Politik och mellanöstern: Jerusalem i Knessets sikte

26 december 2011

Jerusalem i Knessets sikte

Det israeliska parlamentet Knesset planerar snart att diskutera frågan om att göra Jerusalem till den "judiska statens" huvudstad, och även för alla judar i hela världen. Detta avslöjande kommer efter flera årtionden av vräkningar av palestinier i den heliga staden. Än så länge räknas Tel-Aviv som regimens huvudstad då tre miljoner människor bor i stadens närhet där även flera myndigheter och finansiella center är belägna.

Vissa palestinier avfärdar idén om att göra Jerusalem till en judisk huvudstad efter avslöjandet då de tycker att Knesset inte är berättigat att besluta i sådana frågor, men många människor befarar nu att vräkningarna kan bli fler och ännu våldsammare när Jerusalem får en officiell status som en "judisk huvudstad med en judisk majoritet", vilka vräkningarna ursprungligen syftade till - att göra judarna till en majoritet i Jerusalem.

Judar och judar, de flesta är faktiskt khazarer och inte särskilt troende. Snarare icke-troende. Det här har därför mer med politik än religion att göra. Israels syfte till att ta över Jerusalem är att göra slut på det palestinska folket som gjort Jerusalem till sin symbol för det väpnade motståndet mot den 64 år långa ockupationen av deras land. Klippdomen (al-Quds) och al-Aqsa moskén har blivit de palestinska muslimernas symbol för denna kamp.

Bortsett från Klippdomen har även kyrkor utsatts för vandalisering under åren. Muslimer har varit de främsta kritikerna av denna vandalisering, vilket har resulterat i frågan; var är de kristna kritikerna?

De kristna har alltid varit splittrade i frågan om "Israel", där de pro-israeliska kristna svarat med att mörda Israel-kritiska kristna som i Libanon, Syrien och Irak. Det syriska fallet är det senaste i raden där wahhabitiska extremister, med stöd från västvärlden, mördar kristna som stödjer president Bashar al-Assad och hans kamp för Palestinas befrielse.

Den libanesiska TV-kanalen och nättidningen al-Manar, som följer nyheten, riktar kritik mot Arabförbundet som ännu en gång ignorerar sionisternas ambitioner om att göra Jerusalem deras. Arabförbundet är redan upptagen med att störta regeringen i Damaskus, naturligtvis på västvärldens och Israels begäran. Det är uppenbart att även denna gång står palestinierna ganska ensamma och att de får nöja sig med att endast ett fåtal länder stödjer de även i denna frågan. Samtidigt fortsätter Israel att gräva precis under Klippdomen, vilket de fortfarande får kritik för från palestinskt håll.

http://almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=39316&cid=23&fromval=1&frid=23&seccatid=18&s1=1


(OBS! att den här bloggen gör skillnad på judar och sionister och att den anser att judar följer den heliga skriften Toran (det Gamla Testamentet) medan sionister följer Talmuden vilken är en rasistisk och sekteristisk skrift, och medger därför om att det finns judar som tar avstånd från den sionistiska regimens (Israels) politik och ideologi) 

Inga kommentarer: