Politik och mellanöstern: En tydligare bild av korrupta regimer i Mellanöstern

17 februari 2010

En tydligare bild av korrupta regimer i Mellanöstern

En av arabvärldens mest respekterade journalister, Hamdi Qandil, säger att flera arabiska regeringar överväger att ta bort den palestinska agendan från dagordningen. Sedan 1948 har arabvärldens viktigaste uppgift varit att frigöra Palestina. Men det kan komma att bli en ändring på det, om de pro-sionistiska regimerna får som de vill.

Givetvis stöttar USA och Israel detta. Det är ju de som har pressat arabiska nationer till detta, i ett försök att garantera terroristregimen Israels existens. Men detta steg, om Qandil har rätt, kommer att misslyckas rätt fort.

Qandil skriver också om att ett antal stater i Mellanöstern försöker nationalisera massmedierna i syfte att försvaga de pro-palestinska krafterna. Medan USA och EU snackar om yttrandefrihet både i västvärlden och i övriga världen, trycker sionisterna på mot de Palestinasolidariska massmedier, som exempelvis al-Manar och al-Quds, vilka jag skrev om för inte så länge sen.

Det amerikanska representanthuset röstade för ungefär en månad sedan igenom en lag som förbjuder al-Manar och al-Quds att sända, och tanken är att Mellanöstern ska implementera den här lagen. Tidigare pressade sionisterna de egyptiska och saudiska regimerna i syfte att förbjuda NileSat och ArabSat sända både al-Manar och al-Quds. Än har de inte fått gehör. Men nu ökar misstankarna om att de korrupta regimerna i Mellanöstern kommer att implementera icke-demokratiska lagar för att tillfredsställa sina kollegor i USA, Europa och ockuperade Palestina.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=124777&language=en

Inga kommentarer: