Politik och mellanöstern: Tveksamheter råder om Usama Bin Ladens påstådda död

02 maj 2011

Tveksamheter råder om Usama Bin Ladens påstådda död

Nyheten tog en hel värld med storm. Tidningar och TV-stationer rapporterade under måndagen att al-Qaida-ledaren Usama Bin Laden har dödats i en amerikansk insats i Pakistan. Terrorledaren påstås ha skjutits ihjäl av en av de deltagande soldaterna. Massmedier i Pakistan publicerade en bild på den döde terrorledaren, men valde senare att dra tillbaka den efter att människor började misstänka att bilden är manipulerad.


(Det förra videoklippet har raderats av youtube)

Det är uppenbart att bilden har förfalskats. Mannen på bilden är inte Usama Bin Laden. Men det spelar egentligen inte så stor roll. Bin Laden var från dag ett ett stort frågetecken. Det har ryktats om att han dog redan för 10 år sedan. Vissa påstår att han dog före elfte september-dådet. Det finns till och med de som påstår att han arbetade för den amerikanska "säkerhetstjänsten" CIA. Oavsett vad kommer den här nyheten vid en väl vald tidpunkt. Delar av den amerikanska befolkningen ifrågasätter fortfarande president Barack Obamas påstådda födelsebevis som publicerades i förra veckan. För att kunna bli president i USA måste man ha fötts i landet. Det råder fortfarande tveksamheter om Obamas påstådda födelseort. Att den döde "Usama Bin Laden" hittades i Pakistan kan betyda att Vita huset, och de bakomliggande lobbyorganisationerna, planerar något i Pakistan. De påstod nämligen under många års tid att Bin Laden gömde sig där.

2 kommentarer:

Senuoy sa...

Som jag sa tidigare förra året. USA har en agenda som kommer att drivas mot Pakistan. Usama Bin Laden dog för 10 år sedan, år 2001 närmare sagt. Och att Obama inte släppt någon bild ? Det var ju inte oväntat om man säger så. Regeringen kommer nog inte släppa någon bild på världen mest genom tiderna eftersökta man som kostat USA 7200 MILJARDER , Som förändrat samhällsklimatet i hela världen , Som bidragit till ett ökat övervakningssamhälle i hela världen. Som haft 200 000 agenter samt 50 miljoner soldater bakom sig. Nej , Istället väljer man att "begrava" han i havet , Herrejösses... Vem tror på det.

Detta kommer förmodligen leda till en stor kris mellan det två länderna och det sista alternativet kan inte vara något annat än ett fullskaligt krig. Detta är extremt oroväckande eftersom båda länder har kärnvapen. Men det mest oroväckande är nog att Kina & Ryssland är med i spelet. Så det kommer bli intressant att se vad som händer framöver.

Folk som har något i huvudet bör förstå att USA hjärntvättar folk med lögner. Speciellt sitt eget folk. Propagandamaskinen är i fullfart och Vita huset släpper bilder på Obama & grabbarna när de enligt vita huset "följer aktionen live ". Come on , Vi vet att detta bara är en bluff.

Det är väldigt skrattretande att se detta komma fram nu...

Ibrahim sa...

Jag läste en intressant artikel idag: http://english.aljazeera.net/indepth/features/2011/05/201156132839140238.html

Vad USA planerar vet vi nog inte ännu. Men något stort är det definitivt.