Politik och mellanöstern: Attack mot moské i Pakistan

05 november 2010

Attack mot moské i Pakistan

Minst ett 50-tal människor föll martyrer för ett sionistiskt terrordåd mot en moské i Pakistan under fredagsbönen tidigare idag. Ännu ett av Guds hus har angripits av vad aftonbladet kallar "islamister".[1] Har en jude någonsin bombat en synagoga? Har en kristen någonsin bombat en kyrka?

Pakistan har under de senaste åren vittnat allt fler blodiga attacker, riktade mot civila såväl som soldater och politiker. Många som är intresserade av terrorn i landet anklagar USA och Israel för att de vill ockupera Pakistan såsom de ockuperat Afghanistan och Irak. Vita huset har låtit genomföra flera attacker mot civilbefolkningen via så kallade "drönare". Vita huset och Pentagon menar att attackerna är riktade mot al-Qaida, som nu påstås gömma sig i västra Pakistan.

Det finns dock inga bevis på att vare sig ledarna ur terrororganisationen eller vanliga medarbetare gömmer sig i Pakistan. Att al-Qaida har medarbetare i Pakistan för att genomföra dåd i regionen har det faktiskt länge varit så. Dock har dessa allt mer fokuserat på Pakistan, istället för Afghanistan. Attackerna mot Nato-soldater i Afghanistan ökar stadigt, medan al-Qaidas verksamhet i landet har minskat. Detta tyder på att motståndet mot ockupationen av Afghanistan ökat och att al-Qaida nu försöker hitta andra alternativ för att ge USA legitimitet att behålla sina trupper i regionen, nämligen i Pakistan.

Inga kommentarer: