Politik och mellanöstern: FN ställer sig på Israels sida, vill se ett krig i Mellanöstern

05 augusti 2010

FN ställer sig på Israels sida, vill se ett krig i Mellanöstern

Två dagar efter skottlossningen vid gränsen mellan Libanon och ockuperade Palestina säger FN att israeliska trupper inte gick över gränsen strax innan konflikten startade.[1] FN ställer sig alltså på Israels sida, trots att apartheidregimen i söder bryter mot resolutionerna varje dag. Samtidigt valde det israeliska luftvapnet att skicka in flygplan över Libanon, där de hånade byborna i Nabatiye-regionen genom att genomföra låtsas räder.[2]

Samtidigt har flera ministrar i Beirut startat en kampanj i syfte att väcka världens uppmärksamhet om de israeliska provokationerna.[3] Israelerna söker samtidigt stöd från i synnerhet USA och Frankrike då de anser att den libanesiska armén gjorde fel i att använda avancerade vapensystem mot de israeliska trupperna i tisdags.[4] De vill att den libanesiska armén ska döda sina egna landsmän, som den egyptiska armén brukar göra.

Striden i tisdags överraskade hela sionistsamfundet, då Hizbollah inte lät sig luras av provokationerna och då den libanesiska armén slog ner den israeliska aggressionen med järnhand. Libanon har vid dussintals tillfällen anmält Israels provokationer, men utan resultat. Det verkar vara så att omvärlden inte orkar ta tag i Israels psykotiska problem, utan hellre vill se en repris av 33-dagars kriget.

1) http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/08/20108415406224759.html

2) http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129254780558738678.htm

3) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=149138&language=en

4) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=149150&language=en

Inga kommentarer: