Politik och mellanöstern: Domstol utnyttjas i syfte att sprida instabilitet i Syrien och Libanon

30 juni 2011

Domstol utnyttjas i syfte att sprida instabilitet i Syrien och Libanon

Den FN-sanktionerade och internationella specialdomstolen för Libanon (STL) har många gånger angett att den snart kommer att starta åtalsprocessen i fallet Rafik al-Hariri. Senaste gången var tidigare denna vecka. Den här gången har västerländska massmedier dock angett att fyra personer ur motståndsrörelsen Hizbollah kommer att åtalas för mordet. Pro-sionistiska medier i Libanon har gått ännu längre och till och med namngett dessa personer, trots att alla andra valde att inte göra det för de drabbade familjernas skull.

Efter att ha läst lite analyser på nätet har jag förstått att de senaste planerna kring STL är att sabotera den nya libanesiska regeringen som tog form i mitten av denna månad. I den nya regeringen finns 14:e mars-blocket inte med. Blockets ledare i Washington och Riyadh försökte förhala bildandet av den nya regeringen i syfte att tysta ner Libanons utrikespolitiska funktioner under det pågående statskuppförsöket i Syrien, särskilt i synnerhet då Libanon innehar en mandat i FN:s säkerhetsråd för tillfället. Den nya regeringen i Libanon kan komma att förkasta STL:s legitimitet och åtal.

Det är uppenbart att STL aldrig kommer att sluta läcka falsk information till pro-sionistiska massmedier. STL kommer aldrig heller att ta sitt arbete på allvar. Den främsta anledningen till det är att det inte finns något bevis mot Hizbollah, eller Syrien för den delen. Många människor, bland annat jurister, politiker och journalister har kritiserat STL för att den har vägrat att undersöka Israels roll i mordet. Tidigare i veckan utlyste den internationella domstolen ICC arresteringsorder mot Mouammar Ghaddafi och hans son Saif al-Islam för våldet mot civilbefolkningen i Libyen. Det intressanta är att samma institution har ännu inte utlyst arresteringsorder mot de som beordrade massakern på Mavi Marmara ifjol, då nio oskyldiga människor sköts ihjäl av israeliska soldater på internationellt vatten. Israel, och inte mänsklighetens bästa, står på FN:s agenda. Eller?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Såg att du vill bojkotta Israel. Hoppas att du gör det konsekvent för då få du slänga ut din dator och sluta sprida din dynga på nätet. Det finns inte en dator som inte innehåller komponenter och/eller program från Israel. I motstas till det medeltida mörker som råder i de flesta länder i mellanöstern så sjuder Israel av innovation, framåtanda och forskning. Själv köper jag allt jag kommer över som kommer från Israel. Du är i mina ögon ett primitivt antisemitiskt svin. Jag önskar dig åt helvete.

Ibrahim sa...

Syftar du på alla dessa amerikanska företag som tvingades av sin kongress att etablera i ockuperade Palestina? Intel är ett amerikanskt bolag som "israeliserats" med tiden. Men så farligt är det inte. Om 5 år kan man troligen köpa datorer tillverkade helt och hållet av Iran. Det lär snabba på västvärldens ekonomiska kollaps, vilket helt och hållet beror på Israelprojektet.

Jag är själv semit, till skillnad från de flesta "judar" som egentligen hör hemma i Östeuropa. 90% av dagens judar är inte semiter. Det är primitivt att inte veta det. Ännu mer primitivt att veta det, men ignorera det.

Anonym sa...

LOL - "Jag är själv semit"
Iranier härstammar från de ariska stammar som migrerade ungefär mellan 2000-1500 f.kr.

Perser är en västiransk folkgrupp som är majoritetsbefolkningen i Iran (51 % av landets befolkning). Perserna är ett indoeuropeiskt folk som härstammar från de arier som invandrade till dagens Iran från Centralasien omkring år 2000 f.Kr. Perser skall inte förväxlas med folkgrupperna tadzjiker och hazarer i Afghanistan (tillsammans 36 % av landets befolkning) som talar dari och hazaragi, två dialekter av persiska."

Inte överens med verkligheten, att påstå
"Mina åsikter och ina åsikter och en hel del fakta."

Mina åsikter och INGA fakta!

Anonym sa...

Nu för tiden ändras allt, Intel är ett amerikanskt bolag som "israeliserats" med tiden.

Volvo är en svensk bil som kinaserats nu, precis som det blir med Saab!

Sverige är ett svensk land som kommer att arabiseras om man inte STOPPAR araberna vid Lampedusa!

Ibrahim sa...

Iran? Jag är från Libanon. Jag tycker att du antar alldeles för mycket. Hur kan ett land "arabiseras"? Syftar du på hur européer tog över de amerikanska kontinenterna och utplånade urbefolkningarna? Som kontrast mot européernas vilda kolonialiseringar lät araberna bygga upp södra Europa under Islams början. Andalusien är ett bra exempel. Kolla gärna upp det.