Politik och mellanöstern: Buss med civila attackerad i Syrien

11 maj 2011

Buss med civila attackerad i Syrien

En mindre buss angreps av "terrorister" i Syrien under onsdagen, med ett dödsoffer och 12 skadade som följd. Fler än 100 syriska soldater och polismän har dödats i strider med "beväpnade milismän" och "terrorister" sedan protesterna mot den sittande diktatorn Bashar al-Assad tog fart i mars månad. Idag rapporterar det statliga mediebolaget SANA att två soldater dödades och fem skadades i strider under onsdagen.

Till skillnad från de andra arabländerna som svepts över av protester har alldeles för många syriska soldater dödats. Detta bortsett från Libyen, där det pågår ett inbördeskrig mellan diktatorn Khaddafi och den väststödda oppositionen. Det går rykten om att de syriska soldaterna som dödats är desertörer som vägrade lyda sina order om att döda fredliga demonstranter, och därför avrättades av regimen. Dock har inga trovärdiga källor presenterats, utan enbart suddiga videofilmer på youtube. Lika suddiga som de från Iran i juni 2009.

Det är fortfarande oklart om vad som verkligen pågår i landet just nu. Att alldeles för få nyheter når omvärlden beror visserligen på regimens kontroll av mediernas verksamhet. Men å andra sidan är Syrien sedan flera årtionden tillbaka en lojal vän till det rättfärdigade palestinska motståndet mot den sionistiska terroristregimen - känd som Israel. En alldeles för simpel teori är att den hårda mediekontrollen syftar till att kväva informationsflödet till terroristorganisationer som Mossad och CIA, vilka i många år har utfört statskupper, lönnmord och terroristdåd i syfte att främja USA:s globala intressen och Israels säkerhet samt militära hegemoni i Mellanöstern.

Neokonservativa i USA har sedan i februari i år försökt framstå som hjärnorna bakom revolutionerna i arabvärlden. Detta i syfte att lura världen att tro att araber är fortfarande inkapabla att tänka självkritiskt. Men att sionisternas lakejer gör allt i sin makt för att vända turen i regionen är dock välkänt. När Hosni Mubarak föll fick israelerna panik. De valde därför att störta al-Assads regim i Syrien, har många argumenterat. Hur pass mycket sionisterna kontrollerar protesterna i Syrien vet vi ännu inte. Regimen i Damaskus tillåter oss inte få en tydlig bild över situationen. Då och då låter de dock gripna "terrorister" erkänna på statlig TV. Männen som erkänt verkar inte ha torterats, utan självmant erkänt för att ha försökt störta regimen på Israels och USA:s begäran.

Huruvida regimen i Damaskus har begått brott mot mänskligheten eller ej bör utredas. Men eftersom FN och flera andra internationella organ har infiltrerats av sionister är dessa organ inkapabla att utreda möjliga brott på rättvisa sätt. Ta 'Specialdomstolen för Libanon' (STL) som ett exempel vilket jag har skrivit mycket om i ett tag nu. Ett annat exempel är mordet på Hizbollahchefen Imad Moghniyeh i Damaskus i februari 2008. Imad Moghniyeh hade en central roll i 33-dagars kriget mellan Libanon och Israel under sommaren 2006. Han har tränat upp tiotusentals soldater som är redo att kriga mot den sionistiska terroristregimen. Mordet utfördes av Mossad vilket är bevis nog på att denna terroristorganisation är verksam i Syrien.

1 kommentar:

Omar sa...

Bashar al-Assad kanske inte är världens bästa demokrat, men han är en garant mot den vidriga wahhabismen, som finansierad av Saudiarabien, står redo att ta över.