Politik och mellanöstern: Ny situation i Libanon och i Mellanöstern

12 november 2010

Ny situation i Libanon och i Mellanöstern

Till minne av martyrerna hölls ännu en ceremoni i Beirut igår. Varje år ägnas elfte november till att hylla de som dödades i kampen mot den sionistiska regimen Israel. Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah höll ett TV-sänt tal där han pratade om martyrerna och deras gärningar. Han gick senare in i debatten om den FN-sanktionerade internationella domstolen i mordet på Rafik al-Hariri, kallad STL.

I förra månaden bannlyste Hizbollah allt samarbete med STL efter en skandalös incident i Dahiye i södra Beirut. Två internationella utredare försökte då få tillgång till information om flertalet kvinnor inom Hizbollah från en gynekologisk klinik. Bråk utbröt och säkerhetspoliser kom till platsen för att skingra folkmassan.

Trots detta valde många ledare i Libanon att blint fortsätta stötta STL. Nasrallah avslöjade att STL samlade in geologisk information från hela Libanon för att senare överlämna all data till Israel, som är i krigstillstånd med Libanon. STL, och FN, är därför simpla spioner. Inget mer. Inget mindre. Många västerländska politiker i Libanon fortsatte dock att förneka denna fakta som presenterades av Hizbollahs ledare.

Igår verkade Hizbollah vara mer övertygad om att de, felaktigt, kommer att anklagas för mordet på Rafik al-Hariri. USA och Israel har pressat FN för att anklaga Hizbollah för mordet, och med tanke på generalsekreteraren Ban Ki-Moons senaste kommentarer i frågan har de lyckats få igenom sin agenda för att tryta Hizbollahs segrar över den sionistiska regimen i söder.

STL förväntas anklaga Hizbollah när de släpper sin rapport någon gång i nästa månad. Dock har vissa påstått att den kanske skjuts upp till i mars i nästa år. Det finns fortfarande de som tror att STL faktiskt kommer att ta hänsyn till det bevis som Hizbollah presenterat, där de anklagar Israel för mordet. Jag själv finner detta dock inte troligt. FN har korrumperats av sionisterna, och kommer att fortsätta motarbeta Hizbollahs och libanesernas rätt att försvara sig mot israeliska invasioner. Israel och USA vill att Libanon ska bli ett nytt Palestina. De vill att israeliska soldater ska kunna placeras på den östra gränsen där det är knappa 25 km till den syriska huvudstaden Damaskus. Libanons öde är därmed samma som Syriens.

När Condoleeza Rice talade om "Det nya Mellanöstern" mitt under 33-dagars kriget sommaren 2006 var det just detta som var tanken - att invadera Syrien samma år. "Det nya Mellanöstern" innebar för sionisterna det sista kriget i kampen mot motståndet mot Israel. Efter Syrien var det planerat att invadera Iran och göra slut på Islam som religion och som politisk statsskick. "Det nya Mellanöstern" var för sionisterna startskottet på Den nya världsordningen...deras världsordning. Men de misslyckades. 300 män med Hizbollahs flagg satte stopp för denna världsomspännande konspirationen.

När man förstår vidden av sionisternas planerande är det inte svårt att förstå varför de skickade "Fatah al-Islam" året därpå, och satte igång den 7:e maj incidenten 2008. När "Fatah al-Islam" till slut krossades, och de pro-sionistiska rebellerna i Beirut i maj 2008 greps hade Israel ett enda kort kvar att spela - den internationella domstolen.

De som är väl insatta i hur STL fungerar och i debatterna som ägt rum i Libanon, Israel och Syrien bör komma till slutsatsen att STL har blivit ett politiskt vapen som Israel använder. Israelerna försöker övertyga sig själva att Hizbollah mördade Rafik al-Hariri. Hizbollah lyckades ändå bevisa Israels skuld genom de spioner som gripits i Libanon under de senare åren. Men genom att repetera samma lögner om och om igen försöker sionisterna övertyga andra om att de är oskyldiga.

Hur som helst, STL och dess väntade utslag kommer inte att göra mycket skillnad. FN är sedan tidigare ogillad i den muslimska världen. Däremot är Hizbollah betydligt mer populär. Sayyed Hassan Nasrallah är den mest populäre ledaren i den muslimska världen, tätt följd av Ayatollah Khamenei, president Ahmadinejad och president Bashar al-Assad. De antisionistiska ledarna är alltså de mest populära. Även om STL anklagar Hizbollah för mordet på Rafik al-Hariri kommer detta utslag att fördömas i den muslimska världen. Ifall Hizbollah anklagas blir bilden av korruptionen inom FN ännu mer tydlig. STL:s utslag kan med andra ord innebära slutet för FN:s trovärdighet i den muslimska världen.

Israel kommer inte att anfalla Libanon. Det kommer inte bli ett nytt inbördeskrig i Libanon. Sionisterna har misslyckats. STL kommer att misslyckas. Vi kommer att få höra mer av "Hizbollahistan", vilket jag tror det var Jeffrey Feltman som uttryckte det så. Sionisterna har hotat och varnat libaneserna för att inte acceptera Hizbollah. Gör de ändå det, kommer "Israel att bomba hela Libanon" under nästa krig har israeliska arméofficerare sagt hotfullt. Men libaneserna är inte rädda. De vill faktiskt ha ett krig för att de är övertygade om att nästa krig är Israels sista. Araberna är idag övertygade om att Israels dagar är räknade. Det är Israel som försöker undvika krig, trots sitt paradoxala beteende då de hotar sina grannar på daglig basis. Men jag antar att sionisterna är vana med att hota...

Vi har en ny situation i Mellanöstern, något jag vill kalla för "post-STL", alltså 'efter STL'. Korruptionen inom STL har redan fördärvat utredningen av mordet på Rafik al-Hariri och de andra 20-talet civila som mördades i februari 2005 i Beirutvästerlänningar bombarderas med nyheter under krig och svälts ihjäl när inga krig pågår.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=161934&language=en

Inga kommentarer: