Politik och mellanöstern: Miljondemonstration i Damaskus

12 oktober 2011

Miljondemonstration i Damaskus

Mer än en miljon människor samlades i Damaskus för att visa sitt stöd till president Bashar al-Assad. Demonstranterna tackade också Ryssland och Kina för att de lade sina vetorätt mot den senaste FN-resolutionen i Säkerhetsrådet, en resolution sedd som en orättvis sådan i Syrien.

Demonstranterna protesterade också mot "oppositionen" som kallas för "Syriens Nationella Råd", som bildades med stöd från Syriens fiender. Rådet opererar främst från Turkiet, som sedan flera månader tillbaka utnyttjat situationen för att föra USA:s Mellanösternpolitik, vilket helt och hållet bygger på att störta regimer som är fientligt inställda mot Israel.

Vi får väl se om de "opartiska" massmedierna i västvärlden uppmärksammar denna demonstration.

Det bör också noteras att israeliska vapen har beslagtagits av syriska säkerhetsagenter i närheten av Homs.

2 kommentarer:

zulqarnain sa...

Världen är sjuk!
Nu kommer USA med sina anklagelser mot Iran, dem har arresterat en person och plötsligt har man konkreta bevis gällande Iran.
Inte nog med det, dem anklagar att Iran skulle exportera en ton opium till Mexko som om Mexiko inte har tillräckligt med knark.
Är det inte lättare och importera från gyllne triangeln?

Ibrahim sa...

Anklagelserna mot Iran är 100% politiserade. Varför skulle Iran mörda saudiska ambassadörer? De har inte ens motivet. Dessutom har Iran själv problem med droger i sitt eget land, något man satsat stora summor på för att stoppa.