Politik och mellanöstern: Iran visar bilder på den tillfångatagna "drönaren"

08 december 2011

Iran visar bilder på den tillfångatagna "drönaren"

I förra veckan avslöjade iranska källor att landets armé tillfångatagit en så kallad "drönare" eller ett obemannat spaningsflygplan. Källorna utgav att drönaren var amerikansk och av typen RQ-170, som har "stealth"-teknologi och som sattes i tjänst så sent som 2007. Källorna utgav också att planet var i "gott skick", vilket många först tolkade som sarkasm efter "nedskjutningen" av flygplanet - en fullträff resulterar i att flygplanet exploderar i många bitar och kan då knappast anses vara i gott skick. Iransk humor, kanske?

USA dementerade först uppgifterna, men medgav om att man har mist kontakten med samma flygplan några dagar senare. Idag valde den iranska militären att visa upp flygplanet för hela världen, och sannerligen är det i gott skick. Militären uppgav att man helt enkelt tog över flygplanet på elektroniskt vis och landade det på iransk mark. Det intressanta är att det var den första gången det flygplanet flög över Iran, så med andra ord har Iran visat att den har kompetensen att kapa ett obemannat flygplan elektroniskt på första försöket, och inget gammalt flygplan utan ett splitternytt.

RQ-170 uppges av inofficiella amerikanska militärkällor inte vara den allra mest avancerade i amerikanernas arsenal. Då flygplanet bara har en motor, vilket i fall av haveri resulterar i krasch, valde det amerikanska flygvapnet att skippa att installera de mest avancerade teknologierna i flygplanet i rädsla för att de skulle hamna i fiendens händer. Men ett flygplan som saknar utrustning är värdelöst, så RQ-170 bygger på den mest avancerade stealth-teknologin och är i stort sett osynlig för all radar. Dessutom är flygplanet fullspäckat med de senaste spanings-teknologierna.

Iran har därmed besegrat USA:s mest avancerade stealth-teknologi och förnedrat den amerikanska militären genom att hacka igenom brandväggen och låta den amerikanska markbaserade piloten hemma i USA maktlöst se sitt flygplan landa på en iransk flygfält för att senare tas om hand av iranierna. Detta samtidigt när de amerikanska presidentkandidaterna försöker visa sin duglighet inför de israeliska lobbyorganisationerna inför presidentvalet i nästa år. Det finns bara ett sätt att visa sin duglighet - genom att hota att invadera Iran.

USA i synnerhet förlitar sig helt och hållet på sitt flygvapen i början av fullskaliga invasioner. Genom att med sina flygplan angripa luftvärnsbatterier och bepansrade fordon öppnar man dörren för sina markbaserade kollegor för att promenera in i landet. Så blev det med Irak i mars 2003. Iran har idag teknologin att hacka drönare, och högst sannolikt även konventionella, bemannade stridsflygplan. I fall av en amerikansk attack mot Iran är risken stor att Iran landar de amerikanska flygplanen på sina flygfält utan att orsaka några som helst skador. De amerikanska piloter som ofrivilligt landar i Iran grips, och deras öden hamnar i händerna på de amerikanska politikerna. Och ja visst, i de israeliska lobbyorganisationernas händer också.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för information!

Du har äran att vara den enda och första i Sverige som publicerar detta!
Svenska sionist-styrda media är tysta när det gäller muslimernas framgång!
Hälsningar
Anti_lögn

Ibrahim sa...

Varsågod. Men det är faktiskt så att det finns några stycken som var snabbare än mig. Jinge (http://jinge.se/mediekritik/rq-170-kan-ha-flugit-vilse-enligt-dn.htm) publicerade en artikel redan den 4:e december.

Jag försökte hitta en artikel skriven av en etablerad media om flygplanet, men kunde inte hitta något. Inte nyhetsvärdigt, tycker de tydligen. Varför blir man inte förvånad? :D

Anonym sa...

@ Anonym - Anti_lögn 9 december 2011 09:30
http://www.apg29.se/index.php?artid=7301

Ibrahim sa...

Att förneka det palestinska folkets existens är ett tecken på en mental störning. Vilka är det israelerna har bråkat med i snart 65 år?...

Gingrich försöker visa de israeliska lobbygrupperna att han är "duglig" som USA:s nästa president. Det är israelerna, och inte den amerikanska väljarkåren som bestämmer vem som ska leda landet.

Zulqarnain sa...

Irans elektroniska krigsföring är väldigt framgångsrik och detta fick IDF smaka på under 33 dagars kriget och man hackade Israeliska drönare när de filmade minuten då Hariri blev mördad och gav filmerna till hizbollah.
Obama har bett om att få tillbaka planet samtidigt som ryssarna och kineserna har informerat Iran om att de kan hjälpa Iran med teknologi överföringen om Iran begär om det :)
Obama spioner och kränker vårt luftrum men ändå vågar han och be och få planet tillbaka(visst om några månader när vi har 100 av dessa själva)

Ibrahim sa...

Haha, ja det är intressant att Obama ber om att få tillbaka det. Måste vara generalerna som pressat honom att göra det...

Gång på gång underskattar väst Irans förmåga. Det beror helt och hållet på västvärldens glorifiering av sina egna förmågor, som under de senaste årtionden bleknat bort på grund av deras dubbelmoral. Sionisterna har ljugit så många gånger att de själva börjat tro på lögnerna, lögner om att de fortfarande är starkast. Sanningen är att de är svaga idag. Väl när de sista arabiska diktaturerna fallit blir detta väl uppenbart.

Till och med Hamas kunde israelerna inte besegra, detta trots att hela världen donerar till Israel både vapen och pengar. Israel har tusentals spioner överallt i världen, men ändå blir de överraskade varje dag.

zulqarnain sa...

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4162770,00.html
Enligt Israeliska och europiska källor har Iran kapaciteten nu och göra sateliter blinda.
en citat från "The Iranians are unusually talented in cyber war for some reason we don't fully understand,” Schmidt said in an interview with CNN on Thursday."

USA håller på och förlorar sitt övertag, Iran kommer satsa allt för att använda deras vaåen mot de själva och samtidigt som Iran är nummer ett och bemästrar Asymmetrisk krigföring

Ibrahim sa...

Verkligen intressant. USA och Kina spenderar miljardtals dollar på att skjuta ner satelliter med extremt långdistans robotar medan Iran pekar en kraftfull laser mot satelliter.

Jag beundrar verkligen iraniernas kreativitet och mod.