Politik och mellanöstern: Ahmadenijads FN-tal den 23 September

03 oktober 2008

Ahmadenijads FN-tal den 23 September

Tittade igenom några videoklipp från FN-mötet från förra veckan och hittade Ahmadenijads tal. Börjar tycka att han är smart och att han egentligen är en bra man. Hatet mot honom kan inte motiveras. Det sägs att Iran är en totalitär regim som förtrycker sitt eget folk och bla bla bla, men jag känner många iranier som säger att det inte är så. Jag börjar tro att hatet mot den islamiska republiken i Iran är bara rent hat, och inget mer än det.

Det Ahmadenijad säger har redan bekräftats. Terrorismen sprider sig, de kriminella ledarna vill bara ha mer makt och vi genomgår en period med många förändringar, både bra och dåliga sådana. Jag fick höra att hans tal var "banbrytande" och att det har slagit hårt mot Bushadministrationen och FN:s trovärdighet, och det är det verkligen.

Del 1
http://www.youtube.com/watch?v=bvMDMblSIsw

Del2
http://www.youtube.com/watch?v=OmzeXHqxrVE&feature=related

Del3
http://www.youtube.com/watch?v=H-sKSjr69PM&feature=related


Det som gör hans tal så starkt är att västerländska ledare är fulla av dubbelmoral, som t.ex. sanktionerna mot det demokratiskt valda Hamas och acceptansen av israelernas fortsatta terrorverksamhet mot Palestina och de arabiska grannarna. I en värld som uppmuntrar demokrati, frihet och de mänskliga rättigheterna kan länder som Israel inte existera. Dessutom bör Hamas valvinst respekteras, då Hamas är vad det palestinska folket valde, som ett svar på israelernas fortsatta aggressioner Att ledare i väst förväntar sig att palestinier inte väljer militanta partier efter 60 år av terror, förtryck, apartheid och total isolation från övriga världen är verkligen korkat.

Jag tycker att det är värt att lyssna på hans tal, det är det bästa jag hört från FN sen 1971, när man försökte bannlysa sionismen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

marg bar jomhoria eslamie iran marg bar khamenei marg bar antarinejad

Anonym sa...

http://www.regeringen.se/sb/d/118/a/110417