Politik och mellanöstern: Den viktigaste revolutionen i vår tid firar 31 år

11 februari 2010

Den viktigaste revolutionen i vår tid firar 31 år

Idag firar den Islamiska republiken i Iran 31 år. Det var för 31 år sen den korrupta Shahen, lierad med USA och Israel, föll när miljontals iranier slogs för frihet och riktig självständighet. Sionisterna i Iran blev överväldigade, och de flesta tvingades fly.

Efter presidentvalet i fjol då Mahmoud Ahmadinejad vann tog sionisterna upp kampen mot den Islamiska republiken. Ett tusental personer deltog i våldsamma protester och misshandlade flera personer. Det tog inte lång tid innan rapporter om skottlossning och skottskadade personer kom in. Det visade sig senare vara ett försök från sionisternas sida att skapa total kaos, lik den i Irak.

Här i Sverige och i västvärlden försöker sionisterna åter etablera en korrupt regim i Iran. Man har valt att införa sanktioner mot landet, men mestadels brukar massmedierna sprida förvrängda bilder av vad som verkligen pågår i landet. I dagens informationssamhälle (snarare desinformationssamhälle) är det ord som avgör folkets hållning till stater, organisationer och personer. Medan massmedierna säger sig eftersträva att rapportera sanning, sprider de lögner för att påverka lyssnare och tittare i deras undermedvetande.

Deras metod har varit att smutskasta Iran genom att påstå att landet är ofritt och förtrycker sitt eget folk, när Iran i verkligheten är ett relativt fritt land med regelbundna val som liknar de i väst till 99%, om än är ett strikt land. Men även här i Sverige är yttrandefrihet begränsad på vissa sätt. Detta gäller i hela världen. Så, Iran är inget undantag. Men massmedierna försöker måla upp bilden av att Iran är ett undantag...

Min teori om massmediernas rapportering av Iran har varit hållningen till Israel. Att Iran är emot terroristregimen Israel har varit den avgörande faktorn bakom den globala smutskastningen av Iran. Ett väldigt bra exempel är Saudi Arabien, som varken har regelbundna val eller friheter som liknar de i väst. Men Saudi Arabien målas aldrig upp som en totalitär och präststyrd stat. Saudi Arabien sägs endast vara en "diktatur" eller "regim" i negativ klang. Varför? Saudi Arabien är allierad med Israel. Det är inte Iran. Om president Ahmadinejad skulle idag åberopa stöd till Israel (och med stöd från Ayatollah Khamenei) hade han fått 2010 års nobel fredspris. Han hade hyllats och blivit "världens hjälte".

Om Khalid Meshaal (Hamas ledare) skulle göra samma sak hade västvärlden dumpat Fatah och Mahmoud Abbas och gjort Hamas till hjältar. Om Sayyed Nasrallah (Hizbollahs ledare) gjorde samma sak hade västvärlden accepterat deras vapen. Om Syrien gjorde detsamma, hade Syrien också hyllats. Det är så det fungerar idag. Det är stödet till Israel som avgör vilka länder som hyllas och får västerländskt stöd. Iran är Israels värsta fiende. Så, Iran behandlas per automatik som Israels värsta fiende av massmedierna, utan att tala om för folket att det är Israel detta handlar om.

Vem bryr sig om "demokrati" och "mänskliga rättigheter". President Zelaya i Honduras blev avsatt, men situationen ignorerades fullständigt... trots att han blev vald på demokratisk vis. Bara för att USA stöttade statskuppen i Honduras, accepterade massmedierna den. På samma sätt som de skulle stötta en statskupp i Iran, något USA planerat i många år.

Inte nog med politik, det är också en religiös konflikt - en konflikt mellan de ateistiska sionisterna och de Gudstroende muslimerna. Redan på profeten Muhammeds (frid över honom) tid, bekämpade sionisterna Islam. Sionisterna ägnade sig åt lönnmord och massmord. Varför? Jo, för att Islam spred rättvisa och tolerans. Islam spred även Allahs budskap, vilka sionisterna försökt bekämpa sedan Moses (frid över honom) tid. Detta är en kamp mellan de Satan-dyrkande sionister, och Allah. En kamp mellan ont och gott.

Det är dags för folk att förstå detta. Kampen om Iran handlar inte om att sprida demokrati. Nej, det är en kamp som pågått i flera tusen år. I slutändan kommer vi alla tvingas att antingen stötta de som dyrkar Satan, och de som dyrkar Allah. Ingen kan vara neutral. Det finns inget sådant.

Så, ni förstår att den Islamiska Revolutionen i Iran är väldigt viktigt för oss som tror på Allah. Den Islamiska republiken är inte perfekt ur islamiskt perspektiv, men den kommer närmast till perfekt bland de över 50 muslimska stater som finns på jorden idag. För sionisterna handlar det om att försöka fälla den här viktiga staten, den som skyddar Islams intressen och muslimernas intressen. Iran är det landet som värnar om palestiniernas rättigheter mest. Och det har Iran fått sota för genom sanktioner och bojkott.

De exiliranier som just nu smutskastar den Islamiska republiken är sionisternas hantlangare. Som ni kanske har märkt klagar alla dessa aktiva pro-sionister på just det islamiska styret. Varför uppmärksammas deras klagomål mest? Jo, det vet ni säkert vid det här laget. Massmedierna är korrupta, på samma sätt som Shahen var korrupt.

Till slut vill jag hylla det iranska folket för deras tålamod och styrka för att de klarat av att stå ut med dessa grymma och tyranniska angrepp genom åren. Jag har stor respekt för palestinierna som ser hur världen försöker stjäla ifrån de deras rättigheter. Bara palestinierna vet hur det är att leva ockuperade hela deras liv, och bara de vet hur det är att svikas av en hel värld (även av demokratiska nationer).

