Politik och mellanöstern: Ny "galen pastor" och religionskriget

27 augusti 2010

Ny "galen pastor" och religionskriget

Aftonbladet skriver om en "pastor" som tänker bränna flera exemplar av Koranen på en bokbål. Samtidigt överdriver aftonbladet de eventuella reaktionerna från den muslimska världen. Jag tror också att många muslimer kommer att bli arga. Och jag tror att al-Qaida och andra fanatiker kan komma att fortsätta hota genomföra terrordåd i västvärlden p.g.a. denna pastorn. Men fanatikerna brukar alltid vara ensamma.

Detta är en klar provokation. Jag har aldrig hört talas om någon som bränt hundratals exemplar av Bibeln, antagligen för att ingen är så dum för att göra det. Men liksom Lars Vilks, som faktiskt skrev en bok om hur man kan bli känd på 3 dagar, finns det tydligen fler människor som vill synas i TV-rutan. Räcker det inte längre med att söka till 'Big Brother'?..

Många har kritiserat oss muslimer för att "vägra låta bygga kyrkor i Mecka". Saken är att, inga muslimer har någonsin krävt att få bygga moskéer i Vatikanstaten. Så, kristna och muslimer har ändå rätt så bra relationer. Det bor kristna i nästan alla arabiska länder, om inte i alla. Att därmed försöka skapa splittring mellan de två religionerna är allvarligt. Jag tror (och vet) att politiska intressen ligger bakom dessa försök.

Så, nu vill en pastor i delstaten Florida bränna böcker på bokbål. Antingen är Florida en stalinistisk regim eller så verkar det finnas ett intresse, både på delstatsnivå och på federal nivå, att inte sätta käppar i hjulet för denna fanatiker. Visst är det mer intressant att sprida falska rykten om 'Cordoba initiativet', som vill bygga ett islamistiskt center för New Yorks muslimer? Fler och fler människor verkar delta i dessa hetskampanjer mot världens muslimer. Inte minst aftonbladet som tror att det sionistiska al-Qaida kommer att bomba västvärlden. Minns ni när al-Qaida senast genomförde ett attentat här? Al-Qaida, liksom USA, EU och Israel har ett intresse av att mörda muslimer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article7684171.ab

Inga kommentarer: