och han samarbetar med Israel. Även den senaste konflikten som startades i förra veckan startades av hans kompanjoner.

Jag tycker att man bör avsätta den sionistiska regeringen i Israel, och bannlysa sionismen. Bara då kan man hoppas på fred...

Inga kommentarer: