Politik och mellanöstern: Amerikansk tidning: "WikiLeaks' överenskommelse med Israel"

09 december 2010

Amerikansk tidning: "WikiLeaks' överenskommelse med Israel"

Den amerikanska tidningen veteranstoday.com avslöjade igår att organisationen WikiLeaks nådde en överenskommelse med Israel på en rad punkter, detta i syfte att försvara Israels oberäkneliga övergrepp. Tidningen skriver att WikiLeaks hade kunnat publicera flera dokument som hade bevisat Israels verkliga intentioner under de senaste åren. Många dokument har kopplingar till 33-dagars kriget med Libanon sommaren 2006 och massakern i Gaza-remsan under vintern 2008-09, kallad 'Operation Gjutet bly'. Överenskommelsen ska ha nåtts under ett möte i Genéve tidigare i år.

Det här stärker konspirationsteorierna om att WikiLeaks är en sionistisk organisation, sammanlänkad med AIPAC och terroristorganisationen Mossad. Det är mycket möjligt att Julian Assange medvetet förstörde bevis vad gäller mordet på den före detta premiärministern Rafik al-Hariri.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om Wikileaks har AIPAC och Mossad i ryggen, varför blir USA( Israels ända vän i världen) mest avslöjad och bortgjord? Varför bita handen som föder dig?

Ibrahim sa...

Sionisterna biter alltid sina bästa vänner. Det är så de fungerar. Sionisterna mördade ju 3.000 amerikaner för att få USA att anfalla Irak. Det gjorde de när Bill Clinton vägrade angripa Irak i slutet av 90-talet.

En till grej är att sionisterna nu vill att USA angriper Iran. USA vägrar igen. Dessutom har många sionister, bl.a. Rahm Emanuel, övergett Barack Obama. De är inte nöjda med hur han hanterat vissa situationer.

Teorin är att sionisterna angriper USA för att pressa den amerikanska ledningen. Sionisterna kan komma att hota med att släppa fler pinsamma dokument om Vita huset inte lyder. Om de redan inte gjort det.

Anonym sa...

OK, så slutsatsen blir:

1. Sekretess och slutenhet från beslutande och verkställande amerikansk makt = sionisterna konspirerar bakom stängda dörrar.

2. Öppenhet (om än ofrivillig, så till synes) från samma organ = sionisterna konspirerar inför hela världen.

I skrivande stund har 1269/251287 dokument gjorts offentliga enligt wikileaks.

Alltså, vad som än händer - sionisterna ligger bakom.

Ibrahim sa...

Så, Enligt Wikileaks har enbart ett drygt 1000 dokument publicerats. Vad hände med de resterande kvarts miljonen?

'Whistleblowers' är inget nytt fenomen. Men vad som är nytt är att nästan endast USA får ta hela smällen.

Anonym sa...

Du vet mycket väl att wikileaks valt att endast släppa ett fåtal dokument åt gången, av flera anledningar.

Sen är det väl föga förvånande att USA och några av dess bundsförvanter få "ta smällen" eftersom det rör sig om en amerikansk läcka, vad hade du förväntat dig annars?

Man kan inte utesluta det ena eller det andra. Men att låsa fast sig vid eller kategoriskt avfärda läckorna, beroende på vilken uppfattning man föredrar, är bara korkat.

Ibrahim sa...

Jag förstår inte vad som är problemet. Här har vi bra argument som säger att WikiLeaks samarbetar med Israel. Handlar detta enbart om åsikter?

Det finns rätt många organisationer som gör allt i sin makt för att skydda Israel. Oftast döljer de information, ibland sprider de felaktig information.

Anonym sa...

Det är som sagt en teori, inget argument, det skriver du ju själv.

Som sagt, det återstår cirka 250000 dokument, rimligen borde några av dem innehålla material som är komprometterande för Israel.

Ibrahim sa...

Du menar att allt detta grubblande över de senaste läckorna handlar enbart om en dryga 1.000 dokument. Jag undrar, när dessa 250.000 andra dokument släpps, kommer alla amerikaner få hjärtattack då?

Vad jag har sett har alla de omtalade dokumenten redan släppts, men många journalister orkar inte skumma igenom de, vilket jag delvis förstår. Många dokument innehåller inget av värde.

Det är en teori, och som andra vettiga människor brukar göra är även denna grundad på argument. Bara att läsa artikeln som jag länkar till.