Politik och mellanöstern: Islamister beskylls för Israels brott?

03 juni 2010

Islamister beskylls för Israels brott?

Jag som tänkte fortsätta skriva om Israels makabra envishet angående dess angrepp mot hundratals aktivister på internationellt vatten blev chockad av att läsa en artikel på DN.se - där man påstår att några islamister "hade hoppats på att israelerna skulle låta sig provoceras till okontrollerat övervåld". Islamisterna i fråga är den turkiska organisationen IHH som skickar bistånd till närmare 40 länder runt om i världen.

Jag tänkte i stället skriva om begravningen av de turkiska aktivisterna...

Organisationen IHH må ha varit relativt okänd i många kretsar fram tills på måndag tidigare i veckan. Det rättfärdigar ändå inte stämplingen av organisationen som just nu sker. Ingen kan väl hoppas på att någon av sina egna ska dö utan någon som helst anledning. Dock tror de allra flesta muslimer på martyrskapet, d.v.s. de är redo att dö för en viktig sak. Men det är inte samma sak som självmord, vilket DN kanske vill påstå.

Som jag tidigare konstaterat är det trendigt att "hata" islamister. Det var lika mycket trendigt att misshandla judar på 30-talet. Det är en sådan värld vi lever i, tyvärr. Det som är synd och tråkigt är att det finns de människor som försöker vända på hela situationen. De har tröttnat på att Israel får kritik (vilket den förtjänar). Så, de tar till olika metoder, en av de hatet mot islamister.

Dessutom försöker DN dra en koppling mellan IHH och al-Qaida, vilket Israel gjorde redan i förra veckan. Med detta försöker skribenten alltså rättfärdiga Israels agerande på medelhavet i måndags. Ni som undrar, fundera lite över varför al-Qaida fortfarande är tyst. Ni ser, al-Qaida bryr sig inte när muslimer dör. Och de bryr sig definitivt inte om att delta i stormen mot Israel. Al-Qaida hotar muslimer, men aldrig sionister. Det är så de fungerar.

Från måndags till på onsdag var det bara privatpersoner som kunde försvara Israels piratverksamhet. Inga politiska partier och organisationer kunde göra detsamma, just för att de alla vet att Israels agerande bröt mot internationella lagar. Nu när det börjar lugna ner sig kan organisationer (plus företag och politiska partier) vara mer tveksamma. Inom någon vecka lär vi se fler tidningar försvara Israel. Ni som levde under operation "Gjutet bly" inser nog snart att historien repeterar sig rätt så ofta.

Dessutom "tvivlar" allt fler människor på att fred i Mellanöstern är möjlig. Varför det? Israels terror gör det lättare att skapa fred i Mellanöstern. Alla ser ju vad som händer! Visserligen är massmedierna fortfarande korrupta, men många har ju Internet hemma. För varje dag som går, kommer freden allt närmare. Men våga inte tro på en tvåstatslösning. Israels envishet gör det omöjligt. I dagsläget är endast ett förkrossande krig den enda möjligheten. 34-dagars kriget sommaren 2006 måste repeteras för att Israel ska placeras i ett hörn.

DN om IHH:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiska-islamister-ser-attacken-som-en-seger-1.1115969

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade på Studio 1 i P1, och där framgick det klart att medlemmarna i IHH ansåg att Israel skulle utplånas. Rekommenderas att lyssna på

/Markus

Ibrahim sa...

Sa medlemmar ur IHH att de vill utplåna Israel?
Jag förvånas över att någon blir förvånad när någon säger sådant.