De som fortsätter kämpa för sionisternas agenda kommer nog ogilla mina ord väldigt mycket. Men jag dömer inte er, för Allah dömer er...

Mer om ceremonierna idag:

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=123964&language=en


http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=118385§ionid=351020101


http://antisionistiskanyheter.blogspot.com/2010/02/seger.html


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/02/20102117332284608.html


http://www.dn.se/nyheter/varlden/iran-arsdagen-1979-revolutionen-1.1043184


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6586996.ab

9 kommentarer:

Anonym sa...

kolla in denna otroliga klipp, detta är irans modiga folk, Man räddar 2 män som precis hängts......och skottlossning bryter ut, det är människor som dessa som är ute i gatorna idag, som fått nog, de som motsätter sig den iranska regimen..klippet är på 4 min.
http://media.nationalreview.com/post/?q=ODFmM2JkMm FjNDgxN2Q5NGRkMjc3NzA4NDFlM2YwN2U

Anonym sa...

Vilken skev verklighetsuppfattning du har, demonstrationerna har inget med israel eller sionism att göra. Jag är emot israel och sionismen, likaså regimen i Iran.

Uppenbarligen fungerar iranregimens propagandamaskin även utanför landets gränser. Sorgligt nog.

Du är mer än medveten om att du sitter och sprider propaganda. Du gillar regimen av någon anledning, antagligen religiös och det blir då lätt att skylla på utomstående när landet är i kris och det egna folket är på väg att göra revolution igen. Revolution mot ett system som inte fungerar som det är tänkt enligt väldigt många.

Media kan enbart rapportera om sådant som sprids från folket, information som finns lätttillgängligt för vem som helst via youtube/twitter mm. Massmedia har just därför nu mer än någonsin inte någon större makt att förvränga bilden av det som händer i iran. Inte ens den korrupta amerikanska höger-mediamaskinen.

Ibrahim sa...

Håller inte med dig. Det är inte Iran som är i kris, det är sionisterna som är det. De är väldigt desperata.

Du påstår att amerikanska massmedier inte ljuger? Och du vill att jag och alla andra ska tro dig? Skojare...

Kan du ens förklara varför den "Islamiska revolutionen inte fungerar"? Antagligen inte. Det enda du skulle säga är något i stil med "Iran är en diktatur". Men vad tycker du om Israel, som är en apartheidregim? Är inte Israel en diktatur då också? Se, massmedierna har inte lärt dig att se Israel som en fientlig regim, men de har prackat in dig med skitsnack så att du ska inta en fientlig ställning gentemot den Islamiska republiken. Det är så sionister fungerar.

Är det demokratiskt att stötta huliganer som gör inget mer än att sprida kaos? Jag anser mig inte sprida propaganda, jag anser mig ha krossat den sionistiska agendan, för de som läser min blogg. Vare sig läsare accepterar mina åsikter eller ej, kan de inte komma undan från mina argument.

Huliganerna i Iran är dagens bästa exempel på sionisternas statskupper.

Gustav sa...

Patetiskt. Religionen styr 50% av den politiska makten och är dessutom avgörande i beslut som gäller landet. Folk som inte har en aning om vissa grejer får ta viktiga beslut, baserade på deras religiösa tro och tolkning av koranen och vad de själva tror Mohammed skulle ha gjort. Det är ett sjukt samhälle. Staten och folket i första hand. Religionen i privat regi utan påverkan på staten och folket.

Ibrahim sa...

Religion styr i Iran till 100%. Landet är på inget sätt sekulärt, eller något helt annat. Inte ens en hybrid...

Aldrig har människor lyckats skapa något perfekt. Allt har sina brister, även Iran som stat. Hade Allah skapat den Islamiska republiken, hade ingen haft någon anledning att kritisera Iran.

Det iranska folket har valt detta. Jag rekommenderar folk acceptera detta. Man kan inte springa runt och kalla sig demokrat samtidigt när man försöker begränsa andra människors demokratiska rätt.

Kulturkritikern sa...

Tack för en bra artikel. Jag har också skrivit om denna underbara dag på min blogg: http://kulturkritikern.blogspot.com/2010/02/det-iranska-folket-tagar-for-fortsatt.html

Inte lättlurad sa...

"Vilken skev verklighetsuppfattning du har, demonstrationerna har inget med israel eller sionism att göra."

Jaså inte? Idag beslöt USA att pumpa in mer pengar för subversiv verksamhet i Iran. Initiativtagare var två senatorer och sionister, varav den ena är jude.
Var tror du dom pengarna har går?
Svaret är tydligt för alla som väljer att inte blunda. Varför uppmanades annars amerikanerna i flera sionistiska tidningar att stödja den gröna revolutionen ...
... ett dygn INNAN den startade?

Anonym sa...

Helt rätt där ibrahim,där har du sanningen!den islamiska revolotionen(inte iranska)lever vidare, och det för majoritetet av folket vill det.Iranska folket är ett stolt folk och har i alla tider varit det,anser folket att det pågår orettvisa iran, kämpar de för att förändra och är villiga att dö för det, som var fallet under shahs tid, 100 000 fick sätta sitt liv för förändring, så hade folket varit emot nuvarande regimen hade den inte överlevt alla dessa år. enkel logik till den som förstår, till den som har läst lite historia, till den som kan skilja på riktig fakta.

Ibrahim sa...

Tack =)

Jag har alltid vetat att iranier är stolta människor som bryr sig om sin nation. De låter sig inte förnedras av någon eller några. Jag har faktiskt svårt att se en framtid för "den gröna oppositionen" efter den otroligt stora folkmassan som deltog i festligheterna. Har hört rykten om att tiotals miljoner deltog ceremonin i nästan 5000 städer.