Politik och mellanöstern: Statskupp på gång?

09 juni 2008

Statskupp på gång?

Den 21:a maj nådde man en överenskommelse i Doha. Den 25:e maj valdes en ny president, och två veckor senare har ingen ny regering formats...
Trots att ingen numera gillar Fouad Saniora, efter 3 år av ett rent helvete, fick han uppdraget att forma en ny regering. Under normala förhållanden brukar det ta några dagar. Men ännu två veckor senare har han inte gjort något mer än att hålla tyst och hålla sig undan massmedierna. Vad är det som pågår?

Först hade Libanon ingen president, men en regering. Nu har Libanon en president, men ingen regering. Varför det?

Varför kan de här männen inte bara få igenom allt och avsluta det här?

Sedan det s.k Doha-avtalet den 21:a maj har militanta ur al-Musta'bal-(Future) rörelsen fortsatt angripa civila libaneser. Folk blir beskjutna, jagade och misshandlade. Och dödläget tvingar polisen och armén att släppa de gripna.

TV-kanalen al-Musta'bal får sända igen, och trots att man bör stödja åsiktsfriheten håller jag med om att den kanalen måste stängas ner för gott. Jag spenderade en timme genom att titta på den kanalen, och det enda de snackade om var Hizbollah, deras vapen och "hotet från Iran". De nämnde inget om Doha-avtalet, arabländernas vädjan till ett lugn och allt annat andra medier nämnde. Al-Musta'bal är enligt mig en TV-kanal formad för ett syfte, och det är att hjärntvätta libaneser.

För att få någon att verkligen börja tro på något måste man hjärntvätta den personen genom att prata om något om och om igen. Så, om man vill få en massa lättlurade människor att tro att "Iran tänker bomba Libanon" snackar man just om att "Iran tänker bomba Libanon" dag och natt, hela tiden, och i flera månader (kanske t.o.m. år). Det behöver inte vara sant, bara man pratar om det tillräckligt länge.

Många amerikaner ville för några år sen anfalla Irak, inte för att Irak verkligen utgjorde ett hot mot USA (Saddam hade inga massförstörelsevapen), utan för att amerikanerna började tro på att Irak var ett hot mot USA. Och vilka fick dessa människor att tro så? Ja, just det...

Så, tillbaka till ämnet. För medan omvärlden och al-Musta'bal-tittarna tror att allting är frid och fröjd i Libanon växer ett nytt uppror mot maffiasystemet i landet. Den nyvalda presidenten stöts bort, och pro-sionisterna tar över. Det låter som en statskupp, inte genomförd av "islamister" eller Iran utan av USA och Israel. De varnade alla om ett statskupp, och de håller på att genomföra det...

Glöm inte att det var USA som finansierade Fatah al-"Islam" och ännu idag stödjer Fouad Saniora, Saad al-Hariri (med hans al-Musta'bal rörelse) och det progressiva partiet med Walid Jumblatt i spetsen. Samir Geagea är också en favorit, men har hållit låg profil under hela denna konflikt.

Och såhär är det; medan oppositionen försöker lösa konflikten håller dessa pro-sionister på att genomföra en statskupp genom att dra ut på att forma en regering och genom att låta sina män trakassera befolkningen.

Inga kommentarer: