Politik och mellanöstern: Ny artikel visar tydligt vidden av islamofobiska provokationer

23 juli 2010

Ny artikel visar tydligt vidden av islamofobiska provokationer

Artikeln "Är vi beredda att älska juden och muslimen" skrevs av 4 kristna svenskar och publicerades idag på DN.se. Det tog inte lång tid innan reaktioner strömmade in, i form av blogginlägg och kommentarer på själva artikeln. Många av reaktionerna är positiva och visar att det finns de människor som är toleranta, men det finns även negativa kommentarer.

Jag kunde redan efter en kort snabbläsning av några av kommentarerna komma fram till slutsatsen att det är islamofober som provocerar fram bråk här i Sverige. Det är dessa extremister som söker våldsamma konfrontationer, inte med judar utan med muslimer. Jadå, dessa extremister har utelämnat judarna och fokuserat enbart på muslimerna.

Jag vill att alla studerar dessa kommentarer som publicerats. Det är också väldigt viktigt att veta att det finns de som utgör sig för att vara en nationalist, kristen, muslim, ateist etc i syfte att smutskasta den gruppen man utger sig för att tillhöra. Tidigare idag läste jag att en synagoga i Malmö har angripits. Jag är 100% övertygad om att det är sionister som ligger bakom attacken. Varför valde förövarna Malmö? Ta en kopp te och fundera gärna på det.

Dessa extremister försöker skapa splittring i Sverige. De motiverar splittringen med att muslimer "inte hör hemma" här. De har fel. Att hundratusentals muslimer lever i harmoni här i Sverige är beviset på det. De muslimer som begår brott ska bestraffas med samma metoder som andra lagbrytare bestraffas med. Alla extremister ska fördömas, även de som vill påtvinga sina ideal på muslimska kvinnor!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Israels krig mot sanningen utövas genom olika typ av vapen (bl.a. Bonniers medier&uthyrda kriminella liksom civilt-iklädda Mo$$ad's eXpo staff&co) fortsätter helt cyniskt på svensk mark också. Judar massakrerar förtryckta samhällsklasser; eliminerar hederliga människor över hela världen. Oberoende karaktärer lever under förödande faran av den performerade sionistiska imperialismen... Hela världen förvandlas till ett ockuperat Palestina och det är mänskligheten största prov att tillintetsgöra detta tvåbenta odjuret eller förslava i evigt! Det är detta helt konkreta inferno-likartade sanna världsomfattande Holocaust som angår alla individer!

Mvh.
Malin Gunnarsson

Carl Siebing sa...

Fantastiskt. Jag insåg nog inte förrän nu hur rasistiskt hela vårt avlånga land är. Det verkar som om folk har missat att ordet "respekt" i artikeln använts som respekt för ALLA människor mot ALLA människor, inte att "vi" kristna enbart ska respektera Islams eller Judendomens riter och kulturer. Vår är normen, deras är minoritetens kultur och det är hemskt intressant hur detta rör om i getingboet. Jag håller med dig Ibrahim, och jag är rädd att jag nu måste lyfta på mattan för att se den rasism som så tydligt finns bland våra medmänniskor. Tack för ditt insiktsfulla inlägg. Det var upplyftande att läsa.

Ibrahim sa...

Tack för era inlägg.

Adolf Hitler rättfärdigade sitt krig mot kommunister och judar med en falsk flagg operation. Han lät bränna ner den tyska riksdagen för att senare lägga skulden på landets fiender. Falska flagg operationer är sionisternas primära vapen.

Jag tror inte rasism är så vanlig här i Sverige. Däremot frodas islamofobi väldigt bra. Här i Sverige låter man inte sig påverkas av hat mot etniska grupper, men en ny form av hat har växt fram tack vare den europeiska självgodheten, d.v.s. att man ser ner på andra folkgrupper, i synnerhet muslimer. Det finns också en omotiverad rädsla för immigrerade muslimer.

Om vi ska utveckla Sveriges framtid väl måste debatternas utformningar också förändras. Dagens debatter är allt för isolerade. Även muslimer måste få inkluderas in i debatterna på samma villkor som andra. I synnerhet de muslimska kvinnorna som bär slöja. I stället för att tvinga in folk i försvarsposition bör debatterna vara utformade på så sätt för att hämta ut information på ett rättvist och respektfullt sätt. Dessutom är det dags att folk slutar vara rädda för att stämplas som antisemiter, och våga diskutera Israel och dess sympatisörers maktposition i landet.

Iraq-Lena sa...

Tack för en väl nyanserad tolkning av DN:s artikel och de reaktioner kommentarerna väcker. Nyttigt att se vilka fobier som florerar här. Jag tror som du att de inte representerar så många. Men dessvärre är de så enfaldiga och i många fall elaka att det tystar många andra.
Jag tror mera på en samhällssyn som inkluderar olikheter än en som exkluderar allt som inte faller de flesta i smaken. Självgodhet var rätt ord. Den självgode exkluderar allt han inte för egen del tysker smakar gott och rättfärdigar det med att hänvisa till sina egna mänskliga rättigheter. Problem och elände parkeras hos någon annan och/eller någon annanstans. Vi ska vidga gränserna, både de på insidan om oss och de på utsidan.

Bianca sa...

