Politik och mellanöstern: Israel planerar förändra UNIFIL:s jobbuppdrag

20 juli 2009

Israel planerar förändra UNIFIL:s jobbuppdrag

I ett nytt steg mot Hizbollah överväger Israel påverka och förändra UNIFIL:s uppdrag i Libanon. Idag är UNIFIL:s jobb att se till att FN:s resolutioner efterlevs och att inga väpnade konflikter startar mellan Libanon och Israel. Ett till jobb som UNIFIL fick efter det senaste kriget är upprensning av klusterbomber.

Enligt källor vill israeliska politiker att södra Libanon övervakas av västerländska underrättelsetjänster. Vi snackar om CIA och Mossad, de organisationer som är misstänkta för flest terrordåd i hela världen. Detta kan vara deras svar på gripanden av dussintals Mossadagenter i Libanon i våras.

Israels initiativ kommer i en tid av allt mer osäkerhet när allt fler experter förutspår nya krig. Hizbollah fortsätter skaffa sig nya vapen, vilket enligt israelerna motiverar IAF:s brott mot FN-resolutionerna. Och Hizbollah menar att de tänker skaffa mer vapen så länge som israelerna beter sig aggressivt. Att omvärlden samtidigt ignorerar Israels militära ambitioner ger Hizbollah legitimitet bland libaneserna, och folk världen över.

Just nu försöker USA och Israel sabotera bildandet av den nya regeringen i Libanon. Oppositionen och regeringspartierna har kommit överens på många punkter och mycket talar för stabilitet i framtiden. Men stabilitet är inget bra för sionisternas politiska ambitioner. De föredrar instabilitet och det lyckades de uppnå med bombdåden som ägde rum i Libanon tidigare. Men nu när den libanesiska säkerhetstjänsten gripit en stor del av Mossads agenter har Israel tappat kontrollen, vilket man nu försöker reparera genom att ändra i UNIFIL:s uppdrag.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=95495&language=en

Inga kommentarer: