Politik och mellanöstern: Kriget mot moskéerna

12 juni 2009

Kriget mot moskéerna

Igår kväll angreps två moskéer i Pakistan. Minst 2 dödades och 32 skadades i attackerna. Och det här är inte första gången. Ett flertal moskéer har varit mål för terroristerna på senare tid. Och man undrar; varför?

Det är inte mycket snack om saken. Terroristerna vill destabilisera landet, och det är inte förvånande då George W. Bush bestämde sig år 2002 för att ta över Pakistan och 6 länder till. Nu är Bush borta, men de amerikanska generalerna sitter kvar. Till skillnad från andra muslimska länder är moskéer är ett särskilt mål för terroristerna i Pakistan. Är det för att många människor samlas i moskéerna, eller är det för att de helt enkelt vill avskräcka folk från att besöka moskéerna? Och slutligen, vad får terroristerna att angripa muslimer som ber i moskéerna?

En moské är en helig plats för en muslim. En moské är en plats där muslimer kan samlas och be till Allah tillsammans. När en terrorist, som antas vara muslim, angriper en moské skapar han mycket vrede, även om han är muslim. Och särskilt när han är en muslim. En moské är ingen plats för våld och blodspillan, men terroristerna verkar inte bry sig. Vad får muslimer att göra sånt? Men är dessa terrorister muslimer, eller pakistanier i överhuvudtaget?

I Libanon är 60 personer misstänkta för spioneri och som kopplas till terrordåden som ägt rum under de senaste 10-15 åren. Det landet som tränat spionerna är Israel. Syftet var att destabilisera Libanon för att göra det lättare att återockupera landet. Jag ser likheter med Pakistan, där USA är högst sannolikt inblandad i dessa attentat. Vi kan åtminstone skylla på CIA...

http://english.aljazeera.net/news/asia/2009/06/200961291943440839.html

6 kommentarer:

Iyad sa...

DEL 1- http://www.youtube.com/watch?v=4P7M5p0CNHc&feature=related

DEL 2-
http://www.youtube.com/watch?v=em4gbbOssnI&feature=related

Anonym sa...

Islamister är inget påhitt, det vet vi ju. Därför är det märkligt att de politiska bloggar ur muslimsk synvinkel jag läser inte gör särskilt mycket för att distansiera sig från dessa radikalister som kallar sig själva för muslimer.

Man kan börja med det, och sedan börja spekulera i vad utländska underrättelsetjänster har med attentaten att göra.

Iyad sa...

Jag är muslim och tar avstånd från alla attacker mot civila mål, vare sig de kommer från muslimer eller icke-muslimer. Men faktum kvarstår. De flesta attentat begås av olika underrättelsetjänster. Må hända med hjälp av olika såkallade "muslimer" som blivit mutade. Men de som ligger bakom attackerna är det jag talar om. Kolla bara på t.ex Libanon som gripit över 40 spioner som jobbar för israeliska underrättelsetjänster. Man har hittat flera kilo sprängmedel hos dessa spioner. Vad gör sprängmedel hos israeliska underrättelsetjänster inuti Libanon? Kan du svara på det?

Ibrahim sa...

Jag har inte träffat på några bloggar som stöttar al-Qaedister.

Anonym sa...

Distansierar sig sa jag, tar avstånd ifrån - är inte samma sak som att stötta.
Man ser samma fenomen på många högerextrema bloggar som bedyrar att "de inte alls är rasister", men som samtidigt försvarar rena nazistpartier indirekt genom sin retorik.

Ibrahim sa...

Nej, men du sa att du anser att vissa bloggare inte gör tillräckligt för att ta distansera från extremister. Som jag ser det är man med dessa extremister på samma sida om man inte tar avstånd från deras handlingar.