Politik och mellanöstern: USA vägrar kliva av krigsstigen - för Israels skull

20 april 2010

USA vägrar kliva av krigsstigen - för Israels skull

Med Irak- och Afghanistankrigen som ligger som svarta moln över den amerikanska huvudstaden, och med kostnader för krigen som avskräcker alla nationer, fortsätter USA stå på sina knän inför Israel.

I Washington DC kallades den syriske diplomaten Zouheir Jabbour för att svara på misstankarna om att Syrien levererat Scud-missiler till Hizbollah. Samtidigt påstår en rapport om att planerna på att anfalla Iran har "uppdaterats". I och med det, fiende-förklaras Iran, Syrien och Hizbollah bara för att Iran vill bli självständig, och Syrien och Hizbollah till skillnad från större delen av världen faktiskt bryr sig om att bygga ut Libanons försvar. Allt för att tillfredsställa israelerna.

Återigen är vi vittnen till varför USA är världens mest hatade land, bortsett från Israel. Det här händer om och om igen, och jag anser att massmedierna inte tar upp frågan på allvar. Vad tjänar det amerikanska folket på att demonisera tre länder till?

Det är just USA:s villkorslösa stöd till Israel som tvingat länder i Mellanöstern att rusta upp sig. Efter den Islamiska revolutionen i Iran 1979 upplevde det iranska folket att de behövde söka vänskap på andra håll, och bygga sina egna vapen. Och det är just den Islamiska revolutionen som har definierat den sionist-kontrollerade västvärldens hat mot den Islamiska världen. Med ockupation. Med krig. Med terror. Och med elände.

Både Hizbollah och Syrien nekar till anklagelserna om leveranser av Scud-missiler. Hizbollah har redan betydligt mer avancerade missiler. Men även om Hizbollah har sådana missiler, varför bryr USA sig? Jo, för Israel.

Vad USA och Israel vill ha är en försvarslös Mellanöstern. Om sionisterna vill inta Damaskus idag, ska de kunna göra det redan imorgon. Israelerna var väldigt tillfredsställda när de lyckades inta Beirut på 6 timmar under invasionen 1982. 24 år senare, klarade de inte ta sig 17 meter in i södra Libanon på hela 34 dagar. Den första pansarvagnen som passerade gränsen bombades 17 meter bortom gränsen. Och där stod den, utbränd, när kriget var över en månad senare. Så, att Hizbollah skaffar sig nya och mer avancerade vapen är en het potatis för de armégeneraler som inte längre får uppleva seger.

Israel har insett att de förr eller senare kommer att tvingas gå med på arabernas villkor. För så länge det är krig kommer araberna att beväpna sig upp till öronen, och till och med använda sina vapen i krig... och som får allt mer slagkraft. Israelerna har insett att om de ska vinna krig behöver de världen med sig och i synnerhet USA, som trots de ödeläggande kriserna fortfarande har en stor och välutvecklad armé.

Barack Obama verkar förtjäna sitt fredspris trots allt. Hans land dras in i den allt djupare politiska krisen, och han kan inget göra åt saken... för det är Netanyahu & Co. som är de verkliga makthavarna i Vita huset.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=134162&language=en

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=134182&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=134243&language=en

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket fint och väl reflekterat text broder Ibrahim.

Ibrahim sa...

Tack!