Politik och mellanöstern: Iran vill ha en ny organisation för kärnenergi och kärnvapen

17 april 2010

Iran vill ha en ny organisation för kärnenergi och kärnvapen

Idag drog Irans egna möte om kärnvapen- och kärnenergi-frågorna igång i Teheran, som svar på att de inte bjöds in till den i Washington DC tidigare i veckan. President Mahmoud Ahmadenijad började med att anklaga USA för att ha monopoliserat rätten till kärnenergi och kärnvapen. USA är det enda landet i världen som har använt kärnvapen mot civila mål, men försöker ändå diktera andra länders rätt till kärnvapen, och i vissa fall även civil kärnkraft.

IAEA styrs och kontrolleras av USA, anser Ahmadenijad. Detta kan bero på att FN tvingas ta order från USA eftersom landet bistår med mest ekonomiskt stöd till organisationen och dess organ. Men dubbelmoralen angående Irans kärnprogram och Israels kärnvapen har resulterat i att Iran har fått nog av hur internationell politik förs av USA. Vad som behövs, säger Ahmadenijad, är en ny organisation som verkligen tar an uppgiften med att förhindra spridning av kärnvapen, och för att se till att de skrotas. Ahmadenijads mål är en kärnvapenfri värld.

Mötet i Washington DC har visat sig vara ett sätt för USA att lägga beslag på hela kärnfrågan internationellt sett. Dessutom försöker enligt rykten den verkliga makteliten (alltså, den som styr presidenter och statsministrar) ta kontroll över världens kärnkraftverk i syfte att monopolisera framtidens energi och därmed kontrollera hela planeten. Priserna på fossila bränslen har stigit kraftigt under de senare åren, så denna elit siktar på att kontrollera kärnkraftverken när världen börjar gå över till att försörja sig på kärnkraftsenergi.

Iranierna har lyckats att bli av med denna elit, vilket förklarar den massiva kritiken som riktats mot landet. Dessutom handlar det om att skapa fred i Mellanöstern, där Israel inte tillåter detta. Med sina hot, apartheidlagar och massmordspolitik har de bränt ner Mellanöstern för länge nu. IAEA:s misslyckade försök att hantera Israels kärnvapen förstärker bara FN:s misslyckanden med att säkra palestiniernas grundläggande rättigheter. FN och IAEA har blivit korrupta av dubbelmoralens politik och dekadensen i väst, och mötet i Teheran idag kan komma att hjälpa världens länder bilda bättre internationella organisationer för bevarandet av världsfred och välstånd.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/04/201041762943810423.html

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=133785&language=en

Inga kommentarer: