Politik och mellanöstern: 60-tal sionister angrep palestinsk by

29 april 2010

60-tal sionister angrep palestinsk by

Ett 60-70 tal illegala bosättare angrep den palestinska byn Huwwara söder om Nablus. De angrep hem och satte eld på träd och gårdar. De israeliska soldaterna ville inte stoppa extremisterna.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=135533&language=en

4 kommentarer:

Sthlm sa...

Ljug inte.

Ibrahim sa...

Ljuger?
Några israeliska bosättare protesterade mot den israeliska polisen genom att angripa palestinier.

Skrev jag fel?...

Sthlm sa...

Du påstod att polisen inte ingrep. Det var en lögn. Upploppen, som slogs ned av polis, orsakades just av att polisen dessförinnan inte hade ingripit mot arabiska angrepp och inte rivit illegala arabiska hus. Utan bara attackerade israeliska hus och familjer.

Ibrahim sa...

Jag skrev att de israeliska soldaterna vägrade att ingripa. Palestinierna klagade på att bosättare fick förstöra palestinsk egendom helt fritt.

I artikeln som jag länkade hit stod det klart och tydligt att bosättarna gjorde det just för att den israeliska polisen grep ett antal bosättare tidigare!

Aldrig hört talas om israeler som angriper israeliska hus. Det är en omöjlighet, eftersom dessa bosättare är extremister och alltid ger sig på palestinier när de känner för det. För bara någon vecka sedan angreps en moské av dessa bosättare. Som vanligt valde massmedier att ignorera nyheten.