Jag vet inte vilket hål du kröp ut ifrån, men att tycka att det är uppmuntrande att kvinnor skall bära slöja, verkligen? Det är tragiskt med kvinnoförtryck, mycket värre än religionsdebatt för det drabbar 50% av befolkningen. Därför är det svårt att stötta någon som helst religion då de allra flesta religioner går ut på att kvinnor skall stanna hemma och föda barn. Trevligt hörru, jävligt trevligt.

Björn Nilsson sa...

Jag undrar om Malin Gunnarsson är riktigt klar i knoppen och om det i själva verket är någon som heter något annat som skrivit detta. Någon som inte har svenska som modersmål och därför skriver en del konstiga, delvis obegripliga, saker. Är det månne någon av figurerna som annars håller till på Mohamed Omars blogg som varit inne här? Åtminstone en av dem uppträdde under flera namn minns jag.

Dessutom är det en upprapning av det gamla struntpratet om att judarna försöker ta över hela världen. Det här luktar illa!

Ibrahim sa...

Iraq-Lena.

Dessa extremister är som sagt rädda för andra livsåskådningar, i synnerhet Islam. Om vi ska förbättra situationen i Sverige är det i första hand dessa extremister som måste ändra på sig. Som det ser ut idag kommer fler muslimer bosätta sig i Sverige. Därför kommer den muslimska gruppen bli större och därför kräva rättvis representation i politiken. Men samtidigt vill de islamofobiska extremisterna minska muslimernas representation. Islamofobernas "demokrati" är mer känd som diktatur i internationella kretsar.

Bianca.

Förklara gärna hur det är "förtryckande" att uppmana kvinnor bära slöja. Är det också "förtryckande" att uppmana de utbilda sig och skaffa barn? Uppmaning är inte som tvång. Och det är absolut inget fel med att uppmana kvinnor bära slöja. Många icke-muslimer får för sig att muslimska kvinnor har tvingats, och därför bekämpar något som egentligen existerar isolerat, d.v.s. i ett fåtal hem. En del kvinnor har blivit tvingade, men inte alla.

Björn Nilsson.

Ingen här får uttala sig på ett rasistiskt och icke-tolerant sätt. Därför avvisar jag sådana kommentarer. Men jag ser inte hur Malins inlägg är fel. Iofs drar hon alla judar över en kant. Men tar man hänsyn till ledare och massmördare under 1900-talet upptäcker man faktiskt att många av dessa var judar. Historiker och politiker vill inte erkänna detta för att de är rädda. Men varför är de rädda? Sionisterna har den yttersta makten i världen, och vilken religion dominerar i den ideologin? Just det.

Det är väldigt viktigt att man tar hänsyn till att det finns fredliga judar. Malin skrev inte "alla judar". Massmedier brukar skriva "muslimer ligger bakom självmordsdåd". Är det inte samma sak i så fall?

Björn Nilsson sa...

Hela världen förvandlas till ett ockuperat Palestina och det är mänskligheten största prov att tillintetsgöra detta tvåbenta odjuret eller förslava i evigt! Detta är en moderniserad version av vad antisemiterna predikat hela tiden och deras motivering för fördrivningar och massutrotningar. Det står ju faktiskt "tillintet(s)göra"! Det är otäckt, och jag tror inte det är någon "Malin" som skrivit det.

Björn Nilsson sa...

PS. Jag gjorde en sökning, och det verkar som samma text av "Malin" finns på åtminstone två andra ställen på nätet. Det luktar nättroll. DS.

Anonym sa...

"Tidigare idag läste jag att en synagoga i Malmö har angripits. Jag är 100% övertygad om att det är sionister som ligger bakom attacken."

Haha, ni muslimer förnekar er aldrig. Man ska tycka synd om er, men samtidigt kastar ni så mycket dynga ni bara orkar på judar. Först blir judarna i malmö trakasserade av dina gelikar och sen har du mage att säga att judarna (sionister är ju bara en mer politiskt korrekt omskrivning) skulle bombat sin egna synagoga. Man kan ju undra vart den här fullständiga övertygelsen kommer ifrån när inget pekar på att de föreligger så som du tror att det föreligger. Kanske omständigheter som ligger utanför bombning mot synagogan i fråga? Omständigheter såsom några klassiska konspirationsteorier som att det är judarna som står för allt ont i den här världen. konspirationsteorier som idag är klart vanligast bland just muslimer, såna som du. Nej du, såna som du gör bara att man ogillar muslimer ännu mer. Islamofobi? Nej, snarare en väldigt rationell rädsla för er sjuka, vidriga och aggressiva religion. /Danne

Ibrahim sa...

Är det inte dags att lägga ner judehysterin? Får man inte ens säga "sionist" utan att bli påhoppad av 'nyttiga idioter'? Dessutom är det DU Danne som är rasist och islamofob. Jag har åtminstone medgett att det finns judar som är på vår sida. Men islamofober vägrar inse detta. Ignorans och idioti i kombination med pro-sionism skapar världens allra värsta människoavskum genom tiderna. Man måste vara försiktig...

Det bevisades för inte så länge att sionister låg bakom "muslimska" demonstrationer som krävde sharia lagar i Storbritannien. Jag tror att samma organisation ligger bakom attacker mot synagogor världen över.