Politik och mellanöstern: Matkrig

10 oktober 2008

Matkrig

En ny konflikt har blossat upp mellan Libanon och Israel, men denna konflikt innehåller varken skjutvapen, artilleri eller sönderbombade hus. På 1960-talet var Libanon ett populärt turistmål. Turisterna, oftast västlänningar fick smaka på tidigare okända maträtter som tabouleh, hommus och dussintals andra. På senare tid har Israel påstått att dessa maträtter, som varit libanesiska i hundratals år, egentligen är israeliska.

Tydligen har de insett att de inte kan ta Libanon via den militära vägen, så de försöker skada Libanon på ett annat sätt. Visst, israelerna stjäl vatten från Libanon än idag och fortsätter bryta mot resolutionerna genom att passera den blå linjen (gränsen mellan länderna). FN soldaterna på plats har hotats av Israel massvis med gånger, men det skiter väl FN-ledningen i New York i.

Med tanke på antalet bråk israelerna ger sig i borde FN och andra internationella organisationer kräva att israelerna slutar bete sig såhär. Libanesiska maträtter är libanesiska, och Ariel Sharon borde ändå börja banta tycker jag...

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128677844160591308.htm


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128679399323627501.htm

Inga kommentarer: