Politik och mellanöstern: Ökat samarbete mellan EU och Israel

14 december 2008

Ökat samarbete mellan EU och Israel

Trots den pågående ockupationen av Palestina, Sheeba-gårdarna, byn Ghajar och Golan-höjderna väljer EU att öka sitt samarbete med Israel "politiskt, ekonomiskt, tekniskt och säkerhetsmässigt". Jag vet inte vad de menar med "tekniskt". Låter lite skumt. Men hela samarbetet är ju skumt. Varför vill en union som står för demokrati och mänskliga rättigheter samarbeta med en rutten regim?

Ja, EU står för demokrati och mänskliga rättigheter, men tydligen gör inte våra politiker det. De verkar inte bry sig om att Israel mördar en massa oskyldiga människor. Dessutom vill EU öka sitt samarbete med Marocko, en annan ockupant. Marocko har på senare tid samarbetat med USA och EU på "jakten efter terrorister", som i verkligheten är just oskyldiga människor som råkade vara "terrorister" bara för att Marocko ska verka progressiv och kanske få gå med i EU...eller nåt.

Men om EU nu verkligen vill göra världen en bättre plats kan de ju åka till Beirut och skapa sådana band med Libanon. Libanon har ju lyckats utradera en verklig terrorcell, Fatah al-Islam och dessutom gripa de flesta terrorister/spioner som samarbetar med den sionistiska rörelsen runt om i Libanon. Varför föredrar man att samarbeta med Israel då, som är terroristerna själva?

De säger "ja, ingen sa emot detta samarbete", som om det är vårt fel att det blivit så. I verkligheten har andra händelser överskuggat samarbetet, så att man i "hemlighet" kan genomföra det här utan att möta motstånd. Och innan man hinner säga "Europeiska unionen" är Israel indirekt med i EU...

Vad vi kan se är att EU:s politiker inte har samma idéer och åsikter som vi har, trots att vi valt de. Det kanske är så för att vi inte vågar diskutera om Israel ur en kritisk synpunkt. Det ska ju alltid "vara synd om judarna" och så är det bara. Det finns inget som heter "det är synd om palestinierna", eller "det är synd om libaneserna"... inte ens "det är synd om israelerna". Bara "det är synd om judarna". Och varje gång någon högt uppsatt person kritiserar Israel (vilket dock inte händer särskilt ofta) möter den personen själv hård kritik. Han/hon anklagas för att vara antisemitisk och stämplas som en jubelidiot för resten av sitt liv.

Självklart får man kritisera Iran hur länge man vill. Man kanske får ett fredspris om man gör det tillräckligt länge. Men Israel, nej nej. Man är en hjälte om man stöttar den terroristregimen. AIPAC ringer och vill så gärna att man hälsar på under nästa möte, och där applåderar alla pro-sionister som om man räddat hela världen från onda utomjordingar från filmen 'Independence day'.

EU har rättvisa lagar idag, varför kan inte judar flytta tillbaka dit då? Judar flydde från Europa p.g.a alla fascister. Visserligen finns det många fascister kvar, men de har åtminstone inget emot judar. Eller har jag fel?
Palestina är för palestinier, och jag snackar inte om muslimer, kristna eller judar. Faktum är att många palestinier var judar, men kallas israeliter idag bara för att de är judar. Men de som flydde från Europa bör lämna Palestina, för det är inte ens deras land. Deras länder ligger i Europa. Samma gäller de som flydde från Ryssland och USA. Vill de hälsa på i Palestina är de välkomna. Men nu får det vara slut på det här eländet med ockupation och terror. Och EU, skärp er!

"EU stärker samarbetet med Israel"
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2198933.svd

Inga kommentarer: