Politik och mellanöstern: USA ger Israel grönt ljus att angripa Iran

24 juli 2010

USA ger Israel grönt ljus att angripa Iran

Kongressen röstade för resolution 1553 och har därmed valt att ge Israel fullt stöd, d.v.s. även stöd för en militär attack.[1] Det här är knappast förvånande, men det är en klar upptrappning som egentligen inte behövs.

Samtidigt verkar en strid blossa upp mellan president Ahmadenijad och president Medvedev. Den iranske presidenten har anklagat sin ryske kollega för att gå fiendens ärenden.[2] President Medvedev varnade för världen att Iran snart kan bygga en eventuell atombomb, vilket Ahmadenijad ser som ett sätt att rättfärdiga orättvisa sanktioner mot landet. Det finns fortfarande inga bevis på att Iran bygger kärnvapen. Därför är Medvedev uttalande oroande.

President Ahmadenijad har också avslöjat att Israel har bestämt sig för att angripa två av Irans allierade i Mellanöstern.[3] Analytiker tror att de länderna är Syrien och Libanon. Israeliska politiker och generaler har redan talat om ett krig senare i år. Det amerikanska stödet verkar komma precis i tid...

1) http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=136016§ionid=351020101

2) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=147590&language=en

3) http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=135975§ionid=351020101

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=147592&language=en

1 kommentar:

Senuoy sa...

Obama börjar bli mer bekymrad över att han inte lyckats störta Ahmadinejad dem här åren som gått. Det här är vad Brezinsky inte ville ha från första början men kanske nu måste bomba Iran.


Tarpley.net för lite mer info.