Politik och mellanöstern: Organhandel avslöjad i ockuperade Palestina

08 april 2010

Organhandel avslöjad i ockuperade Palestina

Totalt greps 6 israeler misstänkta för organiserad organhandel i norra ockuperade Palestina. De greps efter det att den israeliska polisen fått in klagomål. Vad innebär det för den israeliska regimen? I slutet av sommaren ifjol blev anklagelser om israelisk organhandel en världsnyhet. När aftonbladet publicerade den ökända artikeln valde israeler och pro-sionister att gå till angrepp mot artikelförfattaren och aftonbladet.

Den taktiken användes för att försvaga kritikerna och de som uppmanade internationella organisationer att undersöka anklagelserna. I december samma år avslöjades en pågående organhandel i ockuperade Palestina. En israelisk läkare erkände [1]. Den gången var det dock lite tystare i medierna. Kanske var de rädda för att bli anklagade för att vara antisemitiska. Hur som helst var de inte lika intresserade av den nyheten.

Drygt 3 månader senare blir 6 personer alltså gripna i en ny organhärva. Att det senaste gripandet måste vara extra jobbigt för den israeliska regimen kan vi alla vara överens om. Hur ska Israel kunna försvara sina ideal av ockupation, apartheid och terror mot palestinierna när organhärvan bara växer? Hur djup går den? Når den ända fram till eliten?

Organhandeln i ockuperade Palestina kommer att kasta nytt ljus på den sionistiska ideologin. De flesta känner nog inte till deras syn på "Goyim", alltså att människor behandlas och ses som djur för att de är icke-judar. Att sionisterna tillåter en så inhuman politik mot icke-judar är oacceptabelt, men har accepterats länge här i Europa. Kanske helt omedvetet. Men en sak är klar. Numera råkar jag väldigt sällan på de som påstår att Israel är en demokrati. Deras löjliga försök att rädda en terroristregim har varit förgäves. Vad sionister har lärt sig under de senare åren är att man inte kan komma undan sanningen hur länge som helst. Dags att våra politiker också inser detta...

1) http://archive.arabnews.com/?page=4§ion=0&article=129893&d=20&m=12&y=2009

Påminnelse från december ifjol:
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/12/2009122161551898444.html


Mer om gripandet:
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1161405.html

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/organhandel-avslojad-i-israel_4535811.svd

Inga kommentarer: