Politik och mellanöstern: Ahmadinejad i Beirut

13 oktober 2010

Ahmadinejad i Beirut

Tidigt i morse landande den iranska presidenten Mahmoud Ahmadinejad i den libanesiska huvudstaden Beirut. På hans två dagar långa besök kommer han att träffa den libanesiska presidenten Michel Sleiman och många ministrar. Han kommer också att besöka staden Bint Jbeil i södra Libanon. Det går rykten om att han tänker stanna i en dag till för att träffa den turkiska premiärministern Recep Tayyib Erdogan, som besöker landet på fredag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mahmoud Ahmadinejad i den libanesiska huvudstaden Beirut är enbart för att visa vem som är "stark" i MÖ.

Det blir intressant om han vill besöka gränsen till Israel....
Då blir det en symboliskt akt för honom att visa att "jag vågar vara här"... eller?

Anonym sa...

Du kan skylla på Amerika eller sionisterna när något går fel...
Tidigare var det Syrien som styrde Libanon, nu är det IRAN... för att skydda den från stygga vargen - den sionistiska styrda USA...

De fredsälskande libaneser bryr sig inte om besöket, snart kommer de att medverka i ett nytt inbördeskrig i stil med 1975 inbördeskriget...

Ibrahim sa...

När Condoleeza Rice brukade skyttla mellan Washington och Beirut var det ingen som påstod att amerikanerna försökte styra libanesisk politik? Men varför nu?

Iran stöttade motståndet mot de israeliska ockupationssoldaterna och har också donerat pengar för att återuppbygga det som förstördes. Qatars ledare har besökt södra Libanon. Ingen som brydde sig, förutom libaneserna då.

Inget land styr Libanon. Men alla ledare i landet har intressen, vissa av de från utlandet. Vi har folk som Samir Geagea och Gemayel-familjen som har intressen i Paris, Hariri-familjen i Riyadh och faktiskt valde Walid Jumblatt att åka till Damaskus i somras, efter 25 år i konflikt med Syrien. Du måste förstå situationen på djupet. Det räcker inte med att säga "Iran", "Iran", "Iran" eller "Syrien", "Syrien", "Syrien".