Politik och mellanöstern: Putin anklagar USA för valprotesterna i Ryssland

09 december 2011

Putin anklagar USA för valprotesterna i Ryssland

Kort efter att det preliminära valresultatet från helgens val i Ryssland offentliggjordes drabbades demonstranter samman med kravallpolis i Moskva. Såvitt jag har förstått av situationen blev det rätt våldsamt, men att det senare blev lugnare när ett antal demonstranter greps av polisen.

Demonstranterna anklagade premiärminister Vladimir Putin för valfusk, vilket han nekade till. Västerländska medier, och även USA:s utrikesministern Hillary Clinton hakade på anklagelserna och attackerade det ryska valet. Vilket senare fick Putin att slå tillbaka mot Clinton för att ha legat bakom demonstrationerna mot det ryska valet.

För mig, som mest är intresserad av Mellanöstern-politik, påminner detta om det iranska presidentvalet i juni 2009 då den väststödda gröna rörelsen anklagade den omåttligt populäre presidenten Mahmoud Ahmadinejad för valfusk. Putin är själv populär i sitt eget land och representerar en stor nationalistisk front i Ryssland. Ett land som före Putins tid styrdes av korrupta ledare som av det ryska folket sågs som knähundar till västvärlden.

Liksom i Iran-fallet, hakade västerländska medier alltså på anklagelserna om valfusk i Ryssland helt ointresserade av att själva undersöka om fusk verkligen har ägt rum. Givetvis råder det osäkerhet, och därför måste man söka efter bevis. Men så gjorde man inte i Iran-fallet och naturligtvis inte i Ryssland idag.

Clintons attack ter sig vara mer av en världspolitisk sort än en intern rysk angelägenhet, då USA väldigt gärna skulle vilja se kaos på Moskvas gator för att tvinga ryssarna att fokusera på sitt eget land i dagarna när hela västvärlden planerar ett regimskifte i Syrien, ett land Ryssland nu ger de allra modernaste vapensystemen för att avskräcka de västerländska krigsivrarna.

Hur som helst, då det har varit svårt att följa detta på grund av sin natur avslutar jag inlägget med ett youtube-klipp som visar de amerikanska TV-kanalerna Fox News och CNN begå väldigt intressanta misstag. RT (Russia Today) står för videoklippet.


Putin anklagar USA för att lägga näsan i blött

2 kommentarer:

Zulqarnain sa...

Så jävla patetiska
lik under 2009 kaoset i Iran visade man bilder på en tjej som blödde från huvudet men det visa sig att det var en bild från en ashura tg i libanon och inte Iran.
man gjorde stor sak va shahid jaleh men där visade det sig att han var en basiji som hade blivit mördad av de gröna eftersom han hade nästlat sig in deras led.
sen har vi tjejen musavi som man påståd att regimen hade våldtagit och mördat och bränt hennes kropp och även där var det så fel eftersom hon hade bara flytt hemifrån men kom tillbaka när hon dessa lögner.
listan är lång hur väst med sina slavar styr media och kommer med lögner

Ibrahim sa...

Det är vad man lär sig med tiden - att västerländska medier som villkorslöst stödjer det sionistiska projektet ljuger när det behövs. De som drabbas av dessa lögner är nästan alltid Israel-kritiker. Det som gör det mer tragiskt är de arabiska medier som gör samma sak. Vissa menar att vi lever i informationsåldern. Jag protesterar och säger att vi lever i desinformationsåldern. Folk är så upptagna med sina liv att de litar oftast på en och samma media för sin information.