Politik och mellanöstern: Iran-hetsen och Sakineh-religionen

04 november 2010

Iran-hetsen och Sakineh-religionen

Idag besöker en antal delegater från Iran Sverige. Men redan innan de hann landa i Sverige rusade diskussionerna om mötet i rent Iran-hat. Som medborgare och politisk aktiv är jag helt enkelt chockad över reaktionerna mot delegaternas besök.

Igår framkom det att Folkpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet valt att bojkotta mötet med delegaterna.[1] Okej, det är lugnt. De får bojkotta vilka de än vill. Idag får dock de resterande partierna kritik för att de valde att inte bojkotta mötet.[2] Även Socialdemokraterna, vars vice ordförande i utrikesutskottet som tänker framföra kritik mot Iran, får kritik för att han inte bara helt enkelt bojkottar delegaterna.

Iran-hetsen har övergått ifrån att vara simpel och ren kritik mot en annan stat, till att bli mer eller mindre en religion. För att sätta detta i perspektiv vill jag att ni tar en titt på detta: The Sakineh scandal.

I tisdags besökte Shaul Mofaz Sverige. Mofaz var en officerare i den israeliska ockupationsarmén och har mördat tusentals människor under sin tid i den israeliska politiken. Han var en av hjärnorna bakom massakrerna i Jenin, Sabra och Shatila. Ändå brydde sig inte "liberalerna" en gnutta över att Shaul Mofaz tipsade Försvarshögskolans gäster om hur man hanterar utrikespolitiska händelser. En massmördare behandlas som kung genom diskretion (massmedierna valde att inte informera om Mofaz's besök) medan några delegater från Irans skolsystem hanteras värre än en massmördare. Mina damer och herrar, vi lever bland extremister som spottar ut sitt hat mot Iran.

Inte nog med det, vill massmedier att vi ska stötta Sakineh, som är misstänkt för medhjälp till mord. Sakineh skulle avrättas igår enligt västerländska massmedier. Det visar sig vara så att även Amnesty är politisk involverad i försöken att "rädda" Sakineh.[3] Iran-kritiken är inget mer än politiskt motiverat (till stöd för Israel) och bör fördömas. Sprid gärna vidare dessa länkar.



2 kommentarer:

Shahab sa...

Mycket bra skrivet bror/syster! Mycket sant, och enbart sant! Må Allah (swt) välsigna dig och ge dig ännu mer kunskap!

Ibrahim sa...

Tack så mycket.