Politik och mellanöstern: Dubbelmoral i miljöforskning?

17 april 2010

Dubbelmoral i miljöforskning?

När vi människor släpper ut giftiga ämnen kallas det "global uppvärmning". När en vulkan kastar ut giftiga ämnen, hotar en "global nedkylning" istället. Det är vad vi har indoktrinerats med under de senaste dagarna, i samband med vulkanutbrottet på Island.

Jag har sedan miljödebatten tog fart på allvar 2006 arbetat på en egen teori. Den är inte av akademisk kvalitet och har inte resulterat i några bra och konkreta svar. Men min teori ifrågasätter forskares påståenden om att våra utsläpp stärker växthuseffekten (alltså värmer upp jorden). Varför skulle inte våra utsläpp istället reflektera bort solljuset, och därmed sänka jordens medeltemperatur?

I en intressant artikel på aftonbladet verkar man nu hoppas på att fler vulkaner ska få utbrott "för att reparera människans skador på jorden", men de tänker i överhuvudtaget inte på att vulkaner släpper ut betydligt giftigare ämnen än vad de flesta bilar gör. Om fler vulkaner spottar ur sig aska kan den dödliga asteroiden som slog ut dinosaurierna för 65 miljoner år sen överskuggas. Men det skiter man i. Det är viktigare att bevara jorden (utifrån miljöextremisternas perspektiv) än att skydda de boende på denna planet. Att tusentals människor nu riskerar att dö p.g.a. utbrottet på Island nämner man inte. Välkommen till dagens värld, där ditt liv betyder ingenting i makthavarnas ögon.

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/joachimkerpner/article6971573.ab

Inga kommentarer: