Politik och mellanöstern: Ny rymdkapplöpning

22 oktober 2008

Ny rymdkapplöpning

Nu är Indien med i kapplöpningen, och det är bra tycker jag. För mer än 40 år sen, när folk körde runt i plåtburkar (ja, bilarnas karosser byggdes i metall på den tiden) skickades de första astronauterna till rymden. Efter ca 10 år av kapplöpning slog amerikanerna ryssarna när man för första gången landade människor på månen under en juli dag år 1969. Efter 2-3 år av fortsatt intresse för månen la man senare ner hela månprogrammet, och i 35 år har ingen åkt tillbaka dit.

Ryssland har inga mål på att åka dit, men NASA funderar på att ha en permanent bas byggd på månen så tidigt som 2024. Men det är några år dit. Men det kanske kommer att gå lite snabbare nu när Japan, Kina och Indien börjar slåss om att vara först med att skicka astronauter dit.

Läste lite runt på olika nyhetssajter och vissa hade lite kritik att framföra. Visst är det tråkigt att folk svälter samtidigt när man lägger ner miljontals dollar på att skicka satelliter till rymden. Men människan har alltid velat åka till nya platser. Människan vill alltid upptäcka nya saker, och det är dags att upptäcka saker utanför vår jord.

Så, tummen upp till alla de länder som satsar på att åka ut till rymden.

Inga kommentarer: