Politik och mellanöstern: Clinton respekterar inte rätten till självförsvar

30 april 2010

Clinton respekterar inte rätten till självförsvar

De påstådda leveranserna av Scud-missiler fortsätter skapa debatt. USA började visa tveksamhet inför påståendena och valde att ignorera Israels anklagelser, just för att USA försöker behålla sina relationer med Damaskus. Men Hillary Clinton varnade igen att Syriens leveranser av vapen till Libanon skapar "obalans" i Mellanöstern. Det är ju inget nytt. USA:s definition av "balans" är att bara Israel har vapen. "Obalans" innebär att även Israels fiender har vapen.

En FN-medarbetare, Terje Roed-Larsen (arbetade med resolution 1559) fortsätter att klaga på relationerna mellan Beirut och Damaskus. Även han är rädd för Hizbollahs allt mer avancerade vapen. Vad som pågår är alltså en sionistisk komplott, i syfte att rättfärdiga ett israeliskt angrepp på Syrien och Libanon. Det är ju alltid så det börjar. Några nyckelord för att hjälpa er: Irak, 2003 och anklagelser om massförstörelsevapen.

Det som intresserar mig mest är att det aldrig diskuteras om Israels vapen. När kärnvapenanläggningen i Dimona avslöjades på 80-talet försökte man rättfärdiga Israels kärnvapen genom att ta upp den "arabiska faktorn". Genom att måla upp de gränsande arabiska nationerna som mordlystna judeförföljare får man lättare med sig okunniga lyssnare. I sådana fall noterar man extra noggrant att Israel är en "judisk" nation, snarare än att vara ärliga och bara säga att Israel är en sionistisk stat.

Vi lever i en värld där araber inte får ha vapen. Iran får inte ha kärnvapen, även när Iran är ett av de få länder som är mest fredliga. Men det är så det fungerar. Västvärldens agenda är inte att sprida frihet och mänskliga rättigheter till övriga världen. Dess agenda är att garantera Israels militära hegemoni. Därmed är det västvärldens viktigaste uppgift att motarbeta upprustning i alla länder i Mellanöstern förutom i Israel.

Jag har också nya misstänkta i mordet på Rafik al-Hariri. För bara ett par år sedan klagade man bara på Irans leveranser av vapen till Libanon. Men nu när relationerna mellan Libanon och Syrien förbättras, försöker ledare i västvärlden sabotera de. Jag skulle inte bli förvånad om UNIFIL fick en ny uppgift; att stänga gränsen mot Syrien...

http://english.aljazeera.net/news/americas/2010/04/20104306378904582.html

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=135679&language=en

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/Larson-Resolution1559-HN-129170892247235308.htm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sluta fjäska för svenskarna. Du snackar skit om Saudiens Wahhabism, fast du vet att Europer hatar även Iransk Shia och alla annan form av Islam.

Ibrahim sa...

De flesta svenskar vet nästan inget om Islam, så jag gör min sak och försöker lysa upp de båda "grenarna" - Saudi Arabien med wahhabism och Iran med "shiism".